Jak probíhá normální porod?

27
2.4.14 14:45

Jak probíhá normální porod?

Maminky, potřebuju radu. Mám zpracovat materiály, které budou pro těhulky zdarma, a bude jim užitečný a pomůže jim v přípravě na normální porod. :andel: Jenže protože jsem sama ještě nerodila, s přítelem se zatím snažíme, tak sama nevím, kam se jít dívat a jak to vlastně probíhá, protože pro každou holku je normální něco jiného… :nevim: Bavila jsem se o tom s kamarádkami a pak jsem sestavila dotazník, podle kterého se teď koukám, co je pro koho normální a o jaké informace se zajímá. Pokud mi v tom budete chtít pomoct, budu moc ráda…Když mi případně řeknete, co bych tam měla upravit a v čem jsem úplně mimo, budu tady ráda… :kytka:

Editováno adminem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
2.4.14 14:50

@Dastynka24 nechapu jak nekdo kdo je mimo obor pokud to chapu dobre, ani nema vlastni zkusenost chce sestavovat neco takoveho. Kontaktuj porodni asistentky, maminky (to uz asi delas tim dotaznikem…ale myslim ze to bude chtit spis osobni kontakt pokud to ma za neco stat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.4.14 14:52

Jak mám odpovídat? Podle mě je kravina vyptávat se osmkrát na jméno, ale za normální to v našich porodnicích považuju :mrgreen: Mám odpovídat co jsem zažila nebo jak si to představuju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.4.14 14:54
@Sibyla0 píše:
Jak mám odpovídat? Podle mě je kravina vyptávat se osmkrát na jméno, ale za normální to v našich porodnicích považuju :mrgreen: Mám odpovídat co jsem zažila nebo jak si to představuju?

jméno je v pohodě, dobré je zaměstnání manžela a podobné hemzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27

jo jo

Já už jsem právě dělala rozhovory s maminkami, na základě kterých jsem udělala ten dotazník… Problém je, že většina odborníků ti řekne něco jiného a taky považují něco jiného za důležité, já chci vědět, co je normální pro samotné maminky :idea: A máš pravdu, osobní kontakt je nejlepší, ale pro spoustu žen je všechno kolem porodu hrozně citlivé téma, já jsem narazila při rozhovorech na takové příběhy… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32907

Jako, mám problém jak odpovídat. Já sama za běžné a samozřejmé považuju většinou něco jiného, než co jsem 2× jako běžné a samozřejmé zažila v reálu. Ale zas vím, že za ty dva roky od posledního porodu se i v té mé porodnici ledacos změnilo, takže momentálně by pravda byla někde uprostřed. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
2.4.14 14:56

@Dastynka24 hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365

Nedefinovala jsi co ma byt normalni– spontanni porod, vaginalni porod, prirozeny, alternativni?? Pro kazdeho slovo normalni skryva neco naprosto jineho, pro jednoho normalni muze byt treba i cisarsky rez na prani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
@Sibyla0 píše:

Pokud ti to přijde na hlavu a nechápeš to, tak to nedávej :D Mi sestřenice říkala, že s ní všechny ty papíry vyplňovali třikrát, zatímco ona měla teda fakt jiné starosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.4.14 14:57
@Verylka píše:
@Dastynka24 hotovo

Děkuju!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.4.14 14:58

@Dastynka24 Dobře, takže odpovím, tak jak by se mi to líbilo. Ono né vždy je to ideální, například po velké krevní ztrátě je ti bonding fakt ukradený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.4.14 14:58
@quinny píše:
Nedefinovala jsi co ma byt normalni– spontanni porod, vaginalni porod, prirozeny, alternativni?? Pro kazdeho slovo normalni skryva neco naprosto jineho, pro jednoho normalni muze byt treba i cisarsky rez na prani :nevim:

Díky za upozornění, to tam doplním. Normální jsem myslela jako porod kdy je dítě hlavičkou dolů a začne spontánně, není nutný císař, ani vyžádaný apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
2.4.14 14:59
@terinka4444 píše:
jméno je v pohodě, dobré je zaměstnání manžela a podobné hemzy.
:mrgreen: tak tohle šlo naštěstí mimo mě, při prvním porodu vyplňoval manžel, měla jsem už silné bolesti a u druhého doktor, protože se malý neočekávaně narodil doma a v porodnici mě už jen šili
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.4.14 15:00

@Dastynka24 otazka je co je cilem? Upozornit tehotne na to co je v ceskych porodnicich standardem a na co se maji pripravit a ze za cokoliv jineho budou muset tvrde bojovat. Nebo ma jit o iniciativu, ktera by mela neco zmenit??

Nevim jestli znas dobre stranky jsou treba tady http://normalniporod.cz
Doufam ze tohle neni povazovano za reklamu :think: nic neprodavaji pokud vim tak snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
2.4.14 15:01
@terinka4444 píše:
jméno je v pohodě, dobré je zaměstnání manžela a podobné hemzy.

to vis statisticky urad nepocka a tvoje kontrakce ho absolutne nezajimaji, urednik potrebuje data a lejstro na lejstro :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí