Jak reklamovat

139
22.11.10 21:28

jak reklamovat

chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s reklamováním po internetu. koupila jsem si pračku nyní je ještě rok v záruce ale již 2krát opravená. nyní se mi rozbila a před měsícem jsem opět volala a psala na firmu, že žádám o opravu paní mi řekla že se mi někdo ozve. Dnes je to 30 dní a nikde nikdo, slyšela jsem že po této době mám nárok na vrácení peněz? je tomu opravdu tak a pokud ano jak postupovat děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
22.11.10 21:44

ehm..no váhám zda ti napsat svůj příběh s reklamováním chův..Kde teda byla cena pořizovací jistě daleko nižší než u myčky..

no, v kostce - chůvy jsem zakoupila v jistém inetovém obchodě v Liberci, 2 krat reklamovala v autorizovaném servise v Brně, potřetí chůvy zlikvidovali a dali mi papír, že si mám napsat prodejci o prachy.
Prodejci jsem psala, a ten zareagoval tím, že me poslal někam. Jen koupili doménu, tzn. obchod má už někdo jiný a já musím dohledat původní firmu. Stalo se. Pán mi napsal že jako lalala, ať pošlu papíry. Pak dlouho nic, na moje urgence mi napsal, že je mu velmi líto, ale firma je v konkurzua bla a že mám smůlu. Po půlroce děsnýho dopisovaní, z mé strany vyhrožování čoikou a SOSem, z jeho strany kličkováním, mi poslal nové chůvy (100kč poštovné jsem musela uhradit). Chůvy mám, ale kdy ten šunt klekne zas - nevím - a co s nima budu dělat si domysli..
Sice pozde, ale radím už příště nekupovat věci tohoto typu na netu a radeji si připlatím v nějakým elektrosvětě s tím, že aspoň nebude problém s reklamací.
Takže za mě - vytrvat a neustále je bombardovat.

Hodně štěstí :wink:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
22.11.10 21:49

díky to mám plánu pokud bude nějaké zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 21:51

Ahoj, takže určitě nárok zatím nemáš!!! Je to blbý ale jsou to hajzlici kteří řeknou že se ozvou ale už se neozvou. je to pouze jejich dobré slovo. Ale tvoje povinost je pračku dopravit tam kde sis ji koupila. poté když ti jí nevráti do 30 dnů nebo neopravi mas narok na vracení penez.. Takze pokud ve smlouve je ze ti to prijedou opravit, musis žadat vsechno pisemne jinak je ti to dost na nic.. jinak to bude tvoje treti reklamace takze muzes navrhnout vraceni penez.. ale necekej az ti nekdo zavola.

• Citovat
  • Upravit
3138
22.11.10 21:54
ivash píše:
díky to mám plánu pokud bude nějaké zle

no tak zle už je. Měli se ti ozvat.
Já dělala v servisním centru jedné poměrně významné firmy na výrobu počítačů apod (foťáky, projektory, tablety). A reklamace ležely - vzhledem k počtu zakázek - třeba 25 dní. Ale zase pokud se stalo že se něco nestihlo opravit, hned vyměnili kus za kus, popř. prachy. I když raději dali i lepší noťas než prachy..
No, praktiky byly ovšem různý.

Pokud se ti neozývají, hned bych jim napsala že požaduju prachy s tím, že vyčerpali zakonnou lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 21:55

oni to naschal protahuji aby ti pračku opravili a vratili co za nejdelší termin aby pristi reklamace se nestihla v terminu.

Jinak pokud je vyjadreji od vyrobce ze sis chybu udelala sama ale ze ti to opravili, tak je to reklamace jakoby nebyla. tudiz budes muset cekat na nove 3 a pak žadat o vraceni penez.

• Citovat
  • Upravit
3138
22.11.10 21:55

Veru u tak velkých spotřebičů bývá standartní oprava on site. tedy na místě, u zákazníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
22.11.10 21:57

jojo pravda vždy to opravili u mě doma ale teď když se neozvali tak doufám že mám nárok na peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 21:57
janac píše:
ehm..no váhám zda ti napsat svůj příběh s reklamováním chův..Kde teda byla cena pořizovací jistě daleko nižší než u myčky..

no, v kostce - chůvy jsem zakoupila v jistém inetovém obchodě v Liberci, 2 krat reklamovala v autorizovaném servise v Brně, potřetí chůvy zlikvidovali a dali mi papír, že si mám napsat prodejci o prachy.
Prodejci jsem psala, a ten zareagoval tím, že me poslal někam. Jen koupili doménu, tzn. obchod má už někdo jiný a já musím dohledat původní firmu. Stalo se. Pán mi napsal že jako lalala, ať pošlu papíry. Pak dlouho nic, na moje urgence mi napsal, že je mu velmi líto, ale firma je v konkurzua bla a že mám smůlu. Po půlroce děsnýho dopisovaní, z mé strany vyhrožování čoikou a SOSem, z jeho strany kličkováním, mi poslal nové chůvy (100kč poštovné jsem musela uhradit). Chůvy mám, ale kdy ten šunt klekne zas - nevím - a co s nima budu dělat si domysli..
Sice pozde, ale radím už příště nekupovat věci tohoto typu na netu a radeji si připlatím v nějakým elektrosvětě s tím, že aspoň nebude problém s reklamací.
Takže za mě - vytrvat a neustále je bombardovat.

Hodně štěstí :wink:

J.

Já bych řekla že lhůtu nevyčerpali. protože se budou hajit tim ze např. pani co s ni mluvila uz tam nepracuje a nevyridila to ze ma nekdo volat.. vsechno se musi dolozit pisemne jinak je konec.. psat email, zaroven posilat dopis na fyrmu… oni nemaji povinnost informovat te ani o tom ze uz mas ZB po reklamaci k vyzvednuti

• Citovat
  • Upravit
verusha4
22.11.10 21:58
ivash píše:
jojo pravda vždy to opravili u mě doma ale teď když se neozvali tak doufám že mám nárok na peníze

to jo to je mi ale zakazník si sám musí pohlidat všechno, všechno to jsou zloději.. pokud je furt neotravujete tak delaj ze nic..

• Citovat
  • Upravit
verusha4
22.11.10 22:00
ivash píše:
jojo pravda vždy to opravili u mě doma ale teď když se neozvali tak doufám že mám nárok na peníze

Já nevim, já si myslím že takhle je to slovo proti slovu.. to takhle určo nejde, to je jak kdybych já jim zavolala at ti jedou opravit pračku a nějaka uklizecka co zrovna vzala telefon rekla ze to vyridi… chapete jak to myslim, nemyslim to zle, jen si myslim ze by si mela mit nekde potvrzeny ze si s nimi volala.. tudiz dopis:

Dobrý den, po telefonické domluvě písemně dokládám žádost o reklamaci......

• Citovat
  • Upravit
139
22.11.10 22:07

nu myslela sem že ten email kde jsou veškeré udaje o spotřebiči a o tom co požaduji + telefonát kde na začátku upozornují že hovor je nahráván by měl stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 22:10
ivash píše:
nu myslela sem že ten email kde jsou veškeré udaje o spotřebiči a o tom co požaduji + telefonát kde na začátku upozornují že hovor je nahráván by měl stačit

Nevim, nevim.. upřímě to nahrávání hovorů je obrana pro ně. nevim jestli mají povinnost to někde vytahovat.. Ale určo napiš jak to dopadlo- budeme doufat že jsou solidní… bohužel dnes je takových málo.

• Citovat
  • Upravit
3138
22.11.10 22:11
ivash píše:
nu myslela sem že ten email kde jsou veškeré udaje o spotřebiči a o tom co požaduji + telefonát kde na začátku upozornují že hovor je nahráván by měl stačit

jasný. A zkoušelas tam ještě pak volat?
Je zřejmé že se budou cukat, ale pokud je v reklamačním listě psaný, že máš nárok na opravu onsite a je to třetí oprava různého typu, máš nárok na vrácení peněz. Pokud reklamuješ potřetí to samé, nárok prozatím nevzniká.
Ale mrtvýho brouka by dělat neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
22.11.10 22:14
verusha4 píše:
oni to naschal protahuji aby ti pračku opravili a vratili co za nejdelší termin aby pristi reklamace se nestihla v terminu.Jinak pokud je vyjadreji od vyrobce ze sis chybu udelala sama ale ze ti to opravili, tak je to reklamace jakoby nebyla. tudiz budes muset cekat na nove 3 a pak žadat o vraceni penez.

Pokud je reklamace uznána,běží nová záruční lhůta 2roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová