Jak s UM v noci?

59
16.4.07 11:30

Jak s UM v noci?

Začala jsem používat Bebu, ale myslím, že je to u všech mlík stejné. Chci se zeptat, jak chystáte mléko na noc? Je možné si ho smíchat s vodou a dát do lednice a až se dítě v noci vzbudí, tak ho dát jen ohřát do horké vody nebo to děláte jinak, poraďte, jinak se asi už nikdy nevyspím :cry: Díky Meridea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
884
16.4.07 11:44

Ahojky,
tak tudy cesta nevede :wink: UM se nesmí připravovat do zásoby,ale vždy čerstvé.Je to napsané na každé krabici.Já si beru ke Kubíčkovi do pokojíčku termosku s teplou vodou, UM tam mám pořád na polici v piksle a ještě lahev.Když se v noci vzbudí, během 5 vteřin mu připravím čerstvé mlíčko a za chvilku už zase spíme dál :wink:

pá Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
16.4.07 12:45

yasmin má pravdu,dopředu se nesmí připravovat.

já mám převařenou vodu odměřenou v lahvičkách připravenou na lince,dám na 20 vteřin ohřát do mikrovlnky,nasypu mlíčko a hotovo. než jsem si zvykla z kojení na tohle,tak mi trvalo 14dní než jsem se dokázala vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
16.4.07 13:36

Aha, tak to já celej rok dělala špatně. Kojila jsem pouze tři měsíce a pak až do 15 měsíců v noci dávala lahev. A to tak, že jsem mlíko namíchala večer, dala do lednice a pak ve dvě ráno, kdy se malá budila, jen v mikrovlně ohřála. Dnes má holka dva roky a nic špatného to na ní nezanechalo. Já právě tenkrát někde četla, že mlíčko může být připravené, ale maximálně 12 hodin, což mi přes tu noc v pohodě vycházelo. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.07 14:37

Já to taky vždy připravovala v mikrovlnce a to hlavne z jediného důvodu - čuchly jste si někdy k zbytku nedopitého mléka ? děsně smrdí už asi po půl hodině po přípravě a já sama bych to nikdy nevypila, prostě UM už není jako dřív - sunar se lepil na zuby, voněl po kvalitním mléku a vydržel (já to považovala za lahůdku). Teď je tam sice spousta vitamínů a je to šetrnější pro bříško a dobré na imunitu, rozpustí se sice za 5 sekund, ale prostě smrdí !

Bubina

• Citovat
  • Upravit
3826
16.4.07 14:49

anik,možná to na dítěti nic nezanechá,ale opravdu se to nemá. můžeš to ohřát do 2hodin,ale jak tu psala poslední pisatelka,tak je to už po hodině hnus.
další chybu,kterou jsi dělala,je,že jsi to mléko ohřála v mikrovlnce,tím jsi zničila veškeré vitamíny a minerály které tam byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
16.4.07 15:31

sslunicko: hmm, asi jo, no je to pryč. V noci teda měla mlíko špatný, přes den ale v pořádku, to jsem to tak nedělala, to jsem připravovala vždy čerstvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
16.4.07 15:38

já myslím,že ji to neublížilo,jen jste prostě nevyužily všechny ty látky,co v těch mlíkách jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
16.4.07 17:52

Ahoooj - ona by se v mikrovlnce neměla ohřívat ani ta voda ,.-) ale tuším, že z toho se těm našim prdolům zas tak moc nestane.

my to teda s UM praktikujeme takto - ráno převařím vodu - dám si vodu do lahviček a ohřívám pak v Avent ohřívačce - ven beru termosku a sušené mlíčko už nadávkované v lahvi. Na noc taktéž - do flašky si dám odměřenou dávku mlíka a v noci to jen zaleju z termosky… a je to.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27104
16.4.07 20:49

Taky mlíko nenechávám. Ono asi rychle kysne, protože pak děsně smrdí. V noci to děláme takhle. Převařenou vodu si dám večer do flašky a tu strčím do hřívačky. Mlíko mám odměřené ve skleničce. jak se malý vzbudí, tak to jen smíchám. sice tak máme ohřívačku zapnutou celou noc, ale mlíko je teplé tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
16.4.07 21:57

ahoj holky, tak já připravuju mlíčko tak, že mám vodu v termosce, přeliju do lahve, přihodím odměrky a je to. Zaplaťpánbůh, že v noci se budí už jen Kubík, Romča ten spinká do rána jak dudek.
Jinak jen taková poznámka, na každé krabici je psáno, že mlíčko se nemá nikdy dělat dopředu, ale v porodnici jsem strávila 3 týdny a protože jsem měla málo mlíka, musela jsem dokrmovat a mlíčko tam samy připravovali dopředu a ohřívali v mikrošce!!! já tohle vůbec nevěděla, protože to byli moji první prckové a o UM jsem neměla šajnu. Když jsem si to potom doma přečetla na krabici, tak jsem nechápala a připravovala vždy čerstvé jako doteď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.5.07 15:16

My taky volili cesti termosky a byli jsme v pohodě. Máme termosky dvě - velkou do které si ohřívám vodu na den i noc a malou cestovní. A jsme oba v pohodě - já nemusím lítat jak blázen a Míša má mlíčko hned připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
4.5.07 16:03

Tak holky moc děkuji za Vaše odpovědi, je to super! A vzhledem k tomu, že nemám ohřívačku od Aventu, tak už taky večer převařím vodu, přeliju ji do termosky, pak jen přeliju do lahvičky přidám mléko a je to! Jen kdyby malý tolik nevyváděl, než ho dostane, o půl šesté vzbudí všechny sousedy :oops: Je to totiž malý :twisted: Mějte se a ještě jednou díky za užitečné rady Meridea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
10.5.07 18:30

Ahoj, znám hodně maminek, které si večer připraví mléko dle návodu, dají do lednice a v noci jen ohřejou v mikrovlnce. Malá už v noci UM nepije, ale dříve jsem to tak občas dělala a nic se nestalo.
Jinak já dám do lahvičky kojovodu, ohřeju v mikrovlnce, přisypu mlíko a zamíchám, vodu jsem asi 1/2 roku převařovala, ale ted už na to dlabu. Je to rychlovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
15.5.07 13:21

Ahojky, bavili jsme se na tohle témama s maminama. A i v porodnicích kde se rodí nemluvňata se mlíčko ohřívá v mikrovlce, tam si stím hlavu nelámou.Já mám pro jistotu 2 konvice v jedné mám kojo vodu pro malého a druhé obyč pro nás.Vodu si převařím a pak si jen přihřeju a nasypu odměrky. Aspoň mám jistotu že je vždy čerstvé.Naštěstí jsme se naučili v noci že už žádné papů nebude. Díky bohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová