Nekapající hrneček

493
25.8.05 10:24

Nekapající hrneček

Ahoj holky,

potřebovala bych poradit. Máme doma nekapající hrneček od Aventu a malý z něj nepije, a to ze dvou důvodů:

1. to neumí (z flašky pije skvěle)
2. mu jej nechci až zas tak moc dávat, protože mi připadá, že nejde pořádně umýt :! Vždycky mi v té savičce zůstane zbytek vody a tu z ní nemůžu zaboha dostat. Musím říct, že kvůli tomu jsem na značku Avent zanevřela. Ale možná něco dělám špatně.. Podařilo se vám někdy ten hrnek umýt tak, aby v něm nezůstala žádná tekutina? Případně máte lepší zkušenost s jinou značkou??

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
25.8.05 10:36

Možná se ptám hloupě, ale voda ti tam zůstává, i když vyndáš a rozebereš tu „nekapací“ membránu? Mně přijde, že se to dá umýt dobře, když se to celé rozebere. Jinak náš mrňous se naučil nejdřív pít z hrnečku Tommee Tippee, potom z Aventu s vyndanou membránou a nakonec jsem tam tu membránu vrátila a už to taky zvládá v pohodě. Různé hrnky mají různé typy těch nekapacích hubiček a z každého se pije trochu jinak.

Tak držím palce, ať se to rychle naučí! Nám to trvalo dost dlouho, než to pochopil. Nebo spíš než chtěl pochopit, že to co teče se dá i polknout :D

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.8.05 10:52

A jejda,

koukám, že ono se to dá celý rozebrat.. Díky Ulriko, problém je, zdá se, vyřešen :oops:
Vždycky jsem z toho du vodu jenom nějak vytlačovala.. Rozebrat mi nějak nešlo, ale teď jsem na to přišla :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.8.05 12:30

Ahoj, my jsme na zacatku meli taky problem s tim hrneckem… z normalni lahve avent mi pila dobre ale z magic hrnecku ani ranu… Tak jsem zkousela nalit trochu caje do normalni lahve a trochu do hrnecku, pak jsem ji dala napit z lahve a kdyz jsem videla ze saje hned jsem ji to vyndala a dala hnecek aby pochopila ze z hrnecku musi potahnout… ted uz ji to docela jde… Pres den ji davam normalni vrsek a vecer se ji moc tahat nechce, nebo ji to tece moc, tak ji jeste davam na to dudlik z lahve.. Prisli jsme totiz na to ze to pasuje a tak ma drzadla a hrnecek porad stejny jenom tam vymenim ten vrsek (i se zavitem).
Jo jeste bych te chtela upozornit at nedavas hrnecek do mikrovlnky aspon ne s tim vrskem.. Nebo se ti nahreje a roztahne na silikonova „membrana“ a uz ti to nebude tesnit…
Tak zkousejte a hodne stesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
25.8.05 14:25

Ahoj Pajino,

snad te uklidni, ze nasemu synovi to trvalo zhruba 2 mesice, nez se naucil z aventackeho hrnku pit. Zkusmo jsem ho davala uz od 8 mesicu, ale dlouho nic moc a lip zacal pit az v tech 10 (do 13 mesicu byl kojeny). Ted pije z hrnku jako drak a ja ocenuju, ze hrnicek je opravdu netekouci :P Takze, chce to asi cas… :)

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.8.05 19:25

Ahojky,
Já sice nemám zkušenost s Aventem, ale napíšu ti, jak jsme to my zvládli s NUKem (mimochodem nedám na něj dopustit, dá se skvěle umít - má jen dvě části - víko a hrnek. Vše funguje na bázi podtlaku).
Tak tedy: Mája má ráda džus, takže ho už nedostávala do flašky s cumlíkem, ale jen do hrnečku. Touha byla silnější a nakonec nasála :P
Stejnou taktiku teď užívám při normální sklence, protože chce pít jen z NUKu nebo flašek typu Jupík, popř. brčkem.
Minerálka - v současnosti no.1 - jen ve sklence. Ovoce začínám pomalu sklízet…

Tajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.8.05 22:50

Tajko,
ajak myješ zevnitř u Nuku tu násosku? My ho měli měsíc a už to bylo vevnitř u té membrány dost nechutné, takže putoval do koše a koupili jsme Avent, který se dá skvěle rozmontovat i vyvařit ( to u Nuku bohužel nejde).
 Jana

• Citovat
  • Upravit
377
26.8.05 07:45

Ahoj holky,

já se přidávám s prosbou,jestli něktrá maminka,která má pro své zlatíčko nekapací hrneček Timmee Tippee může poradit,jak se dá sundat a vyčistit pítko?Zápasím s tím už 3 dny a nejde mi to povolit,sundat nic.Jsem technický antitalent.Moc děkuju.
Ahoj Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.8.05 20:16

Čauky Jani,
ten NUK se sice nemá vyvařovat (kamarádka to sice úspěšně dělá), ale to mi neva, Maja je už dost velká na ničení bacilů takovým způsobem. Násoska je sice tenčí, ale já to myju houbičkou na jedné straně s drátěnkou, nacpu ji tam co nejvíc a pak otáčím - pohoda. Občas se mi stalo, že jsem ho večer zapomněla vymýt, pak jsem použila štětku na vymývání lahviček popř. šulku do uší.
Je to pro mě fakt větší pohoda než umývat spoustu malých ventilků a součástek. Každý ale preferuje něco jinýho, chápu, že každý si najde to svý.
Hodně zdaru

Tajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
28.8.05 18:58

Nikoleto,

myslíš jak odmontovat tu zelenou (nebo fialovou) hubičku s víčkem od samotného hrnečku? Jestli myslíš tohle, tak to se normálně odšroubuje. Zavře se víčko, pootočí se tím a povolí to. I když tedy Tommee Tippee se umývá dost špatně i rozšroubovaný… Je tam spousta záhybů, které normální houbička neumyje. Já to řeším jednou za čas tak, že si dám na špičatou špejli vatu a vysmejčím všechny záhyby a je to.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.4.22 12:24

Nekapající hrneček

Dobrý den,

Mám takový dotaz, koupila jsem naší dceři (6m) nekapající hrneček na čajík v Pepku. Holka se snaží ze všech sil a baví jí ocumlávat (blbne s tím klidně hodinu) ale nevypije ani lůček.. Sama jsem zkoušela a princip toho je že to musí trochu zkousnout aby to teklo. Ne úplně ani ne málo, jen sáním jsem to já neutáhla. Mám dojem že to jí dělá problém.. Mám se poohlédnout po jiném hrnečku případně po jakém) nebo k tomu principu časem dospěje? Na klasickou lahev je zvyklá, kojily jsme jen na začátku, teď je na sunaru a dáváme už i příkrmy. Ale čajíky z klasické láhve nechce, jakmile zjistí že to není mléko tak to odstrkává a začne se vztekat.

Předem moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
22.4.22 12:02

@Coulík myslim, ze je na to dost brzy, vzdyt i ostatni pisou, ze hrnecek davali az kolem 10mesice, i je to tak uvedeno. Obecne si myslim, ze pepco jak je trochu sunt, tak to odskacei hrnek. Hrnecky NUK/Lovi staci opravdu jen pohladit rty a sat a tecou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí