Jak řešit občasné počůrání u školáka?

Anonymní
30.10.25 18:25

Jak řešit občasné pocůrání?

Pokud se starší dítě - školák občas ještě počurá a jedete na 3 dny k příbuzným, vzali by jste plenky nebo to riskli? Občas znamená, že je i několik měsíců bez nehody, ale teď se dvakrát počural.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
360
30.10.25 18:29

Neřešit, rozhodně nedávat pleny, ať si uvědomí co jsou mokré kalhoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 18:34

@AdamMoudrý Myslím plenku na noc aby nepročural postel.

• Citovat
  • Upravit
18658
30.10.25 18:38

Pod prostěradlo podložku a v noci vzbudit na záchod než půjdete vy spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
30.10.25 18:40

Plenku rozhodně ne, ale vozila jsem nepromokavé prostěradlo a deku, která se dala na 90 hodit do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
30.10.25 18:43
@Anonymní píše: Více

Na noc nepromokavé prostěradlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 18:44
@hospodki píše: Více

Podložka je jasná. V noci budíme přesto se nehoda občas stane, hlavně teď v zimním období, přes léto se zpravidla nepočurá.

• Citovat
  • Upravit
196
30.10.25 19:53

Vozím nepromokavé prostěradlo. Lepší řešení mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 20:03

Pokud zvládá, dala bych ty noční pliny pro velké děti. Tak jsem to řešila já. Velice špatně nesl nehody a i mně vadilo to řešit mimo domov.
Doma v pohodě, ale v cizím prostředí to bylo lepší řešit plinou.

• Citovat
  • Upravit
7859
30.10.25 21:32

Taky se přimlouvám nedávat pleny, ale vzít nepromokavé prostěradlo a náhradní pyžamo. V noci rychle vyměníš a je to, žádný problém.
Syn to měl taky podobně, bez plen byl normálně od 2 let, ale až tak do 7 let se prostě cca 2-3 za rok v noci počůral, a bylo to vždy buď když byl nastydlý, nebo skoro pokaždé první noc dovolené v nějakém ubytování :nevim: Prostě ho asi vždycky hodně unavilo to množství nových vjemů a jak spal hodně tvrdě, tak nehoda byla, no… Ale pleny bych nikdy nezvažovala, to by vnímal jako dehonestující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.25 21:50

@vulpes @zrcadlo Přiznám se, že natahovací plenky už mám sbalený, synovi je 10 a občas je mimo domov použije. Tady je problém že tam nebudeme sami, navíc je to na Slovensku a poslední dobou se trochu rozcházíme v názorech a jsem z toho dost otrávená. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.25 22:00

@vulpes záleží na dítěti. Můj syn neměl rád to počůrani, vadilo mu mokro a že se musí vše převlékat. Když si mohl vybrat, vzal si plinu.
Navíc mimo domov to byl problém, kde to prat, sušit…

Tak velkému dítěti bych dala vybrat, ale u nás syn vybíral pohodlí. Huggies a Pampers mají ty pliny celkem pěkné a spolehlivé.

• Citovat
  • Upravit
11832
30.10.25 22:04

Pokud to synovi nevadí, dala bych natahovací plenky. Ať je v klidu (a ty taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
30.10.25 22:14

aha, to máš pravdu, v tom je asi každé dítě jiné a jinému ty plenky mohou vyhovovat víc než jen prostěradlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
30.10.25 22:17

Pokud je to tak časté a obvyklé, ze dítě bere v 10 letech plenku jako normlani vec, kterou si na výletě dá, tak bych to urcite řešila s lékařem. Pokud je to 2× za rok, tak bych to naopak neřešila vubec, vzala nepropustne prostěradlo, dala 2 na sebe, první mokré v noci sundas, dáš do pytle, at to nesmrdi, dite se prevlece (prevleceni mit nachystane u postele) a spíte dal. Diteti bych ani nic neříkala, jeste si to stresem privodi, bude na to myslet, nebude moct usnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí