Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@baculinka píše:
Tak to bude asi stačit jen u doktora a v práci
Já ohledně neschopenky a svatby hledala vše na netu a právník tam psal, že když je to v době vycházek,tak je svatba platná
Kdybych přerušila neschopenku a pak založila novou,tak se vypočítává úplně jiná částka a prodělala bych
Svatba byla ted v sobotu a za týden v úterý jdu právě k doktorovi na kontrolu
Doufám,že opět potvrdí,že je v bříšku holčička
Tak v tom případě vážně nejsem vdaná, protože já se vdávala mimo vycházky, prostě jsem riskla, že kontrola nepřijde
Asi bych se tolik smát neměla co ![]()
@PetiteFillette No já to musím zaklepat,ale zatím mám pořád díky bohu neomezené vycházky,tak svatba o vycházkách je ok ![]()
Stejně byl obřad,menší oběd a jeli jsme domů ,
tak kdybych měla vycházky stejně by jsme to stihli ![]()
@PetiteFillette jak vidíš tak jde a i moje 2 kamarádky mají neomezené…asi záleží na doktorovi.a já jsem celkem ráda,protože stejně mám pořád nějaký běhání po doktorech,protože mám slabší formu epilepsie,tak mě hlídají víc
Asi tvůj doktor peče na zákon, protože od nového roku je možné mít vycházky pouze 6 hodin denně, a to v rozmezí od 7 do 19hod
No pro tebe jedině dobře ![]()
Ahoj holky! Tak jsem kvůli svatbě nemusela přerušovat neschopenku!
Jen jsem po svatbě u doktora nahlásila změnu příjmení,přepsal to v neschopence + poslal kopii faxem na sociálku…pak jsem dala kopii oddacího listu do práce a oni si to všechno vyřídí ![]()
Takže pohoda a klídek,doktoři kecají,že se musí přerušit neschopenka,není to tak a je zbytečný přijít o prašulky!
Hrozně to uteklo…za 14 dní budu už 2 měsíce po svatbě a tento týden si jdu i vyzvednout novou občanku ![]()
Dobrý večer, koukám, že jsou zde celkem staré příspěvky a tak se chci zeptat jak to ted s PN v těhotenství a konáním vlastní svatby? Doktorka mi řekla, že by mi neschopenku přerušila v pátek a v pondělí zase obnovila, je to možné? Budu pobírat dál stejné peníze co jsem měla? Máte někdo zkušenost v nejbližší době? zákony se neustále mění a řikala at radši zavolám ještě na sociálku ![]()
Podle mě lze dát takzvanou dovolenou, na víkend, tedy 2 dny. Ale zákony nečtu, vím že to tak šlo, anebo jak píšeš přerušit, tak jsem to tak vlastně taky měla a v pondělí se mi navázala a běží dále.
Ona se jakoby navázala. Měla jsem ji ukončenou, s tím že v pondělí půjdu do práce, ale angína se vrátila, tak jsem zašla znovu k dr. a ona že to neva, že ji navážou. takže by to mělo být za stejných podmínek ![]()
Plánuješ velkou svatbu? Máš vycházky? Jesli se budete brát se svědky a třeba rodiči na úřadě, tak se to dá stihnout během vycházek a pak party doma…
Nene, bude to právě větší a je to plánované ještě než jsem skončila na nemocenské takže nějaké změny se vážně nehodí a musím to vyřešit ![]()
http://www.aperio.cz/poradna/28031
ale je to dotaz z roku 2013, tak se kdyžtak podívej jestli ten paragraf platí pořád…
Funguje to tak, že tvůj dr.Ti může na ten den povolit změnu vycházek na neomezenou dobu a pouze to nahlásí na OSSZ, PN se nepřeruší a máš stejné peníze