Změna příjmení - neschopenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
25.4.12 14:26
@baculinka píše:
Tak to bude asi stačit jen u doktora a v práci :)
Já ohledně neschopenky a svatby hledala vše na netu a právník tam psal, že když je to v době vycházek,tak je svatba platná :)
Kdybych přerušila neschopenku a pak založila novou,tak se vypočítává úplně jiná částka a prodělala bych :)
Svatba byla ted v sobotu a za týden v úterý jdu právě k doktorovi na kontrolu :)
Doufám,že opět potvrdí,že je v bříšku holčička :)

Tak v tom případě vážně nejsem vdaná, protože já se vdávala mimo vycházky, prostě jsem riskla, že kontrola nepřijde :mrgreen: Asi bych se tolik smát neměla co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
25.4.12 16:41

@PetiteFillette No já to musím zaklepat,ale zatím mám pořád díky bohu neomezené vycházky,tak svatba o vycházkách je ok :)
Stejně byl obřad,menší oběd a jeli jsme domů ,
tak kdybych měla vycházky stejně by jsme to stihli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.4.12 17:07

Neomezené vycházky? Ale to přeci od nového roku nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
25.4.12 18:10

@PetiteFillette jak vidíš tak jde a i moje 2 kamarádky mají neomezené…asi záleží na doktorovi.a já jsem celkem ráda,protože stejně mám pořád nějaký běhání po doktorech,protože mám slabší formu epilepsie,tak mě hlídají víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
25.4.12 18:58

@baculinka

no vidíš…bývá to rychlé… :mrgreen: :mrgreen:

A jinak gratuluji k manželství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
25.4.12 19:44

Asi tvůj doktor peče na zákon, protože od nového roku je možné mít vycházky pouze 6 hodin denně, a to v rozmezí od 7 do 19hod :mrgreen: No pro tebe jedině dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
11.6.12 10:54

Ahoj holky! Tak jsem kvůli svatbě nemusela přerušovat neschopenku!
Jen jsem po svatbě u doktora nahlásila změnu příjmení,přepsal to v neschopence + poslal kopii faxem na sociálku…pak jsem dala kopii oddacího listu do práce a oni si to všechno vyřídí :-)
Takže pohoda a klídek,doktoři kecají,že se musí přerušit neschopenka,není to tak a je zbytečný přijít o prašulky!
Hrozně to uteklo…za 14 dní budu už 2 měsíce po svatbě a tento týden si jdu i vyzvednout novou občanku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.3.15 20:36

Dobrý večer, koukám, že jsou zde celkem staré příspěvky a tak se chci zeptat jak to ted s PN v těhotenství a konáním vlastní svatby? Doktorka mi řekla, že by mi neschopenku přerušila v pátek a v pondělí zase obnovila, je to možné? Budu pobírat dál stejné peníze co jsem měla? Máte někdo zkušenost v nejbližší době? zákony se neustále mění a řikala at radši zavolám ještě na sociálku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.3.15 20:38

Podle mě lze dát takzvanou dovolenou, na víkend, tedy 2 dny. Ale zákony nečtu, vím že to tak šlo, anebo jak píšeš přerušit, tak jsem to tak vlastně taky měla a v pondělí se mi navázala a běží dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.3.15 20:48

A běží dále ve stejné výši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.3.15 20:53

Ona se jakoby navázala. Měla jsem ji ukončenou, s tím že v pondělí půjdu do práce, ale angína se vrátila, tak jsem zašla znovu k dr. a ona že to neva, že ji navážou. takže by to mělo být za stejných podmínek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.3.15 20:59

Plánuješ velkou svatbu? Máš vycházky? Jesli se budete brát se svědky a třeba rodiči na úřadě, tak se to dá stihnout během vycházek a pak party doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
5.3.15 21:57

Nene, bude to právě větší a je to plánované ještě než jsem skončila na nemocenské takže nějaké změny se vážně nehodí a musím to vyřešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.3.15 22:10

http://www.aperio.cz/poradna/28031
ale je to dotaz z roku 2013, tak se kdyžtak podívej jestli ten paragraf platí pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.3.15 22:13

Funguje to tak, že tvůj dr.Ti může na ten den povolit změnu vycházek na neomezenou dobu a pouze to nahlásí na OSSZ, PN se nepřeruší a máš stejné peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová