Jak rychle klesá AMH

26.4.22 16:21

Jak rychle klesá AMH

Ahoj holky,
Koncem února jsem byla na vyšetření v CARu, brali mi hormonální profil, AMH bylo 1,25 při mém věku 30 let. Takže nic moc, řešíme ještě blbý spermiogram, chtěli jsme si dát tak dva, tři měsíce na rozmyšlenou, jestli půjdeme do IVF. Pro kontrolu jsem si mezitím ještě nechala vzít AMH v jiné labině a tam mi teď vyšlo 0,5!
Takže to je pokles o 0,75 za dva měsíce. Myslíte, že je to možný, že by to šlo takhle rychle dolů nebo se stala někde chyba při měření? FSH mám kolem 7.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.4.22 16:44

J8 měla před rokem a čtvrt 1,1 a teď 0,4. Ale reagovala jsem hrozně i při 1,1, doktorka říkala, že té rekaci odpovídá spíš to nynější.

• Citovat
  • Upravit
798
26.4.22 16:59

Ja mela pred dvema lety taktez, ted je mi temer 41sice nevim kolik jsem mela po 2 letech, ale jsem 26tt, takze bych to zas jako definitivni konecnou nevidela :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
26.4.22 18:24
@vanillaice8954 píše:
Ahoj holky,
Koncem února jsem byla na vyšetření v CARu, brali mi hormonální profil, AMH bylo 1,25 při mém věku 30 let. Takže nic moc, řešíme ještě blbý spermiogram, chtěli jsme si dát tak dva, tři měsíce na rozmyšlenou, jestli půjdeme do IVF. Pro kontrolu jsem si mezitím ještě nechala vzít AMH v jiné labině a tam mi teď vyšlo 0,5!
Takže to je pokles o 0,75 za dva měsíce. Myslíte, že je to možný, že by to šlo takhle rychle dolů nebo se stala někde chyba při měření? FSH mám kolem 7.5.

Spis to bude chyba laborky nebo treba jakoby jine jednotky, kdyz to bylo v jine laborce, takto rychle urcite AMh neklesa :D Nechci ti davat falesne nadeje, ale tvoje velka vyhoda je vek. Dulezitejsi nez mnozstvi vajicek je jejich kvalita, a ta bohuzel s vekem klesa - po 35.roce opravdu rapidne… Takze by bylo dobre, abyste deti stihli do tvych 35 let. Pokud je tam i problem se spg, s IVF byl asi moc nevahala, i kdyz detailne vasi situaci neznam. Jinak na FSH pozor - muze se cyklus od cyklu hodne lisit (dle kvality kazdeho konkretniho vajicka), takze ve spojitosti s nizsim AMh bych si ho urcite nechala nabrat opakovane, abys mela jistotu, ze ses jen nahodou netrefila do jednoho „lepsiho“ cyklu… Pri IVF s nizsim AMh urcite spis kratky protokol, ale to by v CAR meli vedet, popr. si sama vcas zjistis. Tady na emiminu je diskuse Nizke AMh a cca 5 let zpatky se tam daji najit opravdu cenne profi informace od holek, ktere to resily leta, v posledni dobe sla uroven bohuzel hodne dolu… Kazdopadne drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.