Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj maminky chci se zeptat máte některá z vás zkušenosti s tím přidávat dětátku do sunaru odměrku kašičky,aby bylo více zasycené dříve než na ukončeném 4 měsíci?nám je dva a půl měsíce,děkuji
To bych nedělala kvůli zatížení ledvin… Kvůli tomu jsou všechny příkrmy a kašičky až od 4 měsíce
Co zkusit nějaké více sytící mléko? Kolik ti drobek pije? A kolikrát se v noci budí?
Ahoj, ve 2,5 měsíci bych kaši nedávala. A proč chceš kaši vůbec dávat? Jestli kvůli buzení v noci, tak ti stejně nikdo nezaručí, že bude mimčo spát déle ![]()
Ono ani to více sytící mléko třeba ani u nás nezabíralo
, ale zkusila bych je určitě spíš než tu kaši ![]()
Myslím, že takhle malému miminku bych kašičku určitě nedávala, je ještě malinké.
ve 2,5 mesicich ma mimco narok rikat si casto na jidlo, dle me
my papáme 7 krát denně a vypijeme 180 sunaru a mezi tím pijeme čajíček
7× 180 za den …wau přes 1,2 l za den ve 2,5 m a není zasycený ,tak to čučim
někde jsem četla ,že by miminko nemělo vypít víc jak 1l denně,ale myslim že je to fuk ,každé mimčo je jiné moje malá pila do teď jen 120 a rozhodně ne 7× denně
denně přibližně 700-800 a přibírá 1 kilo za měsíc jsou jí teď 4,5 a má skoro 8 kilo
,jinak k otázce vydrž,kaše v tomhle věku rozhodně nedávej ,leda,že by jste byla nějaká extra vyjímka,ale to je otázka spíše pro doktorku
a stejně tak malá miminka celou noc většinou nespí,to je hold mateřský uděl
vydž ![]()
no tak to je mazec…našim holkám je 6,5 měsíce a vypijou tak polovinu toho, co tvůj prcek…
hele…zeptala bych se doktorky, vím, že kámoška na radu doktorky dala kaši snad ve 3 měsících, ale zas brzo přestala, protože malá měla zácpy… ![]()
No já nevím, nemám zkušenost s UM, většího jsem kojila do 8 měs., pak už nechtěl, malé je 4,5 měs. a plně kojím, ale takhle malé miminko snad má nárok na mléko podle chuti a to mu stačí, ne? Nějaký režim neřeším ani teď, kluk si ho udělal vždycky sám podle sebe a ustálilo se to pak s příkrmy. Kojila jsem vždycky podle chuti - množství i frekvence. A opravdu myslím, že u takového prcka je kaše neúměrná zátěž na ledviny. Snad ještě bych chápala ten čaj, i když my začali s čistou vodou na žízeň taky až s příkrmem v půl roce… Za sebe: nic než mléko, případně slaboučký kojenecký čaj bych určitě nedávala. ![]()
já bych se na tvém místě poradila s dětskou doktorkou. potřebu mléka máte velikou. ale na kaši je opravdu ještě příliš brzo…
kaše bych určitě nedávala a myslím si,že hlad mít nemůže zadláváš si na pěknou nadváhu,kterou bude dítě jen těžko dávat dolů. Poraď se s DR a dodržuj návod mléka podle měsíců a nepřekrmuj!!!!
JINAK POKUD SI MYSLÍŠ,ŽE MÁ SKUTEČNĚ HLAD
tak NUTRILON 1 EXTRA je k většímu zasycení, ale dej ho jen na noc
To je fakt zvláštní, jak jsou rozdílné děti, jak jsou různě hladové…Ta moje 3,5 měsíční vypije 90 ml 6× denně, jen občas přidělám ještě 60ml, snažím se podávat mezi tím čaj, ale když prostě nemá hlad, tak se jí nechce otvírat pusinka..A to váží 7 kg!! S kaší bych taky počkala.