Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, pujcili jsme kamaradce senzor dechu Nanny a prestalo jim fungovat hlasove ozvuceni (pri zapinani tak i pri zvednuti miminka z postylky). Nemate nektera podobonu zkusenost nebo radu, kde by se dalo Nanny dat opravit? Nemame bohuzel zarucak ![]()
Diky ![]()
Simona&Kristy(13 mesicu)
Ahoj! Nam take prestala fungovat Nanny a taky jsme nemeli zarucak, ale nasla jsem aspon uctenku a tak jsem to sla reklamovat do obchodu, kde jsme to kupovali (internetovy obchod detskydum.cz, shodou okolnosti ma kamenny obchod tady u nas v Kunraticich). Byla az prekvapena jak rychle a bez problemu to bylo vyrizeny. Okamzite mne totiz Nanny vymenili za novou, ze pry je jasne, ze nemuzu cekat na opravu u tohoto typu pristroje, fakt jsem koukala. Pry vyrobce Nanny (Jablotron) je strasne zodpovedny a garantuje, ze nezustanete bez Nanny ani den. Od te doby uz s Nanny nebyly ani ty nejmensi problemy a v tom obchode nakupuji jeste radeji. Jana
Můžeš zkusit zavolat do Jablotronu. Určitě Ti poradí, kam zajít. K nám se chovali vždy velice slušně a vstřícně. My Nanny kupovali na Palmovce v prodejně Axl Electonics.
N stránkách http://www.jablotron.cz najdeš obchodní síť.
Tak dobře pořiďte
Holky, jeste otazka: ta kamoska co jsme ji pujcili Nanny tvrdi, ze ji opravuji jen v Olomouci, je to mozny
Nemame ani zarucak ani uctenku ![]()
Diky,
Simona
Ahoj maminky, nechci zakládat další diskuzi na téma Nanny, tak obnovuji tuto. Čekáme mimi a pořídili jsme právě Nanny. Chci se zeptat, zda hned po porodu je lepší mít desku raději na matraci jen pod prostěradlem nebo rovnou dát pod matraci. Deska je tvrdá, tak mam strach, aby to mimču nevadilo. Ale jelikož doktor tvrdí, že se nám pravděpodobně nenarodí žádný macík, tak asi budu nejdříve volit variantu na matraci. Jaké máte zkušenosti vy? Děkuji.
To si moc nedovedu představit, že by miminko leželo přímo na té desce, vždyť je jak šutr. Měli jsme od miminka pod matrací a nikdy nebyl problém.
My měli nedonošeňátko a desku jsme dali na matraci, na to jsem dala deku a prostěradlo, bylo to měkké dost.
Druhé dítě mělo 3,4kg a desku jsme dali rovnou pod matraci a problém nebyl.
@Lorca Dcera mela 2,7 kg a mela ji pod hodne vysokou matraci. Meli jsme asi tři plane poplachy. Nevim, zda to bylo tím, ale asi ano. Ta deska mi ale přišla hrozne tvrdá pod takové miminko a naštěstí zacla hodne rychle nabírat a nad tři kila
už to nehoukalo.
Při váze 3100 gramů jsme i tak dali desku pod matraci klasické tloušťky a snímalo to. Spal navíc na boku v zavinovačce.
@Lorca My zase od začátku jen na matraci (donošené miminko s porodní váhou 3,6 kg). Původně pod prostěradlem a ručníkem, nyní v roce stále na matraci pod prostěradlem. Alarmy jsme měli často, proto jsem zkusila dát pod matraci jen jednou a alarmů bylo za noc spousta. Pokud by nebyl problém, přesunula bych po pár týdnech pod matraci.
@Lorca pokud máš matraci do deseti cm, tak klidně pod u dítěte na 2,5 kg
malá měla 3 kila a v pohodě pod matračkou ![]()
Kdy myslíte, že bych mohla podložku dát zpátky pod matraci? Měli jsme totiž ze začátku planý poplach málem 2× denně, i když jsme na sebe s malou koukali…matrace má sice míň něž 9cm ale je dost,,hustě" vyplněná tak asi proto… na matraci už žádný poplach nebyl malá měla 3100..teď už má přes 4 kila..myslíte, že to už můžu dát pod? přeci jenom není to úplně nejměkčí, i když na tom mám rychlozabalovačku na půl a na tom ještě malá v zabalovačce spí..navíc se mi tím jak je to zvýšený začala cestovat na postýlce… ![]()
My jí měli pod matrací hned - starší měla 3 kg, mladší 4 kg a nikdy nebyl problém
Jen je třeba dát pozor, aby ta matrace seděla volně a nebyla nacpaná mezi špriclema. Jednou se mi mezi matraci a špricle skřípnul mantinel a houkalo nám to několikrát za noc. Až k ránu jsem na to naprosto vyřízená přišla. A potom si pamatuju, že mi prodavač říkal, že matrace nesmí mít víc než 10 cm a nesmí být celokokosová. A správně nemá být položená na laťkovém roštu, ale má být na pevné ploše. Manžel na to uříznul kus sololitu, ale popravdě si nedokážu představit, jak by to mohlo mít vliv na planý poplach ![]()
Malý měl 3300 g a hned v prvním týdnu co jsme byli doma, nám to houkalo 2× a já zastárla o 10 let. Tak jsme dali podložku na matraci ( jak je v návodu ) na to podložku proti pročurání, prostěradlo a malý spal v zavinovačce. Vydrželo nám to tak asi do 3 měsíců, pak jsme dali pod matraci.