Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
náš malý něco špatného snědl a 4× blinkal. Dali jsme mu hořký čaj, protože jsme mysleli, že to k nevolnosti patří. Pediatrička nám řekla, že naopak jsme mu měli dát čaj zchlazený a hlavně dvakrát tak sladký. Co si o tom myslíte? Předepsala nám Smectu, ale v letáku píšou, že je na průjem. Malý jenom blinkal. Můžete mi napsat, jaké s tím máte zkušenosti?Díky
Ahoj,
Smectu jsme dostali taky na průjem (když nepřejde), ale nakonec jsem Barču ušetřila. Vím,jak to chutná ![]()
Na spravení žaludku se nám osvědčil Hylak forte........
Je pravda, že sladkej čaj jsem neslyšela. Do nás vždycky lili hořkej a taky mi z něho bylo celkem dost špatně dál. A zase mi pomáhá (i manželovi) vypít trošku Coly - někde to doporučoval nějakej doktor, že obsahuje coci, co dělá dobře žaludku..........dětem prý dát po lžičkách (taky vyzkoušeno, ale tak u 4-letých).
Jsem zvědavá na ostatní názory
Veronika
Ahojky, se Smectou mám zkusenost osobni a pri zvraceni mi obcas pomuze, zaruceny ale mam rohlik, suchary nebo piskoty. U malyho by jsem zkusila ty piskoty, nasajou to hnusny v zaludku.
Ahoj, nam jako malym na zvraceni davali chlazeny hodne sladky caj nebo cucat zmrazene kostky coly - to byl pro nas tenkrat super luxus
… Smectu jsem ted na zkazeny zaludek brala ja a pomohla mi.
ahj,
když byl starší syn maličkej a byli jsme s ním na pohotovosti právě kvůli blinkání, tak mi jedna stará paní doktorka poradila, ať mu dám černý čaj, ne moc silný, oslazený a s troškou soli a nejlépe vyndaný z mrazáku, prostě na lžičce takovou tu ledovou tříšť, vžycky to pomohlo.
Jinak Smectu dávám na průjem a jelikož to chutná jak hlína, málému jsem to rozmíchávala do rozmačkaného banánu a taky nechala chvíli v lednici, pak jsem mu tvrdila, že má banánovou zmrzlinu, taky na radu paní dr..
Míša
Ahoj, Smecta by měla vytáhnou svinstvo z těla. Na průjem ji používám vždycky a i na to zvracení by mohla být dobrá. Asi mám nějaký pošahaný chutě, ale mě chutná a děti to vždycky taky vzaly v pohodě - těm jsem to míchala do dětské výživy. Má takovou nasládlou chuť. A hlavně je to čistě přírodní, takže vhodné i pro malé děti.
ahoj, nemam sice skusenost s mimi, ale u mna smecta zabera na rozhadzany zaludok vzdy a tiez mi chuti
. danka
Nám na pohotovosti i naše dr říkala pít studený čaj oslazený Glukopurem. A hlavně, pokud zvrací, nedávat vůbec mléko. Je to moc těžké na žaludek, dítě to nemůže strávit a provokuje to k dalšímu zvracení. Takže my jsem byli úplně týden bez mléka. Ale v lékárně se myslím prodává na toto nějaké lehké speciální mléko
Díky holky za odpovědi, už jsem klidná. Dál teda budu věřit naší pediatričce a aspoň vím, co mám brát, když bude zle mi mně.Díky, ahoj
Je mozne, ze by deti blinkaly po navsteve bazenu, kde si parkrat lokly vody
? Odpoledne jsme byly u babicky a ta je vzdy nakrmi vsim
, ale nechci hned vinu hazet na ni, ale moznost to taky, je ze byly precpane
… Dopo jsme byly na bazene, pak byl obed a odpo u babicky a jak jsme prijely domu, zacaly salvy bliti, cca 4 hodny na preskacku obe, achjo,,,
@joanee To se mi nezdá, to by se fakt musely chlorované vody nalokat po litrech.. Spíš bych řešila, zda jim do rána nenaskočí teplota.. Buď u babičky dostaly něco prošlého, nebo se to holt sešlo a leze na ně nějaká nemoc ![]()
Me kdyz kluci zvraci tak jim dam cernej caj a susenky a taky coca colu, smektu davam jen na prujem
Smecta je něco jako křída - nemá speciální léčivé účinky, ale vytáhne z těla jedy tím, že je na sebe nabalí.. Užívá se při průjmech a při zvracení - k pročištění trávícího traktu.
Jestli ti děti zvrací a nevíš, co jim je, rozhodně bych Smectu zkusila, může zabrat, ale jestli jsou nemocné, tak s viry si neporadí.
Holky dekuji moc
, jste zlate
,nakonec jsem volala na pohotovost, bo je jedna hodina a my zas blijem
,nastesti jen jedno dite, snad to nezakriknu, noc je jeste dlouha. Mame davat jen po lzickach sladky cerny caj, po pulhodinkach, ted dostala prvni, pak jeste jednou a snad budu spat i ja
,no a kdyby bylo nejhur, tak mame prijet na injekci
, tak snad uz to bude ok, dobrou ![]()
@joanee taky mám jedno dítko hodně blinkací. Sladký se nemá prý zpočátku dávat, prý dráždí, takže ani piškoty. Dobrý na blinkání je Kulíšek - rehydratační roztok, dávat po lžičkách zchlazené z lednice, když už to v sobě udrží, tak opatrně přidávat další věci, jako suché pečivo, pak teprve ty sladké věci - sladký čaj, piškoty, atd.