Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
,
i presto, ze peclive myju po kazde snidani a veceri Avent lahvicku pod teplou vodou kartackem a obcas i Jarem, nemuzu se zbavit dojmu, ze neni nikdy poradne umyta
Poradite, jak myjete lahvicky od mlika vy ![]()
Mozna je to hloupa otazka, tak se na me nezlobte ![]()
Diky moc za rady,
Simona&Kristy(14 mesicu)
Ahoj,
myla jsem lahvičky jen horkou vodou a houbičkou na nádobí (novou, čistou). Líbí se mi, že mají široký otvor (narozdíl od ostatních) a tudíž se do nich dá sáhnout a dobře je umýt. Zdály se mi vždy zcela čisté. Občas (ne každý den) jsem je navíc vyvařila. Jarem jsem je radši nemyla, i když pak důkladně oplachuješ, bála bych se, že tam nějaká nepatrná troška jaru zůstane. Radši ať dítě vypije nějakou bakterii, než jar, ale to je jen můj názor.
Eva
Asi bude plastová. Ty po čase " zajdou ", a vypadají jako by byly špinavé.
Jak jinak je čistit než uvádíš - nevím. Ráda se poučím, má-li někdo nějakou fintu.
Já osobně, jsem přešla na skleněné zn. SIMAX, myslím že AVENT skleněné nevyrábí.
omlouvám se, ještě dodatek: pro 14-ti měsíční dítě už vyvařovat nemusíš, dokonce bys asi ani neměla. Děti prý mají přijít do styku s bakteriemi, aby si mohly pěstovat imunitu, tak se s tím mytím nijak extrémně netrap
.
Eva
Ahojky, aventi lahve opravdu - stejne jako vsechny plastove - po nejake dobe „zajdou“, ale myslim, ze to nijak nevadi. Me se osvedcilo je jednou za cas nechat umyt v mycce na nadobi - zdaleka ne kazdy den, to ne, vsak taky kazdy den nemyju. Kazdy vecer je vyplachnu a v pripade potreby vymyju stetkou, rozeberu naustky a necham je vyschnout aby nezasmradly. A nemame zadny problem.
Lesina
Ahoj, mně u lahviček Avent zůstává v tom záhybu před šroubováním vždycky něco, když to myju v myčce. Někdy do nich udělám třeba rozmixovaný banán a slouží mi jako lahvička s dobrým víčkem, pak jde ale přesně ten záhyb špatně umýt a úplně nejhůř to jde z té těsnící gumy na víčku. Takže jednoznačně štětkou a v ruce, občas vyvařit.
M.
Ahoj, taky používám Avent. To, že „zajdou“ je dáno tím kartáčkem, který za čas vnitřní stěny zlehka poškrábe - sotva je to okem vidět. Kdyby jsi ale používala třeba silný černý čaj, uvidíš, jak se v těch malých rýhách u:,–(í ......... funguje to tak u všch plastových
(pamatuji si to z těch úzkých dlouhých starších lahviček, co se používaly dřív)
Já je umývám i jarem, vypláchnu a nechám oschnout. Vyvařím opravdu JEN OBČAS (nevím, jak to slovo znásobit
).
Žádná strachy, 14m dítě už nějaku tu bakterii zvládne hravě, kdyby něco
.
Veronika
Na čištění používám sůl. Prostě nasypu do lahvičky pár lžiček soli, dám trošku vody a tím pak šejkruju v láhvi. Řekla bych, že to vyčistí nánosy líp než kartáček. Možná je to jenom můj pocit, že to ta sůl „vyštípá“. Občas lahvičku vyvařím v octové vodě, to i trošku zesvětlá. Víc ji vybělí kyselina citronová, ale na to bělení kašlu, hlavně když to není uvnitř slizké. Nějaká ta bakterie ať si tam běhá.