Kouše při kojení - co s tím?

2612
12.4.07 21:13

Kouše při kojení - co s tím?

Ahoj
Poslední týden máme dost problém s kojením. Synek -9 měsíců - začal kousat - zatím má jen dva spodní zuby, ale i tak je to síla. Zkoušela jsem okamžitě po kousnutí sebrat prso, vydržet řev a dát za chvilku - bez efektu. Taky jsem na něj křičela (au, nekuš) - začal pokaždé ječet, ale kouše vesele dál. Dokonce mi už i vystřelila ruka a kluka jsem plácla - když přestal řvát, vzal prso, chvilku tahal a pak kousl…
Mlíko mu teče, v tom problém není. Prostě pije, a pak bez varování kousne - takže kojení je boj o to, jestli se mi podaří vytáhnou včas prso, nebo se podaří klukovi hryznout. Nemám pocit, že by mu rostly zuby, není ani nijak nemocný (že by ho třeba bolely uši když pije)
Vážně uvažuju nad tím, že se na kojení vykašlu, protože se nenechám zmrzačit… vzhledem k tomu, že ho stále kojím tak 5-6 krát denně, mám bradavky fakt vyřízené…

JAK HO TO ODNAUČIT????

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
12.4.07 21:26

Zkoušely to na mě obě - Stačilo klepnou po tvářičce, hodně ošklivým hlasem vysvětlit, že toto tedy určitě ne a hlavně - sebrat prso… Fakt jsem nedala další kojo dřív jak za hodinu… No, Ada mě kousla tak pětkrát, Pepule tak třikrát…

A kojila jsem až do roku a třičvrtě.

Držím palce, bo to fakt fest bolí…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.4.07 21:32

Hmm, tak za hodinu? no, zkusím teda prodloužit intervaly mezi pokusy. Taky mě napadlo, že třeba ani pít nechce. Pokaždé se sice rozčiluje, když mu prs seberu, ale nevím, jestli to není spíš vztek z toho, že mu beru hračku, než že bych mu brala jídlo.
Snad nezboří barák 8)

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.4.07 21:35

Pozor, holky byly mladší, Ada měla zyby ve čtyřech měsících, Pepulka v pěti.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
12.4.07 21:40

Asi byly ve 4a5 měsících chápavější, než Pepin v 9 měsících… Já už do něj týden hučím x krát denně NEKUŠ, NENENE a kde co a on se na mě furt culí jak blbeček a stejně hryže dál :twisted: :twisted: :twisted:
zuby už má dva měsíce, tak že by zkoušel co to jako má v puse, to asi ne.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
12.4.07 22:27

Ahojky,

na me to obe deti taky zkousely. Byly stejne stare jako tve. Vzdycky stacilo zajecet au a sebrat prso.Na podruhe to oba pochopili. Ted uz i ten starsi obcas prijde, ze chce „jenom jako“ pit z prsicka, kdyz vidi segru. Vezme do pusy, ale stisknout se neopovazi.

Me mamka musela v roce odstavit, protoze jsem kousala a neodnaucila jsem se to.

Urcite nema smysl, aby ses nechala okusovat. V deviti mesicich je uz dost velky na to, aby pochopil, co znamena ne.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
13.4.07 08:33

Ahoj

přidám se do klubu - Michal to zkoušel cca v 7 měsících - strašně demonstrtativně jsem zaječela - že se fakt lekl což byl záměr a zařvala na něj ať nekouše a prso mu sebrala … nedostal ho až do dalšího kojení… pak se pokusil ještě párkrát ale vždy stejnýu postup ho odradil:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
13.4.07 21:03

I u nás se kousalo … kousal, ještě když neměl zuby (asi od 6 měsíců) a i pak když měl 1 zub (v 7 měsících). Vždy jsem řekla NE a sebrala prso, hned po chvilce jsem mu ho zas vrátila. Syn byl nejspíš méně chápavý a kousal asi měsíc a půl (i když jsem mu pořád říkala NE), pak ho to naštěstí přešlo. Teď kojím 4-5× denně a už nekouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.9.07 18:13

Zkopírováno z Baby-cafe. psala jsem to 19.4. kojíme dodnes, od té doby mě nikdy nekousal

Takže info od nás…
Kousat už skoro přestal. Během tohoto týdne vylezl zub, nicméně souvislost se zuby bych zavrhla - v období, kdy byl protivný kvůli zubu už tolik nekousal. Stále ještě občas kousne, ale tak nějak mírně, jako by se chtěl ujistit, že fakt NESMÍ. Párkrát jsem na něj docela houkla a sebrala prso - stačilo třeba na čtvrt hodiny - a začala používat jednotný „zakazovací“ signál (nejen na kousání, ale na všechny zakázané činnosti - jako např vytahování harddisku, okusování koberce atd.) a tak nějak pomalu s kousáním přestal. Asi dostal strach, že mu fakt nedám nic :D

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.8.12 14:14

Chtěla jsem se zeptat, nepomohly by takové ty kojící kloboučky? Malá začala hryzat dneska, hryzne, ja syknu, ona začne ječet jako blázínek, vrátím ji prso, hryzne, syknu… jednu bradavku uz mám krvavou a fakt nevím jak teda dal… je jí jen 6 a půl měsíce a vždy jsem chtěla kojit alespoň do dvou let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
31.8.12 14:17

Kousni ho taky

• Citovat
  • Upravit
7376
31.8.12 14:20
@LouLou píše:
Kousni ho taky

Ty jo to mi tak pomohlo jako sáňky v létě :DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
31.8.12 14:33

@MarieOVMUC Kojim s kloboucky od narozeni, ted mame 7 mesicu a malej ma dva dolni zoubky a musim rict, ze kdyz kouse tak to taky boli…ale je pravda, ze to ochrani aspon bradavku. Kloboucek muzes vyzkouset, ale otazkou je, jestli ho mala prijme. Nepouzivala bych ho asi pokazde, ale treba vypozorovala, kdy mala kouse nejvic :-) u nas kouseme nejvice ke konci kojeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.8.12 14:37

No ona začla dneska po obědě poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
31.8.12 15:18

Zkusila byl predesle rady, kdyz je to takhle ze zacatku, u nas okriknuti moc nezabira…taky jsem nekde cetla mimco vice pritisknout k prsu, aby nemohlo tolik dychat nosikem ale spis pusinkou, ale to nevim jak funguje, kdyz u toho ma jeste papat :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová