Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky, už si nevím rady jak si sama pomoct a co to vlastně je… poslední dobou jsem jakoby na dranc
jsem 24tt a neustále mám ucpaný nos, copak to, ale vysmrkat to nejde, stejká to do krku, praskají mi žilky v nose, pak smrkám a vykašlávám hlen i s krví… po ránu jsem tak v krku zahleněná, že se bojím kdy se udusím, to ale tak posl. tři dny se zhoršilo, dnes už mě pobolívají i mandle.. teplotu nemám ale cejtím se hrozně,… jste na tom nějaká podobně a jak to řešíte co dělat? mám sirup, vicentku, ale nepomáhá to spíš naopak…
zkoušela jsem napařovat hlavu, aby se mi rýma spustila a nic… ![]()
Možná to bude chtít zajít k mudr
… Já v těhu brala ATB a nic se nestalo, mě to přijde lepší než samoleceni v těhotenství… Ať je líp.
Já si tedy i v těhu stříkala při takových problémech Olynth, protože jinak bych se asi udusila. Obě děti (4roky a 8měsíců) jsou zatím zdravé. Jinak jsem na uvolnění dutin brala sinupret, po dohodě s Mudr. A jednou jsem tedy měla antibiotika. Ale v těhu jsem vždycky radši zaběhla k doktorce. Stejně jako tam lítám teď, dokud kojím ![]()
Mě se osvědčila jak u mě, tak i u dětí, uvař bramboru, dej do pytlíku a rozmačkej. Pak dej do šátku a uvaž na čelo, vede dlouho teplo a nám to vždy rýmu spustilo. Podle potřeby dohřívej v mikrovlnce.Je to babský recept, ale účinný.
Zajdi si na orl, možná to bude chtít jen atb kapky na předpis, taky jsem je v těhotenství potřebovala a k tomu ještě mast s kortikoidy na krusty, co se mi v nose dělaly. Úleva skoro okamžitá.
Doporučuji sprej od Justu Eucasol, protáhne dutiny a budeš moct dýchat. A mně taky pomáhá vyplachování dutin konvičkou se slanou vodou. Jo a napařování je při rýmě nevhodné, taky jsem to tak dělala, ale doktor mi to rozmluvil, že při velké rýmě je lepší suché teplo. Takže třeba sáček s pohankou, dát nahřát do mikrovlnky a na dutiny…
Zánět dutin je v těhotenství normální a častý, sliznice jsou vlivem hormonů prekrvene a zbytnele. Hur se to léčí, ja jsem v jednom tehu brala atb 14 dní, nechtela zabrat, v jiném mi dělali punkci, udělal se mi absces. Sla bych na orl, at zhodnotí situaci.
Holky všem moc děkuji za rady, k dr. na orl se chystám, ale je tam až ve středu
jsem jak přejetá parním válcem a není mi dobře, tak snad do středy vydržím
teploty nemám, takže na antibiotika to nejspíš nebude. nejhorší je, že od zítra jsem opět sama s malým, vcelku ho nemám kam dát, čili zvládnout to holt budu muset
![]()