Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím o nápady ![]()
Za 10 dní potřebuji narychlo odjet na 3dny do nemocnice, takže potřebuji svoji dceru (9měsíců) naučit v noci na láhev.
Nejde nijak obalamutit - nenápadně, přeslazeným pitím, nic… Nechat vyhládnout taky nejde ![]()
Nevím co si sní manžel počne, když vidí láhev, dostane hysterák na 2 hodiny
.
Je asi problém, že nechce ani dudlík, prso je prostě její ![]()
Nemáte nějakou podobnou zkušenost? Nápad?
Neporadím, taky by mě rady zajímali, já to tedy naštěstí nemusím akutně řešit… jo a dudlík v tom nehraje roli, malý ho miluje, ale jak vidí láhev, tak ji odstrkuje…
Ale je už relativně velká, o zkusit nějaký hrneček s pítkem?
Buď kelímek s brčkem, syn se z něj naučil tahat velmi rychle nebo s nějakou jinou formou sportovního sosátka, případně lahev od Rajce se sporotvním uzávěrem.
A připrav stříkačky, bez mlíka 3dny přežije, dá se kompenzovat třeba jogurtem, ale přísun tekutin jako takových se musí zajistit a pokud bude nutné, tak i násilím stříkačkou do pusy ![]()
A pokud by nic nechtěla, tak všechny příkrmy ředit jak jen to snese, aby měla tekutiny taky z nich.
no, ona pije ze sklinky vpohodě, tekutiny nejsou problém, vypije třeba deci najednou
, spíš je problém, že je k neutišení vnoci
. To vyžaduje „zvyk“ si prostě potahat ![]()
Tak to bych nechala osudu
ona tě třeba překvapí - přijde mi, že v tomhle jsou dětičky chápavé, není maminka = není mlíčko
Tak to flaškou podle mě nevyřešíš, spíš bych zkusila odnaučit to potahání, připravila bych si vodu, jak se vzbudí, tak na ni klidným hlasem mluvit, vyndat z postýlky a nabídnout pití, zazpívat, pohoupat, nerozsvěcet, mluvit jen šeptem.
Mě syn z flašky pil, i když byl kojený a v noci mu fakt šlo o to prso, ne o jeho obsah.
Lahev z dudlíkem také nevzal syn nikdy do huby. přivádělo ho to k šílenství. Nakonec vzal na milost lahev od Rajec
Ve vašem případě dítěti asi nejde o mlíko, ale o prso. Obávám se, že bez řevu se to neobejde.
Když nechce, nechce, bez mlíka těch pár dní vydrží. Bude holt mít jogurty, kaše, sýr a tak. Ze sklenky pije, to je supr, dehydrovaná nebude. A zkus se na to kouknout z druhé stránky- skvělá příležitost, jak odnaučit noční podudlávání prsa, užiješ si do budoucna nerušených nocí
A manžel si snad nějak poradí, třeba si poradí mnohem líp, než bys čekala ![]()
děkuji za rady ![]()
zkusím všechno, a když nic, tak to bude mít manža blbý ![]()
Ale je fakt, že za ty 2 noci by se mohla naučit spát a manža by si taky užil negativa dcerušky ![]()
děkuji za rady ![]()
zkusím všechno, a když nic, tak to bude mít manža blbý ![]()
Ale je fakt, že za ty 2 noci by se mohla naučit spát a manža by si taky užil negativa dcerušky ![]()
zuzouš píše:
Když nechce, nechce, bez mlíka těch pár dní vydrží. Bude holt mít jogurty, kaše, sýr a tak. Ze sklenky pije, to je supr, dehydrovaná nebude. A zkus se na to kouknout z druhé stránky- skvělá příležitost, jak odnaučit noční podudlávání prsa, užiješ si do budoucna nerušených nocíA manžel si snad nějak poradí, třeba si poradí mnohem líp, než bys čekala
taky bych to tak videla. Na lahev urcite neuc, pak zas budes zbytecne resit, jak odnaucit ![]()
On si manzel poradi- bude muset ![]()
pokud jde jen o to noční podudlání, asi bych to „nechala koňovi“, já řešila něco podobnýho, jen malej je už větší a měla jsem na to mnohem víc času (chtěla jsem noční podudlávání, který ho drželo do roku a půl
, odnaučit kvuli porodu a tomu, že do porodnice s sebou malýho nebudu moct na noc vzít)… Možná to bylo i věkem, ale u nás to bylo tak, že malej se u prsa uspával, takže první radikální krok byl ten, že dostal novou postýlku, přestal spát s náma v posteli a nějakou dobu uspával manžel s tím, že já jsem byla jen ve vedlejším pokoji… Když se v noci malej vzbudil, šla jsem k němu a snažila jsem se ho utišit jinak, hladila jsem ho, povídala… Asi tři noci dostal jednou ještě v noci „podudlat“, ale to už u něj v postýlce a teď, když se vzbudí ho stačí „ukecat a uhladit“, ale vesměs spí už v kuse celou noc.
Samotnou mě překvapilo, jak hladkej průběh to u nás mělo, čekala jsem mnohem větší problémy… Ale je fakt, že nedokážu říct, jak by to probíhalo, kdybychom to zkoušeli dřív… Pokud v noci fakt jen dudlá a nepije (náš malej docela dlouho v noci fakt pil, dudlal až ke konci kojení), podle mě pochopí, že taťka mlíčko nemá a nebude to nějak zvlášť řešit… V nejhorším případě to budou muset s taťkou nějak zvládnout ty dvě noci… ![]()