Přetahování předkožky ve 2 letech

65
23.8.05 15:07

pretahovani predkozky

ahoj holky,
chtela bych znat vas nazor na pretahovani lulika. Nasemu synovi je neco pres dva roky a kuzicka mu jde pretahnout velmi malo. Podle meho pediatra jde sice min, nez by mela, ale zatim pry to nemame resit. Jenze me to docela znepokojuje vzhledem k tomu, ze manzel i bracha s tim meli v pozdejsim veku problemy.
Diky moc predem za vase nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
406
23.8.05 15:42

Ahoj,
názory na přetahování předk. se fakt různí. Mě naše dětská dr. v tomhle vůbec nic neřekla zatím, prý je dost času do nějakých 4 let dítěte a až pak se to má řešit, mě to příjde dost pozdě, pak to spíš skončí obřízkou. Malému je rok a předkožka mu jde přetáhnout celá. My jsme jezdili na chiru kvůli kýle v pytlíku a jednou mu zkusila dr. přetáhnout šulínka a ono to šlo samo bez nějakého násilí. Takže máme klid. Každopádně bych si s tím nelámala hlavu, u každého je to jiné. Nechala bych to na dr. Ty snad vědí co dělají.
Tak hodně štěstí Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
23.8.05 20:48

Ahojky,
tak my měli to samé. Opravdu to nešlo, má to hodně úzké. Minulý týden jsme byli na preventivní prohlídce a doktorka se dívala a zkoušela mu to, ale nešlo to ani jí. Takže nám vypsala žádost na urologii. Jsem zvědavá, jak to vlastně bude tam, bojím se za malého, ale snad tam jsou přeci jen na to už více připravení. Rozhodně to neřeš silou, jen bys ho potrápila a způsobila jizvu, kterou by měl napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
23.8.05 21:43

Ahoj,
my mame podobny problem! Memu skoro 17m synovi taky nejde pretahnout predkozka. V kvetnu jsme s tim byli na urologii v Motole (pro ty, kdo jsou z Prahy a maji zajem - p. asistent Zeman, tel. 224433748) a tam nam rekli, ze mame predkozku hodne promazavat, pry staci olej a ona casem povoli. Takze mazeme, ikdyz se priznam, ze ne moc poctive :(
Jinak pry v dnesni dobe se to akutne resi az okolo 3 - 4 roku veku.
Preju krasny vecer!
Eliska a Jakub

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.8.05 22:32

Ahojky,
mám téměř dvouletýho syna a problém s předkožkou už máme konečně vyřešen a jsem ráda, že to oba máme za sebou. Názory na přetahování se různí, zvlášť pediatři hájí nic nedělání a vyčkávání, zatímco urologové doporučují přetahovat co nejdřív a pokud to nejde, uvolňují to většinou v období 1-3 roky, a šikovný urolog to zvládne manuálně během pár sekund (u nás to bylo vlastně neplánované a jen tak mezi řečí, jen jsem syna držela za ruce a manžel za nohy a překvapivě neteklo ani moc slziček - bylo slíbený koupit auto). V pozdějším věku může být předkožka pořád přirostlá a pak se to dělá obkroužením sondou, je to prý víc bolestivé. Tobiáš byl na uvolnění zhruba před měsícem a jsem ráda, že docela spolupracoval. Dítě kolem 2 let se dá pořád ještě zmanipulovat, vysvětlit mu, že pálení při močení po přetažení pouze 1den brzo přejde a pindik bude v pořádku, že se musí namazat a že musí mamince pomáhat a držet třeba mastičku apod. Je dobře, že jsem to neodkládala, na žaludu už měl pár bílých teček a ty způsobují záněty, pokud není hygiena žaludu.
Je taky možné vyčkávat, že se předkožka sama časem ??? uvolní nehledě na hygienu, nebo si opravdu najít dobrého a citlivého urologa.
Klára a Tobiáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.9.05 23:08

..tak holky, jsem tu zpet a docela nastvana. Dnes mi to nedalo a zajela jsem s malym na urologii. Doktor se mrknul malemu na lulika a rekl, no dobre, ze jste prijeli. Musel mu ambulante predkozku uvolnit, jelikoz ji mel srostlou. Plne souhlasim s Kleri. Nas pediatr taky stale rikal, ze to ma cas do 3-4 let, ale po dnesku vim, ze v tomto pripade neni radno cekat a radeji zavcasu, kdyz to dite jeste teoreticky moc „nevnima“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.9.05 23:52

Ahoj holky,
nám taky pediatr říkal kdoví kolik je času,dr.Gregora radil NEPŘETAHOVAT do 3 let a bum prásk malej dostal těsně před třetím rokem zánět a museli mu to při zánětu sondou „object“,tkže to bylo mnohem horší a navíc z toho měl už dost rozum a šíleně plakal a to jsme tam jezdili každý den na výplachy,takže parádní nervíky…Děs!!! :roll:
Pa nepřihlášená Lejla

• Citovat
  • Upravit
7376
11.12.13 11:27

Holky, co tedy doporucite? Malému jsou tři měsíce, od narození mu ho ve vaně něžné pretahuju při mydleni, resp, snažím se o to. Nejde to ani o milimetr. Ma jen dirku na curani, víc to nejde.. mám to už teď nějak někde řešit nebo čekat? Manžel měl s tím problém, ve třech letech mu to strhli sondou a do dneska si to pamatuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
11.12.13 11:30
@MarieOVMUC píše:
Holky, co tedy doporucite? Malému jsou tři měsíce, od narození mu ho ve vaně něžné pretahuju při mydleni, resp, snažím se o to. Nejde to ani o milimetr. Ma jen dirku na curani, víc to nejde.. mám to už teď nějak někde řešit nebo čekat? Manžel měl s tím problém, ve třech letech mu to strhli sondou a do dneska si to pamatuje..

Nám doktorka řekla, že máme přetahovat až teď v roce, že dřív není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.12.13 11:31

Náš 8m má taky jen dírku na čurání…přetáhnout to nejde, dr. říkala, že zatím mám jakoby natahovat tu kůžičky, ale nepřetahovat…no nevim no, taky se mi to nějak nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
11.12.13 11:48

Mě bylo taky řečeno nepřetahovat. Zatím nepřetahuji ani teď když je malému rok. Pokud se mi něco nezdá, má pindíka trochu zarudlého či mám pocit, že tam má nějaké smítko, tak to jemně zkusím narovnat (tu kůžičku jakoby stáhnout) a vyčistit. Ale nikdy ne násilím, myslím si, že bych mu více ublížila, než pomohla.

Někde jsem četla, že přetahovat by se mělo začít až tak kolem 3 roku, ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
11.12.13 12:03

My přetahujeme od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
11.12.13 12:32

Myslím, že si to každý musí rozhodnout sám, každý doktor má na to totiž jiný názor, my jsme nepřetahovali a teď ve dvou letech měl předkožku zůženou(jen dírka na čůrání, stáhnout nešlo vůbec),byli jsme odeslaní na urologii, tam nám doktorka dala kortikoidní mast na 6 týdnů a po té době už šla předkožka stáhnout úplně a jde to do teď, stahuju každý den min. jednou, je to měsíc co jsme tu mast domazali, tak snad už bude pinďa v pohodě. A to mi jiný urolog před tím řekl, že by měl jít na obřízku. Naše uroložka má názor do dvou let nestahovat a operace jen v krajním případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.12.13 12:39

Nám doktorka tvrdí od roku a půl přetahovat. Dala nám i kortikoidovou mast, protože synovi jde přetáhnout předkožka jen napůl. Zatím to neřeším, nepřetahuji, nemažu. Většina doktorů teď radí nepřetahovat a řešit to jen v případě zánětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.12.13 13:42

Jj, mi taky řekli v porodnici nepretahovat, pediatra přetahovat a tchýně me sjela, že jestli vím, co se stalo manželovi.. a nasadila takový ten výraz, jen počkej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí