Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neřešit, rozhodně nedávat pleny, ať si uvědomí co jsou mokré kalhoty
Pod prostěradlo podložku a v noci vzbudit na záchod než půjdete vy spát.
Plenku rozhodně ne, ale vozila jsem nepromokavé prostěradlo a deku, která se dala na 90 hodit do pračky.
@hospodki píše: Více
Podložka je jasná. V noci budíme přesto se nehoda občas stane, hlavně teď v zimním období, přes léto se zpravidla nepočurá.
Pokud zvládá, dala bych ty noční pliny pro velké děti. Tak jsem to řešila já. Velice špatně nesl nehody a i mně vadilo to řešit mimo domov.
Doma v pohodě, ale v cizím prostředí to bylo lepší řešit plinou.
Taky se přimlouvám nedávat pleny, ale vzít nepromokavé prostěradlo a náhradní pyžamo. V noci rychle vyměníš a je to, žádný problém.
Syn to měl taky podobně, bez plen byl normálně od 2 let, ale až tak do 7 let se prostě cca 2-3 za rok v noci počůral, a bylo to vždy buď když byl nastydlý, nebo skoro pokaždé první noc dovolené v nějakém ubytování
Prostě ho asi vždycky hodně unavilo to množství nových vjemů a jak spal hodně tvrdě, tak nehoda byla, no… Ale pleny bych nikdy nezvažovala, to by vnímal jako dehonestující.
@vulpes záleží na dítěti. Můj syn neměl rád to počůrani, vadilo mu mokro a že se musí vše převlékat. Když si mohl vybrat, vzal si plinu.
Navíc mimo domov to byl problém, kde to prat, sušit…
@Anonymní píše: Více
Tak velkému dítěti bych dala vybrat, ale u nás syn vybíral pohodlí. Huggies a Pampers mají ty pliny celkem pěkné a spolehlivé.
Pokud to synovi nevadí, dala bych natahovací plenky. Ať je v klidu (a ty taky).
aha, to máš pravdu, v tom je asi každé dítě jiné a jinému ty plenky mohou vyhovovat víc než jen prostěradlo ![]()
Pokud je to tak časté a obvyklé, ze dítě bere v 10 letech plenku jako normlani vec, kterou si na výletě dá, tak bych to urcite řešila s lékařem. Pokud je to 2× za rok, tak bych to naopak neřešila vubec, vzala nepropustne prostěradlo, dala 2 na sebe, první mokré v noci sundas, dáš do pytle, at to nesmrdi, dite se prevlece (prevleceni mit nachystane u postele) a spíte dal. Diteti bych ani nic neříkala, jeste si to stresem privodi, bude na to myslet, nebude moct usnout…
Pokud se starší dítě - školák občas ještě počurá a jedete na 3 dny k příbuzným, vzali by jste plenky nebo to riskli? Občas znamená, že je i několik měsíců bez nehody, ale teď se dvakrát počural.