Jak rychle naučit dítě pít z láhve?

82
2.5.11 20:03

Jak RYCHLE naučit dítě pít z láhve???

Ahoj, prosím o nápady :-)
Za 10 dní potřebuji narychlo odjet na 3dny do nemocnice, takže potřebuji svoji dceru (9měsíců) naučit v noci na láhev.
Nejde nijak obalamutit - nenápadně, přeslazeným pitím, nic… Nechat vyhládnout taky nejde :-(
Nevím co si sní manžel počne, když vidí láhev, dostane hysterák na 2 hodiny :-( .
Je asi problém, že nechce ani dudlík, prso je prostě její :-(
Nemáte nějakou podobnou zkušenost? Nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101678
2.5.11 20:21

Neporadím, taky by mě rady zajímali, já to tedy naštěstí nemusím akutně řešit… jo a dudlík v tom nehraje roli, malý ho miluje, ale jak vidí láhev, tak ji odstrkuje…
Ale je už relativně velká, o zkusit nějaký hrneček s pítkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.5.11 20:24

Buď kelímek s brčkem, syn se z něj naučil tahat velmi rychle nebo s nějakou jinou formou sportovního sosátka, případně lahev od Rajce se sporotvním uzávěrem.
A připrav stříkačky, bez mlíka 3dny přežije, dá se kompenzovat třeba jogurtem, ale přísun tekutin jako takových se musí zajistit a pokud bude nutné, tak i násilím stříkačkou do pusy :-(
A pokud by nic nechtěla, tak všechny příkrmy ředit jak jen to snese, aby měla tekutiny taky z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.11 20:28

no, ona pije ze sklinky vpohodě, tekutiny nejsou problém, vypije třeba deci najednou :-D , spíš je problém, že je k neutišení vnoci :-( . To vyžaduje „zvyk“ si prostě potahat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
2.5.11 20:39

Tak to bych nechala osudu ;-) ona tě třeba překvapí - přijde mi, že v tomhle jsou dětičky chápavé, není maminka = není mlíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.5.11 20:40

Tak to flaškou podle mě nevyřešíš, spíš bych zkusila odnaučit to potahání, připravila bych si vodu, jak se vzbudí, tak na ni klidným hlasem mluvit, vyndat z postýlky a nabídnout pití, zazpívat, pohoupat, nerozsvěcet, mluvit jen šeptem.
Mě syn z flašky pil, i když byl kojený a v noci mu fakt šlo o to prso, ne o jeho obsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.5.11 20:51

Lahev z dudlíkem také nevzal syn nikdy do huby. přivádělo ho to k šílenství. Nakonec vzal na milost lahev od Rajec
Ve vašem případě dítěti asi nejde o mlíko, ale o prso. Obávám se, že bez řevu se to neobejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.11 20:57

Když nechce, nechce, bez mlíka těch pár dní vydrží. Bude holt mít jogurty, kaše, sýr a tak. Ze sklenky pije, to je supr, dehydrovaná nebude. A zkus se na to kouknout z druhé stránky- skvělá příležitost, jak odnaučit noční podudlávání prsa, užiješ si do budoucna nerušených nocí :palec: A manžel si snad nějak poradí, třeba si poradí mnohem líp, než bys čekala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.11 21:00

děkuji za rady :-)
zkusím všechno, a když nic, tak to bude mít manža blbý :-(
Ale je fakt, že za ty 2 noci by se mohla naučit spát a manža by si taky užil negativa dcerušky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.11 21:00

děkuji za rady :-)
zkusím všechno, a když nic, tak to bude mít manža blbý :-(
Ale je fakt, že za ty 2 noci by se mohla naučit spát a manža by si taky užil negativa dcerušky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
2.5.11 22:19
zuzouš píše:
Když nechce, nechce, bez mlíka těch pár dní vydrží. Bude holt mít jogurty, kaše, sýr a tak. Ze sklenky pije, to je supr, dehydrovaná nebude. A zkus se na to kouknout z druhé stránky- skvělá příležitost, jak odnaučit noční podudlávání prsa, užiješ si do budoucna nerušených nocí :palec: A manžel si snad nějak poradí, třeba si poradí mnohem líp, než bys čekala :wink:

taky bych to tak videla. Na lahev urcite neuc, pak zas budes zbytecne resit, jak odnaucit :lol:
On si manzel poradi- bude muset :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.5.11 23:02

pokud jde jen o to noční podudlání, asi bych to „nechala koňovi“, já řešila něco podobnýho, jen malej je už větší a měla jsem na to mnohem víc času (chtěla jsem noční podudlávání, který ho drželo do roku a půl :-D, odnaučit kvuli porodu a tomu, že do porodnice s sebou malýho nebudu moct na noc vzít)… Možná to bylo i věkem, ale u nás to bylo tak, že malej se u prsa uspával, takže první radikální krok byl ten, že dostal novou postýlku, přestal spát s náma v posteli a nějakou dobu uspával manžel s tím, že já jsem byla jen ve vedlejším pokoji… Když se v noci malej vzbudil, šla jsem k němu a snažila jsem se ho utišit jinak, hladila jsem ho, povídala… Asi tři noci dostal jednou ještě v noci „podudlat“, ale to už u něj v postýlce a teď, když se vzbudí ho stačí „ukecat a uhladit“, ale vesměs spí už v kuse celou noc.

Samotnou mě překvapilo, jak hladkej průběh to u nás mělo, čekala jsem mnohem větší problémy… Ale je fakt, že nedokážu říct, jak by to probíhalo, kdybychom to zkoušeli dřív… Pokud v noci fakt jen dudlá a nepije (náš malej docela dlouho v noci fakt pil, dudlal až ke konci kojení), podle mě pochopí, že taťka mlíčko nemá a nebude to nějak zvlášť řešit… V nejhorším případě to budou muset s taťkou nějak zvládnout ty dvě noci… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová