Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak přes poštu? Jako vystavit ho na Aukru nebo třeba Mimibazaru s tím, že po platbě pošleš poštou?
na mimibazaru chtějí vesměs platbu předem, ušetří se za dobírku 30kč…a jestli myslíš platbu na dobírku, tak to zajdeš na poštu, vyplníš pošt. poukázku typu C, vypíšeš tam celou částku vč.poštovného a doručovatelka to pak předá osobě až po zaplacení…a pošta ti ty získané peníze pošle složenkou na tvoji adresu a ty si prašule potom vybereš
Přijde mi to ale zdlouhavé, platba předem je lepší a když si ověříš kupujícího, tak by vše mělo být ok. Mě se ještě nestalo, že bych poslala mamině peníze a zboží nikde. Chce to jen ověřit si v hodnocení, atd.
@stredulinka píše:
na mimibazaru chtějí vesměs platbu předem, ušetří se za dobírku 30kč…a jestli myslíš platbu na dobírku, tak to zajdeš na poštu, vyplníš pošt. poukázku typu C, vypíšeš tam celou částku vč.poštovného a doručovatelka to pak předá osobě až po zaplacení…a pošta ti ty získané peníze pošle složenkou na tvoji adresu a ty si prašule potom vyberešPřijde mi to ale zdlouhavé, platba předem je lepší a když si ověříš kupujícího, tak by vše mělo být ok. Mě se ještě nestalo, že bych poslala mamině peníze a zboží nikde. Chce to jen ověřit si v hodnocení, atd.
Lépe bych to nenapsala ![]()
@stredulinka píše:
na mimibazaru chtějí vesměs platbu předem, ušetří se za dobírku 30kč…a jestli myslíš platbu na dobírku, tak to zajdeš na poštu, vyplníš pošt. poukázku typu C, vypíšeš tam celou částku vč.poštovného a doručovatelka to pak předá osobě až po zaplacení…a pošta ti ty získané peníze pošle složenkou na tvoji adresu a ty si prašule potom vyberešPřijde mi to ale zdlouhavé, platba předem je lepší a když si ověříš kupujícího, tak by vše mělo být ok. Mě se ještě nestalo, že bych poslala mamině peníze a zboží nikde. Chce to jen ověřit si v hodnocení, atd.
Děkuju moc vím že je to trapný dotaz ale nikdy jsem nic neprodávala tak jsem nevěděla
![]()
Ahojky,
ja prodavam pres vindet bazos fler, vzdy pozaduji platbu predem/ zasilam na dobirku opravdu jen malo/ nejdrive mrknu na hodnoceni kupujiciho/ a pak se ppptam, dulezite proverit. Pozor hodnocebi si muzou napsat sami z jineho andresy pod jinou prezdivkou
zasilam doporucene a balik vzdy pojistim/poddaci listek vypises, odesilatel ty adresat/adresa kupujiciho/ cena pojisteni muzes napsat sve mobilni cislo/aby ti posta zaslala sms, ze balik byl dorucen/abys mela jistotu ze strany kupujiciho.Zde muzes uves i telefonni cislo kupujiciho/dostane sms ze ma balik / taky to neni spatne. Naposledy jsem pojistovala na 2000,–/+doporucene vyslo na 150,–/ ale posta opet podrazila. Doporucuji se mrknout na ceni c. posty.
Jakmile mi prijdou penize na ucet obratem zasilam zasilku/samo ze si uctuju cenu produktu+ cenu posty
Dobirka ti prijde draz/tez zapocitas kupujicimu k cene produktu a to je same vypises poddaci listek a vyplnis opet odesilatel si ty adresat on/zalezi na tobe zda uvedes mobilni cisla tve nebo jeho/abys dostala sms / a zaskrtnes dobirka.
Ale reknu ti ze ja jsem zasilala hodne let pres dpd a je to zlate zasilas a cena je jednotna 120,–/ doporucene dobirka max 140,–/ a balicek je druhy den u majitele. Takze tam to mas lepsi.
U posty zaplatis at to ma druhy den a podle toho jak stihaji tak to prijde a nebo to prijde dyl.ale hlavne ze sis to priplatila aby byl balik druhy den u kupujiciho.
Proto ja rikam ceska posta casu dost. A porad drazsi sluzby
dpd muzes zasilat jako podnikatel na podnik a nebo jednotlivec.Za me Dpd;)
Tak hodne stesti a hlavne se nespal. Jakmile neprevezmou dobirku tak ty dostanes neco malo z dobirky ale celou castku ne.
To je tez duvod proc ne dobirka.
Nejlepsi je si vzit od kupujiciho telefonni cislo abys mu mohla zavolat kdykoliv a domluvit se a podle mluvy tez poznas toho dotycnyho zda opravdu si prevezme zasilku nebo si dela z lidi jen prdelky…
tak pa. ![]()
Potřebovala bych poradit jak mám prodat oblečení přes poštu? Nikdy jsem nic neprodávala a tak nevím jak se to dělá a jak mi to kupující zaplatí