Náplast, které nevadí pot

880
24.4.12 10:16

Náplast, které nevadí pot

Tady se ví všechno, tak se zeptám. Ségra potřebuje náplast, která se neodlepí jen co se člověk trochu zapotí. Bezpolštářkovou, k přichycení gázového čtverce na ránu. Zkoušela už tři, dvě se odlepovali, jedna teda držela, ale pak šla dolů i s kůží. Šířka není důležitá, hlavně aby držela. Pokud o nějaké takové víte, tak sem s ní, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
24.4.12 10:26

za mě Mefix
EDIT a nebyl by lepší Pruban?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.4.12 11:06

Ten Pruban vypadá dobře :palec: . Opravdu drží? Mefix taky doporučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.4.12 11:27

záleží, kam si ho sestra chce dát. Jestli na rovnou část těla (holeň) nebo přes ohyb. Jestli doma leží nebo bude rubat uhlí. Ten Pruban má různé velikosti a když dáš správnou, tak to drží, ale zápas ve volejbale hrát nemůžeš. Když dáš třeba menší, tak zase aby to neškrtilo oběh.
Některé náplasti mívaly značení HP (high perspiration) pro vysoké pocení. Ale šlo o krytí tzv. filmová. Vypadalo to jako igelit, který lepil a držel. Např. Tegaderm. Záleží i kolik má ta náplast držet, jestli jeden tenkej čtvereček nebo 5 cm tlustou vrstvu savých polštářků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.4.12 11:35

aha :D

No ona spadla na prkno s hřebíkama, má pod kolenem 4 díry právě od hřebíků. Potřebuje to mít ještě překryté, dohojit to, jinak chodí do práce (je tam teplo a spotí se), hýbe se běžným způsobem. Když si na to dala dva sterilní čtverce a přelepila náplastí, tak to buď za chvílku sjelo (náplast to neudržela) a nebo ta další náplast to držela dobře, ale večer to šlo dolů i s kůží. Tak by možná šlo, přelepit to a navrch dát ten Pruban :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.4.12 11:52

tak na to bych dala Inadine a Tegaderm. Inadine je taková jakási mřížka napuštěná jodpovidonem, je tenká a folie dostatečně přes to (ne jen dva milimetry) by to měla udržet. Nebo Inadine a Mefix. Inadine by podržel event. infekci.
Nebo je ještě krytí http://www.lekarna.cz/…0-cm-671120/
má i polštářek i náplast 2v1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.4.12 11:54

ten inadine bych volila, kdybych se bála infekce a třeba to mokvalo. Pokud by to vyloženě teklo, tak šupky dupky na chirdu na ambulanci. Bodné rány mají nevýhodu, že se nevidí do hloubky a ten hřebík má zase riziko tetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.4.12 12:07

Ona to má zaléčený na chirurgii, dávali ji na to tu Inadine mřížku krytí a i tetanovku dostala. Teď minulý týden už ji na chirurgii řekli, že je to dobrý, stačí když si to bude převazovat doma, že už se to dohojí, ale že to má mít zakrytý dokud se to nezahojí úplně. Jde hlavně o tu fixaci, aby to nesjíždělo. Ten Pruban se ji líbí, zkusí se poptat v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.4.12 12:19

tak to jsem v klidu, jestli to je pod kolenem, tak dávat tak, aby to bylo nad koleno i pod koleno a klidně dvojitou délku (přes sebe)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.7.25 15:35

Koleno cysta

Už dlouho mám potíže s kolenem, pořád mě bolí po stranách a potom mi v pravém kolenu nalezli cystu která mě bolet nemá.
Koleno není napuchle jen bolí a tejpy nebo krémy nepomáhají
Taky jsem vysoká a doktor to svádí na to že rostu a doporučil mi kolagen.
Kolagen mi nepomáhá a mám někdy bolesti.
Neví někdo co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
31.7.25 08:40

Důležitá je aplikace. Mít odmaštěno, setřeno tu kůžipřed nalepením. Ideálnně lihem, lih. dezinfekcí- ne přimo na ránu!
A co přes to dát obinadlo?

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
31.7.25 08:42

Zastřihnout kousek punčochy, navléknout…

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
31.7.25 08:44

@klary250 Sportovní lékař/ortoped/…diagnóza, návrh léčby…A počítej s dlouhýma obj. lhůtama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová