Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,chci se zeptat-malému je 14měsíců a chtěla bych ho začít ve 2 letech dávat do jestliček.Chodím půl roku do práce (musela jsem,abych nepřišla o místo
) a zatím mám paní na hlídání,ale taky bych ráda,aby malý přišel i mezi vrstevníky.Jak to dnes chodí?A jaký věk doporučujete?Podělte se se mnou o zkušenosti…
Díky Mila
Ahoj Milo,
sama ještě zkušenost nemám, ale už jsem se o to taky zajímala - pro případ, že by nás to taky jednou třeba potkalo… Mám dvě známé, které mají děti v jeslích /v obou případech taky chlapečci/a obě jsou z toho nadšené - chlapečci jsou spokojení, že jsou mezi vrstevníky a mají tam zase nové hračky. Nějaké zvýšení nemocnosti ani jedna z nich nezaznamenala - sestřičky prý si dobře hlídají, aby do kolektivu nepřišlo nachlazené nebo jinak nemocné dítko. Co se týče věku - jedna tam umístila klučíka taky ve 2 letech, druhá asi v roce a půl. Obě pracují na plný úvazek a vše zvládají bez problémů.
Tak ať se vám taky tak daří.
Viťka
My zacneme chodit od zari na zkusebni provoz a od rijna klasicky, protoze se vracim na polovicni uvazek do prace. Dceri bude v tu dobu dva a pul roku. Docela se bojim jak to bude fungovat, ale ma rada deti a zacina vyhledavat jejich spolecnost. Tety v jeslich na muj dotaz ohledne zvysene nemocnosti mi take oznamily, ze samozrejme hlidaji zdravotni stav deticek a s rymou uz ditko nevezmou - z toho mam samozrejme radost. Tak uvidime v zari…
U nás to naštěstí vyšlo a malá to zvládala super, hlavně díky pedagogům. Ze začátku jsem měla obavy asi jako každá, ale naštěstí nebylo proč, takže vřele doporučuji Trojskou labuť.