Výběr autosedaček pro 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10291
6.3.19 08:32

my jedeme v romeru, jsou to ale širší sedačky, zrovna do vašeho auta nevim, jestli se vlezou vedle sebe. my jsme hledali auto, kde se vejdou a moc jich není,máme peugeot 5008 a mám tam romer od 16kg pro čtyřleťačku, vedle romer od 9kg pro dvouleťačku a teď tam nacpu další romer od 9kg pro mimčo, který aztím jezdí ve vajíčku. je to trochu masakr je tam všechny nacpat, ale jde to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ty sedačky od nich jsou pohodlný, široký a vychází dobře v testech bezpečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
6.3.19 08:44
@modravlocka píše:
Promin, nedá mi to, pročetla jsem některé tvé komentáře a s velkou části z nich fakt nesouhlasím, píšeš vcelku bludy. 5 lete dítě na podsedak z bezpečnostního hlediska nepatří - a to ani na cestu do Tesca a zpátky. Ano, je to povolené, ale o nějaké bezpečnosti se fakt mluvit nedá.

A jeste neco dodam - cesta do Tesca a zpatky: vim, kudy jedu, ze tam nejsou zadne vynasejici zatacky, zradne krizovatky, ani ze nepojedu jako prase. Navic mame bezpecne SUV, takze by to musel byt jo naraz, aby syna ohrozil.
Jo, jsou veci, ktere neovlivnis: prasacky traktorista nebo kamion, co te naberou z boku, padajici klavir, bombovy utok,… jenze to uz je potom jedno, na cem sedi, jestli na hrnci nebo sedacce za celou moji vyplatu.
Takze porad tvrdim, co jsem tvrdil: rozhodujici pro bezpecnost je styl jizdy, kvalita auta samotnyho a jestli umim na svoji trase vyhodnotit rizika. Takze jsem si jisty, ze po ceste do Tesca je syn bezpecnejsi vedle me vepredu na podsedaku s dobre dotazenym a nastavenym pasem v poradnym aute, nez na sedacce za 8 litru vzadu s nekym, kdo na prvni krizovatce nepouzije blinkr. Zadny z techto faktoru typem sedacky nenahradis, tomu ver.
Mluvil jsem ted opravdu o ceste do mesta a zpet. 600km cesta k mori samozrejme nese uplne jina rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.3.19 08:52

@honzek86 no ale v sedačce má dítě krytá ramena a hlavu přece 8o
já bych taky pětileté na podsedák nedala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.3.19 09:13

@honzek86 chápu teda, že do krámu, ještě ok, ale my jezdíme i párkrát do měsíce 170km za rodinou, takže určitě kupujeme velké sedačky.
No řeším ten problém taky, máme Audi A6 a i když jsou sedadla poměrně široká (např.oproti Octavii) tak se tam tři sedačky taky dát nedají.
máme teď cybex pallas II - ta je šíleně široká asi 55cm, pak máme Römer Kid II a bude zase vajíčko od června.
Takže pultíková cybex půjde dopředu vedle řidiče a já se tam snad nějak vmístím mezi děti :think:
Ale jinak pořád promýšlíme, zda koupit Multiwan :lol: ale vůbec se nám nechce, bojíme se poruchovosti :? ale zas by to chlap využil i na ryby a bylo by sedmimístné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.3.19 09:17

jinak co jsem tu tak v diskuzích pročítala, tak sedačka jedna z těch nejužších pro 15kg+ je Römer Adventure , ale nemá isofix, popravdě si ani nemyslím, že dáš tři sedačky na isofix :nevim:
víc by věděl @steeve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
6.3.19 09:31

@Káťa19 Přesně o tom to je. V sedačce má krytá ramena a hlavu, o tom žádná. Otázka je, jestli na krátké trase dojde k takové situaci, kdy toto krytí bude dělit smrt od života. Buď to bude ťukanec, kde to nehraje roli, nebo takový náraz, kdy ti ani to krytí nepomůže.
Ona ale potřebuje nacpat dozadu 3 děti. Když se jí to nepovede, bude - jak říkáš - tam sedět buď ona (zkoušel jsem - 200km bych tak sedět nechtěl), nebo jedno děcko nechá doma, nebo musí kombinovat s podsedákem. A když dáš podsedák mezi dvě jiné sedačky, tak máš krytí z boku taky - od těch dvou sedaček vedle.
Když bude sedět vzadu dospělák, většinou se není schopen dobře připoutat - je rád, když se mu podaří posadit zadek. Při pořádném nárazu potom život dětí ohrožuje hůř, než sourozenec na podsedáku, protože tam mezi nimi začne lítat 75-100kg živé váhy, což tu jejich sedačku v horším případě i vytrhne z isofixu.

Multivan je super :palec: řídil jsem to do Itálie a zpátky. Budete si mlaskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
6.3.19 11:36

@honzek86 jasný, není to moc pohodlné, ale nepřipoutaná bych tam vzadu určitě nejela, abych děti neohrozila.. no máme o čem přemýšlet, už nad tím špekulujeme skoro rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
6.3.19 13:20

@Káťa19 Já jsem tam jel nepřipoutaný, protože to prostě připoutat nešlo … jakože ne že by se mi nechtělo :) prostě to nešlo, i kdybych chtěl. Určitě záleží na autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
6.3.19 20:30
@honzek86 píše:
promin, neda mi to, ale nemas paru o cem mluvis. Uved technicky duvod, jinak potom tezko rict, na cem tvuj nazor stoji.
Podsedak je naprosto bezpecny, pokud je dite dostatecne vysoke, pas pevny, sedacky kvalitni a drzi ho svym tvarem na miste a pas nejde pres hlavu ani krk (tzn. plati pro nej to same, jako jakoukoliv sedacku - je bezpecne a dobre instalovany). Plati to dvojnasob, kdyz jsou vzadu 3 a nema tedy kam stranove uhnout (podjet pod zadkem). Kdyby to neplatilo, nebyl by bezpecny ani klasicky pas pro dospeleho.
Pokud tvrdis ze kecam, uved konkretni situace, kdy nemam pravdu a proc ;) tve sdeleni neobsahuje zadna fakta. Jak jsem uvedl v prvnim prispevku - nehod jsem videl zrejme vice, nez ty. S podsedaky i bez nich.

Technických důvodů ti uvedu několik. Tak třeba ta kvalita materiálu - a tím nemyslím potahy a polstrovani, ale plastovou skořepinu. S tím souvisí pevnost/křehkost, schopnost odolat mechanickým vlivům. Co myslíš, že se stane s nekvalitním plastem po pár letech používání, kdy se na něm podepíšou i extremnejsi teploty, kterym je vystaven? Zpracování a tvar této skořepiny má zase velký vliv na pohlceni nárazu. Pokud mi nevěříš, koukni se na různé crash testy. Jsou běžně dohledatelne. O podsedaku ani nemluvím, to, že je naprosto bezpečný, snad nemůžeš myslet vážně. Existují i boční nárazy, kdy děcko nemá dostatečně chráněnou hlavu, ramena a ani páter. Pokud nemáš podsedak na isofix, uhnout klidně může. Stačí převrátil auto na střechu. Add tvé Tesco - nikdy nevíš, co se může stát i na 50 metrech, třeba jen na výjezdu z branky. Rychlost 50 km/h je dostatečně vysoká k tomu, aby se stalo i něco horšího než jen potukane plechy.
Tak nějak tajne doufám, že tu jen trollis, protože pokud jsi jako hasič byl přítomen „spoustě“ nehod, bylo by dost smutné, že na bezpečnost svých dětí takto dlabes a místo toho, abys tu šířil pořádnou osvětu (a zakladatelce např. doporučil protisměrnou sedačku), tu siris své ničím nepodložené domněnky a lži. Nevím, jestli si uvědomujes, že tím, co tady tvrdíš, můžeš někomu hodně ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
6.3.19 20:34
@honzek86 píše:
@Káťa19 Přesně o tom to je. V sedačce má krytá ramena a hlavu, o tom žádná. Otázka je, jestli na krátké trase dojde k takové situaci, kdy toto krytí bude dělit smrt od života. Buď to bude ťukanec, kde to nehraje roli, nebo takový náraz, kdy ti ani to krytí nepomůže.

Nejde jen o život nebo smrt, ale také o vyvaznuti zcela zdrav/s poraněním. Případně s různými stupni poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.3.19 07:23
@modravlocka píše:
Technických důvodů ti uvedu několik. Tak třeba ta kvalita materiálu - a tím nemyslím potahy a polstrovani, ale plastovou skořepinu. S tím souvisí pevnost/křehkost, schopnost odolat mechanickým vlivům. Co myslíš, že se stane s nekvalitním plastem po pár letech používání, kdy se na něm podepíšou i extremnejsi teploty, kterym je vystaven? Zpracování a tvar této skořepiny má zase velký vliv na pohlceni nárazu. Pokud mi nevěříš, koukni se na různé crash testy. Jsou běžně dohledatelne. O podsedaku ani nemluvím, to, že je naprosto bezpečný, snad nemůžeš myslet vážně. Existují i boční nárazy, kdy děcko nemá dostatečně chráněnou hlavu, ramena a ani páter. Pokud nemáš podsedak na isofix, uhnout klidně může. Stačí převrátil auto na střechu. Add tvé Tesco - nikdy nevíš, co se může stát i na 50 metrech, třeba jen na výjezdu z branky. Rychlost 50 km/h je dostatečně vysoká k tomu, aby se stalo i něco horšího než jen potukane plechy.
Tak nějak tajne doufám, že tu jen trollis, protože pokud jsi jako hasič byl přítomen „spoustě“ nehod, bylo by dost smutné, že na bezpečnost svých dětí takto dlabes a místo toho, abys tu šířil pořádnou osvětu (a zakladatelce např. doporučil protisměrnou sedačku), tu siris své ničím nepodložené domněnky a lži. Nevím, jestli si uvědomujes, že tím, co tady tvrdíš, můžeš někomu hodně ublížit.

Urážíš mě úplně zbytečně. V podstatě mi dáváš vším co píšeš za pravdu, akorát nejsi ochotná se to podívat pragmatickým pohledem. A jsi zbytečně agresivní. Podáváš tytéž informace jako já, jenomže to interpretuješ úplně stejně, jako prodejci drahých autosedaček. Chceš mi říct, že při 50km/h vyletím ze zatáčky tak, že půjdu přes střechu a syn vypadne z podsedáku? Proboha… a já jsem troll, jo? A podsedák na isofixu je největší cypovina… jen to pomůže tomu, aby z něj dítě sjelo. Ty nepotřebuješ udržet podsedák na sedadle, ale dítě na podsedáku. Řeknu ti přesně, jak tenhle paskvil vznikl: výrobce: „Hmm, nikdo nekupuje podsedáky… jooo, tak na něj uděláme isofix, drahý crashtest, řekneme, že podsedáky jsou teď bezpečnější, než dřív, navýšíme cenu o 1.000 a všichni ti joudové si to koupí, huráááá…“ … při převrácení na střechu se podsedák ani nehne, máš pravdu. Hne se dítě.

Řeči o crashtestech jsou moc hezké, akorát ty články o nich si platí a píšou sami výrobci. Pokud by sedačka byla z tak křehkého plastu, že se při běžných nehodách zlomí, tak nedostane certifikaci a ty ji na našem trhu nemůžeš koupit.
Já přece vůbec neříkám, že podsedák, je lepší. Jediné, co jsem řekl, že na krátké vzdálenosti na známých a předvídatelných trasách je při správném použití dostatečný.
Viděl jsem u zásahu dítě, které přečkalo na podsedáku přetočení na střechu a když jsme dojeli, ještě na něm sedělo - vzhůru nohama. Rovněž jsem viděl Cybex s pultíkem, jak vyletěl při čelním nárazu sklem ven z auta. V Praze cca před 10-ti lety uhořelo dítě v sedačce s pultíkem, protože se ho hasičům nepodařilo vylámat ven. Kdyby bylo na podsedáku, určitě by ho vytáhli. Přesto pořád tvrdím, že Cybex je lepší, než podsedák. Ne, samozřejmě nikomu nedoporučuju nahradit pořádnou sedačku podsedákem. Jen se ti snažím ukázat, že mezi crashtestem a realitou je pořád dost velká rezerva. Crashtest slouží marketingu a ne realitě.
Pokud tvé děti jezdí v pořádných sedačkách, tak jsi udělala dobře, chválím tě za to. Já jsem udělal totéž. Akorát tvé znalosti pramení jen z internetu a televize. Já jsem přidal něco navíc. Jestli si myslíš, že lžu, tak na to máš svatý právo. Ale neurážej tu prosím mé zkušenosti. Zakladatelka si udělá obrázek sama.

Příspěvek upraven 07.03.19 v 07:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
7.3.19 07:41

My kupovali v Daniela Kolin,ty jsi ale asi z Prahy,ne?Pokud 0-18,meli jsme Cybex Sirona,ale nehodi se pro nedonosence nebo uplne male mimco,jinak se da dobre napolohovat.Ale nemuzes ji vyuzit k noseni jako klasicke vajicko,zustava v aute.To je celkem nevyhoda.Jinak jsme meli i Cybex vyssi kategorie a maji dost velke ty boky,takze opravdu vyzkouset,zda se tri vejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
7.3.19 10:23
@honzek86 píše:
Urážíš mě úplně zbytečně. V podstatě mi dáváš vším co píšeš za pravdu, akorát nejsi ochotná se to podívat pragmatickým pohledem. A jsi zbytečně agresivní. Podáváš tytéž informace jako já, jenomže to interpretuješ úplně stejně, jako prodejci drahých autosedaček. Chceš mi říct, že při 50km/h vyletím ze zatáčky tak, že půjdu přes střechu a syn vypadne z podsedáku? Proboha… a já jsem troll, jo? A podsedák na isofixu je největší cypovina… jen to pomůže tomu, aby z něj dítě sjelo. Ty nepotřebuješ udržet podsedák na sedadle, ale dítě na podsedáku. Řeknu ti přesně, jak tenhle paskvil vznikl: výrobce: „Hmm, nikdo nekupuje podsedáky… jooo, tak na něj uděláme isofix, drahý crashtest, řekneme, že podsedáky jsou teď bezpečnější, než dřív, navýšíme cenu o 1.000 a všichni ti joudové si to koupí, huráááá…“ … při převrácení na střechu se podsedák ani nehne, máš pravdu. Hne se dítě.

Řeči o crashtestech jsou moc hezké, akorát ty články o nich si platí a píšou sami výrobci. Pokud by sedačka byla z tak křehkého plastu, že se při běžných nehodách zlomí, tak nedostane certifikaci a ty ji na našem trhu nemůžeš koupit.
Já přece vůbec neříkám, že podsedák, je lepší. Jediné, co jsem řekl, že na krátké vzdálenosti na známých a předvídatelných trasách je při správném použití dostatečný.
Viděl jsem u zásahu dítě, které přečkalo na podsedáku přetočení na střechu a když jsme dojeli, ještě na něm sedělo - vzhůru nohama. Rovněž jsem viděl Cybex s pultíkem, jak vyletěl při čelním nárazu sklem ven z auta. V Praze cca před 10-ti lety uhořelo dítě v sedačce s pultíkem, protože se ho hasičům nepodařilo vylámat ven. Kdyby bylo na podsedáku, určitě by ho vytáhli. Přesto pořád tvrdím, že Cybex je lepší, než podsedák. Ne, samozřejmě nikomu nedoporučuju nahradit pořádnou sedačku podsedákem. Jen se ti snažím ukázat, že mezi crashtestem a realitou je pořád dost velká rezerva. Crashtest slouží marketingu a ne realitě.
Pokud tvé děti jezdí v pořádných sedačkách, tak jsi udělala dobře, chválím tě za to. Já jsem udělal totéž. Akorát tvé znalosti pramení jen z internetu a televize. Já jsem přidal něco navíc. Jestli si myslíš, že lžu, tak na to máš svatý právo. Ale neurážej tu prosím mé zkušenosti. Zakladatelka si udělá obrázek sama.

Příspěvek upraven 07.03.19 v 07:40

certifikaci máš na nezávadnost materiálu, ne na funkčnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
7.3.19 12:23
@iiiv píše:
certifikaci máš na nezávadnost materiálu, ne na funkčnost

Každý výrobek uvedený na trh musí mít certifikaci o shodě s příslušnými normami. Normy pro sedačky jsou ECE R*** … dost bych se divil, kdyby neřešily bezpečnost a různé typy uchycení, nárazů, tvrdosti materiálů a pod. Pokud koupíš sedačku ve shodě s touto řadou norem, vůbec nemusíš špekulovat, jestli ta či ona je vyrobena z pevnějšího nebo křehčího matroše. Všechny další testy jen mají udělat dojem na zákazníka: „Tahle sedačka vyhrála, tak je dobrá a ta druhá prohrála, tak je špatná.“ … Ve skutečnosti jsou obě dobré. Ty špatné by se ani neměly dostat do obchodu.
Když chceš být důsledná, podívej se před koupí na normy, které to má splňovat a hledej potom jejich štemply na sedačce a v dokumentaci, která je k ní přiložená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
7.3.19 14:27

@honzek86 takže musí vydržet přední náraz v 50km a zadní ve 30km v hodině. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí