Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U prvního to začlo být vidět až někdy kolem 6. měsíce. U druhého to jde rychleji, jsem 10tt a už se mini bříško rýsuje
u obou začínám na 54kg. Ale záleží na postavě, většinou platí že pokud je někdo oplácanější tak je to vidět později.
První tak nějak třetí měsíc. Druhé hned
byla jsem nafouklá, hrůza. Ale taky já měla u obou břicha, že se mě všichni ptali jestli nečekám dvojčata
.
No já jsem momentálně 11. tt a já to na sobě už pozoruji. Jde o první těhotenství a jsem dost nafouklá (ne a ne se vyfouknout
) , večer mám břicho jako balon
začínala jsem na 53kg /167 cm.
Hodně štíhlá, vysportovaná, 55 kg před, dvojčata. Břicho začalo být vidět ve 22 tt, dlouho bylo maličké, až od 30 tt rostlo před očima
![]()
Na mne to bylo vidět až kolem 21tt. A ani teď v 36tt nemám velké břicho. Začínala jsem na 64kg. Teď mám 71kg
Start na 177cm/82 kg - postava hruška (=na břichu skoro žádný tuk) - první měsíce jsem zvracením hubla, okolo 15 tt už se mě zákazníci v obchodě začali ptát co čekám
Od té doby už to bylo jasné, dost tomu přispěly i zažívací problémy
A od 22 už tam malé řádilo skoro nonstop, takže si nešlo nevšimnout vlnícího se břucha
Teď 32 a zatím nějakej prudkej nárust nevidim ![]()
@Anonymní píše:
Dobre ráno damy. Chci se zeptat, jak rychle roste bříško od začátku těhotenství? Spis od kolikateho mesice to je už vidět? Víme ze to záleží i na postavě.. Važím cca 99kg.
Děkuji
Hodne zalezi,jak mas pevne brisni svaly. Kdyz jsem sla v 1.teh na prijem,ptali se me,zda jdu na registraci. U druheho to bylo videt drive,svaly byly jiz povolene, tak bricho vykouklo od cca 3.mesice. obecne tluste zeny nejsou moc znat jako tehotne, se mnou chodila jedna do herny,mela po terminu a pribyl ji jen fald navic.
Ja jsem teď ve 22tt a břicho mám obrovské
. Čekám třetí miminko, u prvniho mi začalo jít v tomto týdnu teprve vidět a teď jsem jako v 8 měsíci
. Bylo vidět uz v 14 týdnu ale lidé nic nepoznali. Ted už je to na 100metru jasné
.
Ja čekám první mimi, začínala jsem na 52 kg, od začátku jsem byla nafouklá a teď jsem 4. měsíc a už se to krásně kulatí
a váha zatím o 1,5 kg navíc ![]()
Je to dost individuální. Já mám 160 cm a začínám těhotenství s cifrou 63-66 kg, takže žádný hubeňour. U prvního začalo být bříško trochu vidět po 20 tt. U druhého snad ještě později. Zato u třetího o měsíc dřív. Od 5 měsíce to neokecám. Teď jsem v 7 a mám pocit, že bych mohla rodit zítra.
U prvního jsem začínala kolem 56kg na 165 cm, bylo to na mě vidět až tak od 6 měsíce. U druhého začínám s váhou 54kg a je to vidět už ve 12tt a to jsem ještě 2 kg zhubla. Je to hodně individuální.
Čekám první, 175cm, na začátku 78kg, typ postavy hruška s prsama
(prostě velký zadek, stehna, prsa, ploché břicho, úzký pas). Do začátku sedmého měsíce jsem nenabrala ani pět kilo, břicho malinké. Začal sedmý měsíc a „puf“ deset kilo tu a břicho nepřehlédnutelné
Teď končím 37tt, mám přes 90kilo
a pupek až na půdu. Asi je to i tím, že v tom třetím trimestru mi při delší chůzi, stání, nebo námaze začalo tvrdnout a bolet břicho, takže jsem omezila pohyb ![]()
No, snad to po šestinedělí sundám, štíhlá jako laň jsem nebyla nikdy, jsem založením takový ten statný selský typ (mám i celkem sílu, robustní kostru), ale vyloženě tlustá být fakt nechci. ![]()
Jo a podle ultrazvuků je dítě jedno a průměrné velikosti (odhad při porodu v termínu lehce přes 3kg)