Jak reklamovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verusha4
22.11.10 22:24
Sunnny píše:
verusha4 píše:
oni to naschal protahuji aby ti pračku opravili a vratili co za nejdelší termin aby pristi reklamace se nestihla v terminu.Jinak pokud je vyjadreji od vyrobce ze sis chybu udelala sama ale ze ti to opravili, tak je to reklamace jakoby nebyla. tudiz budes muset cekat na nove 3 a pak žadat o vraceni penez.
Pokud je reklamace uznána,běží nová záruční lhůta 2roky.

tak to jsem teda ještě neslyšla. Pro mě zajímavá novinka, někde na to kouknu. Asi je logické když dostaneš nový výrobek že ti začne nová záruka ale i u uznané reklamace?? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14598
22.11.10 22:27

Já reklamačku řešila přes servis výrobce. Čili koupila jsme si po netu wirlpool a když jsem potřebovala reklamovat, řešila jsme to přes whirlpool a jejich servis. Oni podle seriového a identifikačního čísla vědí, kdy a kde byla prodána a jelsit je nebo není v záruce.
Jasný, každý výrobce to bude mít jinak… ale mi to takhle funguje - prostě e-shop obcházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
22.11.10 22:28
verusha4 píše:
Sunnny píše:
verusha4 píše:
oni to naschal protahuji aby ti pračku opravili a vratili co za nejdelší termin aby pristi reklamace se nestihla v terminu.Jinak pokud je vyjadreji od vyrobce ze sis chybu udelala sama ale ze ti to opravili, tak je to reklamace jakoby nebyla. tudiz budes muset cekat na nove 3 a pak žadat o vraceni penez.
tak to jsem teda ještě neslyšla. Pro mě zajímavá novinka, někde na to kouknu. Asi je logické když dostaneš nový výrobek že ti začne nová záruka ale i u uznané reklamace?? :nevim:

jj, ano. A pro reklamaci ti bude dokladem paragon/účtenka původní koupě a list o výměně zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 22:30
janac píše:
verusha4 píše:
Sunnny píše:
verusha4 píše:
tak to jsem teda ještě neslyšla. Pro mě zajímavá novinka, někde na to kouknu. Asi je logické když dostaneš nový výrobek že ti začne nová záruka ale i u uznané reklamace?? :nevim:
jj, ano. A pro reklamaci ti bude dokladem paragon/účtenka původní koupě a list o výměně zboží.

tak jsem si naša pokud ti vyměni za nový zb. beží nová záruka když jen opravy tak zaruka pokracuje a nevznika ti narok na nove 2 roky

• Citovat
  • Upravit
verusha4
22.11.10 22:32
janac píše:
verusha4 píše:
Sunnny píše:
verusha4 píše:
jj, ano. A pro reklamaci ti bude dokladem paragon/účtenka původní koupě a list o výměně zboží.

zaruční doba se ti pouze prodluzuje o to co ti to reklamovali takže treba 30 dnu.. nevznikaji nove 2 roky

• Citovat
  • Upravit
3138
22.11.10 22:34

blbost, pokud dostaneš fungláč, běží ti nová 2letá záruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 22:38
janac píše:
blbost, pokud dostaneš fungláč, běží ti nová 2letá záruka.

Však já jsem psala pokud ti zb vymeni za nove tak ano. jestli jen opravi tak ne

• Citovat
  • Upravit
3040
22.11.10 22:42

Pokud bys měla opravu pračky potřetí pro STEJNOU závadu, máš nárok na vrácení peněz. Ale to až ti to potvrdí jejich technik. Pokud je to pro jinou závadu máš nárok na vrácení peněz až po čtvrté reklamaci.
Jinak vše písemně. hovor ti zapřou.

Co se týče záruční doby:
1. pokud ti vymění kus za kus, běží nová záruční doba - min 2 roky
2. pokud ti to jen opraví, prodlužuje se ti náruční doba o dobu, kdy byl výrobek na reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
22.11.10 22:46
lemaz píše:
Pokud bys měla opravu pračky potřetí pro STEJNOU závadu, máš nárok na vrácení peněz. Ale to až ti to potvrdí jejich technik. Pokud je to pro jinou závadu máš nárok na vrácení peněz až po čtvrté reklamaci.
Jinak vše písemně. hovor ti zapřou.Co se týče záruční doby:
1. pokud ti vymění kus za kus, běží nová záruční doba - min 2 roky
2. pokud ti to jen opraví, prodlužuje se ti náruční doba o dobu, kdy byl výrobek na reklamaci.

Děkuji za potvrzení a napsaní trošku smyslplněji:)

• Citovat
  • Upravit
139
23.11.10 10:30

já sem ale chtěla vědět jak postupovat při reklamačce když zboží neopravili do zakonem danné lhůty 30dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
23.11.10 10:38

A já jsem tě upozornila že to nemáš brat tak že to do 30 dnu nestihli když to nemáš nikde potvrzený. Jen telefonicky a mozna emailem.. Takže nad postupem nemusis ani přemýšlet, protože je jasný že ti to neuznaj

• Citovat
  • Upravit
139
23.11.10 10:57

a jak jinak bych to měla mít potvrzený? než telefonicky a emailem? jiný způsob neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verusha4
23.11.10 11:25
ivash píše:
a jak jinak bych to měla mít potvrzený? než telefonicky a emailem? jiný způsob neznám

Email sis měla aspon vytisknout dat ho do obálky a poslat ho na udanou adresu poštou. Přesněji na DODEJKU- to taky neznáš…?

To je dopis kterej jde do vlastních rukou a oni musi jít na poštu a podepsat že si to převzali, tobě dojde dodejka že to převzali, tudiž reklamační období začína.. Pokud by si to poslala normalně poštou jako např: POHLED… tak můžou říct že dopis nedošel a je to tvůj problém ne jejich.. Takhle se mužou vymlouvat a vymlouvat… Ten kdo vzal telefon to nezdelil, uz tam nepracuje nebo neco.. na email jednoducha odpoved nejspis si to poslala jako vir a viry se jim hned mažou.. Chápeš je to slovo proti slovu kdyby ti reklamaci nechtěli uznat..

• Citovat
  • Upravit
verusha4
23.11.10 11:27
ivash píše:
a jak jinak bych to měla mít potvrzený? než telefonicky a emailem? jiný způsob neznám

Nechci tě tu nějak rozčilovat ze svýma příspěvkama, jen ti chci pomoc..

• Citovat
  • Upravit
3040
23.11.10 12:01
ivash píše:

Posílala si reklamaci emailem? A odpověděli ti? To je důležité. Kdybys to jen poslala a oni nepotvrdili, tak se můžou vymlouvat, že to nedostali. Pokud ti to potvrdili a slíbili nápravu - písemně (mailem), tak se to počítá.
Email je dnes klasická písemná cesta. Jen tam musí být vidět ta komunikace.
Pokud ti to potvrdili a nic se neděje (30 dní), tak jim napiš upozorňující email (nebo dopis s dodejkou), že žádáš o urychlené napravení situace (ukážeš se jako hodná) a pokud ti do tří dvů neodpoví, tak jim pošli dopis (tentokrát už opravdu dopis s dodejkou), že vypovídáš smlouvu pro porušení podmínek reklamace, udej emaily (ze dne bla, bla, bla), odpověď (ze dne bla, bla, bla). Žádej vrácení peněz. A uvidíš, co se bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová