Jak řešíte nespavce????

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
8.9.05 10:30

Jak řešíte nespavce????

Ahoj maminy :),chtěla jsem se zeptat…můj patnáctiměsíční rošťák donedávna extrémně trpěl na prdíky celé noci. Teď bych řekla,že tento problém není už tak katastrofální (v noci netlačí a nepčouká),ale asi mu to tam občas taky jezdí,ač se snažím nedávat mu nadýmavá jídla…kort po těch zkušenostech.No problém je v tom,že nás kolem půlnoci vzbudí první prdík,já mu namažu a namasíruju bříško a pak mám pocit,že si už jen vymýšlí..budí se i po půlhodinách,chce pít…kňourá,pobrekává…budí mě i jeho,jak se v postýlce otáčí a bouchá o šprycle (začínám si myslet,že je mu už postýlka-klasická dřevěná,malá) a pak samozřejmě začne brečet.Stejné je to,když si ho vezmu do postele…cestuje tak,že se pomalu bojím usnout a přitom se bouchá o pelest nebo opěradla židel postavená po straně,aby nespadl…Jsem už z toho zoufalá,protože si nemyslím,že by mu něco doopravdy bylo…přes den je naprosto v pohodě.Ale pro mě je to strašné,protože musím na šestou vstávat do práce,abych byla v sedm v kanceláři.Tohle trvá asi už přes měsíc a já někdy za noc naspím 5 hodin,jindy třeba jen 2 hodiny a sem už tak přetažená,že když si jdu s klukem lehnout,tak nemůžu dřív jak v 11 zabrat a kolem půlnoci už mě budí…
Pomozte,nemáte zkušenost???Začínám uvažovat,že ho s manželem odstěhujem do pokojíku (který teď výhradně okupuje on),abychom se aspoň trochu vyspaly…je to sobecké,ale fakt si už nevím rady…říká se spokojená maminka=spokojené dítě,že? :)
Díky za vaše rady Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5044
8.9.05 10:49

Ahoj Milo,
my máme podobný problém. Matyáš se mele ve spaní a tak po 11 večer se probudí na mlíko. Potom si ho beru do postele, protože v postýlce nemůže usnout. A pak nastává noční martýrium - cca hodinu se překuluje v intervalu 10ti vteřin ze strany na stranu a nemůže se uvelebit. Pak na 2 hodinky zabere a znovu se probudí a jedem nanovo. Prozatím nevím, jak to řešit, ale taky už jsem uvažovala, že ho přesuneme z ložnice do pokojíčku (problém je ten, že ještě zdaleka není hotový 8).
Náš Matyáš je hodně živé dítě, tak se mu to asi promítá i do spánku. Zatím čekám, jestli se to časem nezlepší, jinou metodu bohužel nemám :?

Přeju pevné nervy.
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
8.9.05 11:01

Milo,

proč by mělo být SOBECKÉ odstěhovat 15-ti měsíční dítě do pokojíčku? Já nedám na samostatný pokojíček dopustit, Vojta je v něm od 4 měsíců a od 9 měsíců spí celou noc.

Každý by měl postupovat, tak jak je mu to vyhovuje a aby přežil. Mamina s 5 hodinami spánku denně rozhodně není pro 15-ti měsíčního rošťáka to nejlepší, zkus to vidět i z téhle stránky, musíš být odpočatá ty , abys mohla pro něj dobře fungovat.

Věřím, že vám to pomůže, i když to třeba ze začátku bude krušnější.
Držím palce.
 Peta

• Citovat
  • Upravit
406
8.9.05 11:07

Ahoj holky,
tak se hlásím taky do klubu nespavců. Mám 13 m. syna a v noci to není o moc lepší, než co popisujete vy. Dávám ho spát na 8 h. večer a tak za 2-3 ho. se budí a pak je to každodenní ritual, kňourání , přetáčení se, a hlavně kojení. :( Vyžaduje prso a to dost. Sice mu rostou stoličky, ale určitě to není tím. Myslím si, že se pořádně vyspím až bude v pubertě. Malej spí se mnou v posteli , ale myslím, že to je v poho, neumím si představit , že by byl v postýlce to by byl samá boule. Asi ho to přejde samo, žádná rada, tak vám taky přeji pevné nervy a co nejmíň bezesných nocí. :D Evel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
8.9.05 12:13

Ahoj Milo,
my jsem dali Matěje do pokojíku když mu bylo půl roku a strašně to pomohlo. Ono neslyší každej pohyb a prcek se pak naučí sám zase usnout, když se vzbudí. 3prušlíkatá postýlka nám taky nevyhovovala, strašně cestoval a bouchal se, tak jsme koupili do cestovní normální matraci a do ted (2 roky) spí tam, od roku celou noc.

Když jsme na dovolený a spíme všichni pohroadě, tak se kolem půlnoci budí a musím uspávat Mravenečkem :-) a taky dřív vstává. Já můžu samostatný pokojík jen doporučit :-))

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.9.05 12:22

ahojky

taky bych doporučila samostatný pokoj, pokud máte tu možnost… Michal je v něm od 3 měsíců (na prídky trpěl tak do 4 měsíců) a od té doby se furt převaluje a přetáčí a šustí a mě to hrozně budilo. Ted je napostá pohoda, jeliož nic neslyším - teda chůvičku mám na nižší cïtlivost zvuku, takže slyším až když si povídá nebo brečí, ale ty jeho akrobatický cviky ne.

Na dovolené kde jsem byla nucena s ním být v jedný místnosti jsem spala se špuntama v uších, protože bych se vůbec nevyspala.

S těma spím občas i doma, když mě budí Michalův taťka chrápáním - prostě zapnu odposlech na max, zacpu uši a je to. Chrápání neslyším, ale plakat prcka jo jelikož ten odposlech je fakt dost hlučnej :)) Je to jedniný řešení jak se vyspat, jelikož dost těžko usínám a všechno mě hned budí.

Tak to vyzkoušej :))

ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.9.05 23:55

Napadlo mne ještě, jak dlouho chodíš do práce? Nezačal si takto „vymýšlet“ od doby, kdy jsi mu zmizela z očí a on si v noci takto vynucuje tvoji pozornost? Třeba je souvislost i zde..

Jinak já na samostatný pokoj též nedám dopustit. Když je malá v něm, chůvička mi to její vrtění a přetáčení neprozradí, ale kdykoliv s ní spím v jednom pokoji (na chatě apod.), tak jsem pořád vzhůru, jak se přetáčí, uprostřed noci začne kopat nohama, povídat si, cumlat apod.. Vše mne vzbudí a ráno jsem jak zpráskaná…

Tak držím palce, a´t to brzy vyřešíte,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
12.9.05 11:45

Ty bláho,do práce už chodím přes půl roku,ale začal si „vymýšlet“ až poslední měsíc.V sobotu si ho vzala na noc babička a sama uznala,že mu nic není,jen si prostě ve tři ráno chce povídat,protože nemůže spát…Hrůza.No, pokojík máme-není sice pořádně zařízený,ale to neva…největší dilema mám však s postýlkou a když už si tu tak pěkně povídáme…myslíte,že pro 15-ti měsíčního kluka je klasická dřevěná postýlka se špryclema malá?Já ho totiž v noci stále slyším,jak se bouchá,když se převaluje a to je i jeden z důvodů,proč se vzbudí.Máme koupenou nízkou palandičku s takovým tím bungříkem pod a známý by nám mohli nechat udělat zatím nízké nohy místo těch vysokých (ty zatím schováme než doroste),ale nevím,zda si troufnout ho tam dát spát.Má to takovou tu nízkou ohrádku jak mají palandy a nožky si necháme od truhláře udělat hodně nízké,aby se bobeček nepomlátil,kdyby se chtěl stavit a přepadl.Radši bych i dala kolem dokola peřiny.Co myslíte?Jaké máte zkušenosti?Dík za rady
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
12.9.05 21:29

Ahoj Milo,
tak se také přikláním k vlastnímu pokojíku. Dokud jsme spolu spali v pokoji, navzájem jsme se budili a o kojení ani nemluvě. Když mu bylo 10 měsíců, řekla jsem a dost a přestěhovali jsme se s manželem ze dne na den do obýváku (máme 2kk). A ejhle, během týdne spal celou noc.
Petřík je docela velké dítě, ale zatím mu postýlka stačí. Máte mantinely? Co zkusit dvoje mantinely nad sebou?
Přeji co nejdřív klidný spánek.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.05 07:43

Ahoj holky,dnes to byla zase noc…sem ráda,jestli jsem naspala 4 hodiny dohromady a to mám od listopadu pracovní dobu od šesti do dvou.To ráno při vstávání asi padnu na pusu.No ještě mě napadá,co cestovní postýlka?Že bychom malého zkusily dát do pokojíku a koupily cestovní postýlku…ta nemá šprycle,aby se tam mlátil…?Co myslíte?
 Mila

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.9.05 11:57

Ahoj Milo,
je to jako kdybych cetla o nas pred 10-ti lety. Nas malej se budil takhle casto (vcetne bouchani do spryclu apod) vice jak 2 roky. Hruza des.
My pro nej samostatny pokoj nemeli, a ani si nemyslim, ze by to nejak vyresil - rekla bych, ze si navykl, ze proste v noci se budi, knoura, vzteka a mlati kolem sebe.
Taky jsem od jeho 2 let uz chodila do prace, takze jsem si uzila.
Musim ale rict, ze ja to vyresila jedinym zasahem - kdyz me jednou vzbudil poseste(!) ze jednu noc tim, ze hulakal (NEbrecel - ani slzy mu netekly, proste hulakal) a mlatil flaskou od caje do spryclu, tak jsem nervove nevydrzela, lupla par na zadek - zustal koukat jak oparenej - a od te noci spi az doted (je mu 10 let) :D
Tim nechci rict, ze se to ma takhle vzdycky resit, ale ja uz nevedela, jak dal. Prislo mi, ze me proste naschval vytaci, a jelikoz jsem na tom nejak uz nebyla psychicky nejlip, tak jsem se neovladla. No a vida …
Jen dodavam, ze je to pohodovej kluk a nevzpominam si, ze by nekdy musel za neco dostat na zadek - je s nim v pohode domluva, uz od nejakych 3-4 let je rozumnej, zadny vztekani, zlobeni ve skolce/skole apod…
Ale to miminkovsky obdobi mel priserny.
Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.9.05 12:01

Jezismarja, ted jsem se docela zasmala svemu prispevku - ze „od te noci spi az doted“ … to zni brutalne co ? Samozrejme vite, jak jsem to myslela …
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
178
22.9.05 09:21

Ahoj holky,jen se ještě zeptám-máte některá dítko starší jednoho roku,které v noci zlobí prdíky?Já si mezi svýma kamarádkama připadám jako exot.Je fakt,že u nás to zřejmě má dědičnej charakter,protože děda z druhé strany měl tenhle problém až do školního věku (což mě teda moc netěší),ale ty noci jsou fakt šílený.
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.05 11:43

Ahoj Milo,

to je jako bych četla o našem Matýskovi. Spí s námi v posteli a jediná šance, jak ho udržet celou noc relativně spícího je, mít ho těsně u sebe a jak začne mrňousit dát napít vodu, dudlíček a hladit. Je to děs, ale po tom, co jsme si s ním užili od narození - pohoda. Taky bojujeme s prdíky. A taky ho chceme do měsíce přesunout do vlastního pokojíčku, tak uvidíme, jak to půjde…

L. + Matyáš 9 m.

• Citovat
  • Upravit
178
22.9.05 11:50

No to jsem fakt ráda,že nejsem sama…:) Všechny moje kamarádky mají holčičky,takže sem trošku za černou ovci a ti kluci na to zkrátka trpí víc…je to hrozný.Kamarádka,co má dvouměsíční holčičku se vyspí víc než já s patnáctiměsíčním klukem ufff.A nebo sme zkrátka vyjímečný prdíkový případ :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí