Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Gym - tím myslis posilovnu? ![]()
Reknes například “mami, po škole jdu s Pepou do gymu, tak přijdu domu až na večeři”
(doporučuji zvolit slovo “posilovna” neboli jak jsme říkali my “posilka”, my stari mu rozumíme lip a nemusíme se pak trapne ptat, kam ze to chceš vlastně jít
)
Příspěvek upraven 28.01.23 v 16:19
Přijít s tímhle nápadem moje naprosto nesportovní dítě, tak v duchu zajásám, dám mu peníze na permici a domluvím osobního trenéra, ať se nezmrzačí. ![]()
@Jahru píše:
Přijít s tímhle nápadem moje naprosto nesportovní dítě, tak v duchu zajásám, dám mu peníze na permici a domluvím osobního trenéra, ať se nezmrzačí.
Já tě chci za mámu…
A potrebujes, aby te tam vozila nebo aby ti platila clenstvi nebo neco takoveho? Jestli ne, tak bych zrovna takovou vec ani nebrala tak, ze se na ni musis ptat. Kdyby jsi sla treba s kamaradkama, bylo by to uplne nejlepsi, ale i sama je to v 15 uplne v klidu. Jenom misto “mami, jdu ven”, reknes “mami, jdu do gymu”
@Gortyna píše:
Já tě chci za mámu…
Proč, tvoje ti to zakázala? ![]()
@pikola píše:
Proč, tvoje ti to zakázala?
Moje mi to nechce platit ![]()
@Anonymní píše:Řekni mamince, že vypadáš jako stažený králík a chceš nějakou muskulaturu.
Dobrý den,Je mi 15. Chtěl bych začít chodit do gymu. Ale bojím se to říct mámě. Myslím si že řekne že na to mám ještě čas. Jak jí to mám říct?
Předem děkuji za odpověď.
@Gortyna píše:
Moje mi to nechce platit
Rozumné koníčky a vzdělání jsou aktivity, do kterých jsem u dětí ochotná investovat hodně.
@Gortyna píše:
Moje mi to nechce platit
@alynch píše:
A potrebujes, aby te tam vozila nebo aby ti platila clenstvi nebo neco takoveho? Jestli ne, tak bych zrovna takovou vec ani nebrala tak, ze se na ni musis ptat. Kdyby jsi sla treba s kamaradkama, bylo by to uplne nejlepsi, ale i sama je to v 15 uplne v klidu. Jenom misto “mami, jdu ven”, reknes “mami, jdu do gymu”
Jako moje mamka by určitě projevila starost, ze se tam oddelam, když jsem byla v tom věku
a co si budeme povidat, parkrat jsem si uhnala pořádnou svalovici, takže nemá smysl ji to nerikat, protože by pak měla ještě daleko větší nervy, ze je nemocnej, kdyby ji to neřekl a přišel domu polomrtvej
jestli je mamka hodne starostlivá, asi něco k tomu řekne, ale stejně nic nenadela ![]()
Holky to je vtip, táhne mi na 40 a právě to řeším s manželem ať mi zaplatí fitko na měsíc, budu mít svátek, nemám problém s váhou, ale potřebuji zpevnit
@Anonymní píše:
Dobrý den,Je mi 15. Chtěl bych začít chodit do gymu. Ale bojím se to říct mámě. Myslím si že řekne že na to mám ještě čas. Jak jí to mám říct?
No a nešlo by třeba říct, že bys chtěla chodit s kámoškama na aerobik, spinning něco takového? To zní úplně normálně, úměrně věku a pochybuju, že máma bude kontrolovat, co tam opravdu děláš. A mně osobně to teda přijde taky lepší, než chodit jen posilovat. Tam když nevíš, jak na to, tak si můžeš i ublížit a na osobního trenéra asi finance nemáš, co?
Dobrý den,
Je mi 15. Chtěl bych začít chodit do gymu. Ale bojím se to říct mámě. Myslím si že řekne že na to mám ještě čas. Jak jí to mám říct?