Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Nevíte někdo jak postupovat,když jsem se při neschopence vdala a mám změnu příjmení?
Stačí to jen nahlásit doktorovi nebo na sociálce?
Děkuju ![]()
Nic jsem nehlásila a po podání žádosti o novou občanku si to asi předali, protože mi pak přišla složenka na nové jméno. U dr. jsem to hlásila daleko později. Ale nevím, jestli to tak chodí všude, nebo je to jenom specialita místních úřadů ![]()
Já se také vdala na neschopence.Hlásila jsem to doktorce a ta mi stejně ještě 2měsíce psala na lístek na peníze staré jméno.Vždy na to zapoměla.Prý to nevadí,protože sociálka to bere podle rodného čísla.Takže já na sociálce nic nehlásila a peníze od nich mi chodí na nové jméno.Ještě mě napadlo,jestli jim nedala vědět naše účetní z práce,to nevím ![]()
Jinak moc gratuluju ke svatbě ![]()
Také jsem se vdala na neschopence, sestřička u dr. mi napsala změnu přímo na neschopenku a pak na lístek na peníze na nové příjmení mi do závorky připsala původní. Peníze přišly normálně v termínu, v práci jsem změnu taky hlásila, ale nevím, jestli to hlásí někam dál. A taky na zdravotní pojišťovnu
Holky,mě kamarádka tvrdila,že se musela nechat na 1 den uschopnit,protože prý je svatba v době neschopnosti neplatná. No nevím,nepídím se po tom. Ale když jste se vdaly vy,tak to asi pravda nebude,že ![]()
@1024 jééé, tak to asi taky vdaná nejsem.
Já to nahlásila taky jen u dr., sestra to přepsala na neschopence, a párkrát na lístku na peníze napsala obě jména.
@1024 tak to slyším poprvé, kdyby to byla pravda, asi jsem taky pořád svobodná ![]()
Jinak já jsem nahlásila změnu doktorce a ta to přepsala přímo na neschopence, pak samozřejmě v práci, na sociálku jsem nic nehlásila
Tak to bude asi stačit jen u doktora a v práci ![]()
Já ohledně neschopenky a svatby hledala vše na netu a právník tam psal, že když je to v době vycházek,tak je svatba platná ![]()
Kdybych přerušila neschopenku a pak založila novou,tak se vypočítává úplně jiná částka a prodělala bych ![]()
Svatba byla ted v sobotu a za týden v úterý jdu právě k doktorovi na kontrolu ![]()
Doufám,že opět potvrdí,že je v bříšku holčička ![]()
,ona tenkrát měla vycházky asi jen 2 hodiny denně,tak možná proto. Ale to už je cca 8 let.
AHojky,
já se zrovna vdala minulej měsic.....takže ty akorát nahlásíš u dr.že se jmnenuješ jinak......a pak v práci mzdové dáš oddaci list… a oni si to už zařídi sami se sociálkou.....
jo a samo ti musí dr. napsat lístek na peníze už na nové jméno a na neschopence ti to opraví…jen jméno…nic víc…není to nijak komplikované.....jakože nikam nic se nehlásí…jen ten oddací list kopii dáš v práci.. a oni si to pořeší
jj bývá to do týdne.....tedy mi to tak měli dali nám ho do týdne.....jen si ujisti, až vám ho budou dávat, že vás změnili ze stavu svobodného do vdaná - ženatý…u nás na to zapoměli a když jsem šli hned na občanky, tak byl problém, museli jsem tam čekat až to udělají…je to totiž nepustí, teď se občanky dělají nové jinak…jen na to upozorni…zbytečně čekat navíc třeba 30min… ![]()
@therezaa Tak prý máme nachystaný oddací list,tak hurá na úřad ![]()