Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
tak vás jdu po dlouhé době prosit o radu. Už nevím, jak na toho svýho synka.
Docela dlouho jsme byli na „skleničkových obědech“. Ještě jsem řekla přes prázdniny, kdy jsme byli většinu času mimo domov a toto bylo výborné řešení, a dost.
Tak jsem nadšeně začala vařit svoje jídla - musím říct, že se mi i povedla a ten můj lumpík se rozhodl, že toto rozhodně papat nebude.
Většinou, když mu přinesu svůj výtvor, začne vrtět hlavou, poté se začně odvracet a třetí fáze nastává, když svým křikem boří panelák.
Tak a teď babo raď. Zkusila jsem snad všechno. Zkusila jsem narvat i jídlo do skleničky Hipp, nic.
Myslíte, že když budu 16 měs. dítě krmit HIPPem, že to bude mít na něco vliv?
Jinak jí samozřejmě všechno.
Tak koukám, že se to spíš podobá slovnímu průjmu, tak promiňte.
Hezký večer a dík. Alča.
ahojky
co to namíchat půl na půl tvoje a Hip a narvat do skleničky od Hippu??? No možná jsi to už zkoušela…
Já ještě zkušenosti nemám - respektive právě vytvářím Hami závisláka, jelikož moji mrkev a brambory taky nechce - jen Hami - a když to dám napůl tak to sní… ale ten tvůj lumpík už je o dost chytřejší a zkušenější… Každopádně pevné nervy
Taky jsme měli období Hami závislosti, jen už si nepamatuju jak a kdy nás to přešlo, jen si matně vzpomínám na období kdy jsme míchaly napůl Hami a moje. Myslím, že to není tak jako tak tragédie a časem stejně bude chtít to co máš na talíři ty a ne skleničku
.
Bludička+ Kamča + Janeček
Ahoj! My jsme byli taky proste „sklenickovy zavislak“ , jedno jestli Hipp, Hami nebo Sunarek. Opravdu nam dost pomohlo, kdyz jsem mu mnou uvareny pokrm presunula do original sklenicky, ale ze zacatku jsem navic jeste to musela michat napul s puvodnim obsahem
no proste byl to problem. Nakonec ho to preslo asi v roce samo a ted (14 mesicu) zase chce jenom „normalni jidlo“ a sklenicky vubec… A musim rict, ze nekdy bych mu tu sklenicku (na ceste v zahranici treba) hrozne rada dala ![]()
Jo a taky zabralo treba pridat do jidla jogurt, nebo pozdeji syr.
Jinak nevidim problem v tom jist Hipp (pochopitelne krome financni stranky) ja myslim, ze v puberte uz ho jist urcite nebude
Jana
Ahoj Alčo, řešila jsem stejný problém, respektive já ho neřešila, spíš moje tchýně
, která se mi snažila vnutit myšlenku, že vlastně malou trápím, když musí jíst „konzervy“. Nelenila jsem a rozeslala jsem maily asi 15-ti pediatrům z celé ČR, včetně naší doktorky a vesměs všichni nám přímo doporučovali jídlo Hipp (a nejen ten), ale jenom do 18-ti měsíců věku dítěte. Pokud budeš chtít, ráda Ti maily přepošlu.
Silvie+Andulka 16m
Ahoj holky,
dík moc za vaše rady a připomínky. Dneska jsem koupila nějakou skleničku. Začneme opět v pondělí, zkusím půl na půl a pak se uvidí. Je fakt, že ať se snažím, jak se snažím, ta konzistence, co mají skleničky se mi ještě nepovedla.
Tak nějak se ve mně usídlil pocit, že když mu nedávám své jídlo, že dělám něco špatně. Ach jo.
Ale na druhou stranu, hlavně že je zdravej, no ne?
Takže mějte se fajn a pohodové dětičky vám přeju.
Alča.
Ahoj, taky mám Hipp a Hami závislačku a navíc moc nechce kousat- no spíš kouše jen to ce je obzvlášť mňamka…
Je jí 18 m a doteď dělám podvůdky s mícháním půl na půl atd.
Občas dodám trochu bramborové kaše, nebo rýži či těstoviny, kousek masa, ale základ musí být vždy skleničkový..
No a minulý týden se mi zkoumavě podívala do talíře, kde byl kuřecí řízek a brambory a prohlásila, že by taky chtěla „masenko“ a „blambůlky“ a k mému velkému překvapení mi snědla tak třetinu porce… takže nevěšte hlavu ten den příjde..:)
SARA
Basket, já bych řekla, že vliv to bude mít hlavně na tvou peněženku
… No ale vážně: pokusy s mixováním vařené/Hipp asi nejsou tak špatné.
Nevím, jestli jsem kompetentní vůbec psát sem své zkušenosti, když teprve dva měsíce přikrmujeme (viz lištička).
Kašovité jídlo smí být u nás sice taky jedině Hipp (jediná výjimka z tohoto pravidla byla udělena mangu), ale jinak dceru hrozně těší, když může ochutnávat - sama - naše „dospělé“ jídlo: vařené brambory, chleba, dušená rajčata, dušenou mrkev, meruňky… To ho pak sní docela dost, ale musíme ho jíst i my a musí to být „v původním stavu“, nerozkrájené, nerozkouskované…
Takže co třeba zkusit jíst před „hippovým závislákem“ v době před jeho krmením něco dobrého? Třeba se taky chytí…?