Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, včera jsem po dlouhé době vařila Lucince obídek z kupované mražené zeleniny - Polská mražená zeleninová směs od firmy Agrimex - a dnes jsem ráda, že jí včera snědla jen pár lžiček! Když jsem ji dnes ohřívala, objevila jsem v ní 3cm housenku!!!
Nejdřív se mi zatmělo před očima, pak jsem koukla znova, jestli vidím dobře. Nakonec jsem se ptala manžela, co vidí, protože jsem nevěřila svým očím. Bohužel jsem viděla dobře:(
Takže jsem se rozhodla vás varovat. Nikdy mě nenapadlo probírat se pytlíkem s mraženou zeleninou, jestli je vše OK, ale vidím, že je to třeba. Lucka je po včerejším „housenkovém vývaru“ v pohodě, ale já budu mít žaludek na vodě, kdykoliv si na něj vzpomenu. Takže pozor především na výrobky firmy AGRIMEX Vestec a.s. z Jesenice. Tak jak vařím z mražené zeleniny minimálně, teď ji nebudu kupovat vůbec a to hodně dlouho.
Vím, že jsou země, kde jsou housenky považovány za výbornou lahůdku, ale, děkuji, nemusím mít všechno! A když už, tak bych uvítala, kdyby byla alespoň připsána do složení:)
Přeji při nakupování a vaření minimum podobných „překvapení“ jako bylo to naše housenkové:((
To jsi me teda prekvapila
, mrazenou zeleninu taky obcas pouzivam. Hlavne teda v zime, ted jen kdyz u nas neni ke koupi brokolice nebo tak. Je fakt, ze kvalita zeleniny od ruznych firem byva ruzna. Uz se mi stalo, ze jsem koupila nejakou levnejsi brokolici a byla ,jemne receno, nehezka. Poucila jsem se a mrazenou zeleninu kupuju od Bonduelle a Arda, zatim vzdy v pohode. Doufam, ze na housenky a jine tvory nenarazim ![]()
Veru
Ahojky Charlie,
no to jsme se zasmáli. I když Tobě asi moc do smíchu nebylo. Ale ta housenka ve složení je prostě k smíchu.
Nicméně si myslím, že to je jen blbá náhoda. Aspoň doufám. Navíc housenky jsou prý zdravé.
Na kočičí dráp v čínském jídle jsem taky ještě naštěstí nenarazila.
A stejně mně po nedávných reportážích přešla chuť. ![]()
Já kupuji jen Bonduelle. Je nejchutnější a naštěstí jsem tam ještě nic nepatřičného nenašla. Ale stejně dík za varování.
To je přirozený, vždyť zelenina roste na hlíně a tam jsou holt housenky. Já spíš přemýšlím, jak to všechno ve výrobně dokážou zpracovat a že tam není víc třeba větviček, slupek od hrášků apod.
Já raději kupuju trochu červivý ovoce než hodněkrát stříkané, kterého se červík nedotkne. Tak když tam byla housenka, tak to je známka toho, že jí ta zelenina chutnala
, to je spíš dobrý překvapení.
Petra
No, housenka v polívce asi není nic moc .. ale zas bych to nedramatizovala!! Jsou horší věci na světě ![]()
Baghira
Tak já měla taky pěkný objev.
Minulý týden ve špenátových listech Bonduelle se mi po rozmražení objevila VOSA!!! Taky chuťovka
U téhle firmy bych to nečekala!
Já našla onehdy taky housenku, ale v čerstvý brokolici, ještěže jsem ji našla, byla zelená
. Ale žádnou vědu jsem z toho nedělala, housenku jsem vyhodila z okna, brokolici umyla a šup s ní uvařit
.
Jak píše Baghira, jsou horší věci
.
Smokie
No, a co takhle třeba umělohmotné střepy v DELI čokoládové? Napsala jsem jim tam stížnost a poslali obratem krabici sladkostí, tak to třeba zkus taky:-) Jen zbývá doufat, že Ti nepošlou sbírku housenek, který ‚přidávají‘ do jiných druhů:-) Ale jak jim poslat tu housenku?:-))))
Bezpečnou krmi přeje
Gábi
No je to dost nechutný, to přiznávám…ale ani nechci přemýšlet nad tím, co jíme třeba ve špenátu
( tam ty housenky jsoupodle me taky a ještě namixovaný)
. No je to hnusný, ale na druhou stranu - však ta housenka žije jen z toho co sežrala za tu zeleninu…takže je to maso v BIO kvalitě ![]()
No fuj Desty, ach jo, ja s mou predstavivosti, asi prestanu jist spenat. Asi si na to pokazde vzpomenu:-) I kdyz vsechno je mozne.
Ahoj holky,
tak jsem si dneska chtela uvarit mrazenou zeleninu od firmy Frol a kdyz jsem si vse nandala na talir, nasla jsem taky housenku
tak jsem vsechno vyhodila a jsem jen rada, ze jsem ji nepripravovala nasi male (14 mesicu) ![]()
Simona
Rozhodně jsem nechtěla nic dramatizovat, jen mě takový kusanec „masa“ v mražené zelenině překvapil. Nejsem rozmazlená, ale přece jen vyvařuji Lucce jiné lahůdky:)
Je pravda, že umělá hmota v Deli nebo drát v rohlíku jsou mnohem horší:( Gábi, dík za radu, ale housenka letěla okamžitě do záchodu, takže ji firmě Agrimex nevrátím:(
nepřihlášená Charlieep
Holčiny, jednou jsem si chtěla ulehčit
práci, tak jsem koupila něco jako lečo - prostě jsem si řekla, že to bude jako základ pro další vaření. Bylo to v plechovce - jsem to otevřela a vyklopila do talířku - a fuj byly v tom i kousky novin
tak to letělo taky do koše.
Tak to je bomba!
Já jsem ještě neměla to štěstí něco zajímavého najít, asi budu muset víc vařit ![]()
Ale klídek, holky, ještě jsem neslyšela, že by někdo chytil nějakou housenčí nebo vosí nemoc
To už jsem měla větší strach, když jsem našla na zahradě, po které běhají naši psi, mrtvého krtka. Taky ještě žijem
No a když si uvědomím, co všechno malá sní, až půjdem na písek a ona ho nejspíš ochutná (jako ostatně většinu neznámých věcí), tak ta housenka mi přijde ještě hodně bezpečná.
Berte to jako bonus a zpestření všedního dne ![]()