Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ![]()
sice nejsem lesbička, ale máš opravdu jistotu, že ta žena o kterou stojíš je lesbička?? Nejsou to jen doměnky??
Pokud ne, tak jdi do toho, požádej ji, jestli si třeba nechce s tebou zajít někam na kávu.. že je ti moc příjemná a sympatická… do ničeho ji netlač, ale určitě udělej první krok, jestli jí budeš taky milá, sympatická, příjemná… určitě ti to dá nějak najevo..
Kdyby došlo na odmítnutí, bud nad věcí, neztrácej naději… nech tomu volný průběh.. Mě jeden muž taky žádal o kávičku, sice jsem poprvé i podruhé odmítla a pak z toho byla láska jako trám ![]()
držím ti palečky ![]()
No mě by zajímalo kde bereš jistotu že je lesbička.. to poznáš jen tak nebo to zjistilas???
V každém případě bych ji kontaktovala přátelsky pokud se kamarádite ve volném čase…
A taky by mě zajímal -i když to není důležité-, věk tvůj a její.. a podle toho bych se zařídila pak.. no ale držím palce teda ![]()
To nezjistíš jinak, než postupně. Pod sukni se jí stejně dostaneš jen až budeš mít jistotu, že Tě chce. I kdyby byla, nevíš, jestli jí přitahuješ. Bez fáze přátelství to nepůjde. Dáváš si moc velký úkol. Prostě se s ní začni bavit o počasí a pak přidávej na intenzitě.
Haha, jak víš, že je lesba? Jinak, byla jsem poučena, že se říká lesba, ne lesbička, lesbička je prý urážlivě, mám to od homosexuálních žen. Takže - není to nějaká provokace???
To je pravda, lesbička je příšerný výraz, používají ho hlavně starý lidi, aby to zjemnili. Ale zní to strašně. ![]()
Tak ja bych asi nijak na nic necekala, narovinu bych ji rekla, jestli by prijala pozvani treba naprijemnou veceri a tam bych ji sve plany rekla.Nac cekat. zivot je kratky, bud te bude chtit nebo ne. ![]()
Asi by to chtělo trochu jiný přístup - co se jí někdy zmínit, že bys chtěla s něčím poradit a pak někde v soukromí se jí svěřit, že jsi homosex a co řešíš, ale bez přímé vazby na to, že bys chtěla ji. Pokud bude na tom stejně, pak zareaguje sama, zvlášť když jsi mladší, pokud ne, nic se mezi vámi nenaruší, můžete mít přátelský vztah nadále navíc okořeněný tvou důvěrností.
Zdravím všechny, tady zakladatelka.
Je mi 24 a jí nevím přesně kolik. Mezi 35 a 40. Vím, že je lesba (Cuarantena: děkuji za zajímavou informaci. provokace to určitě není. slovo lesbička mi urážlivé nepřišlo, tak jsem ho použila, ale jestli je to tak, asi bych se měla poučit). Je velice těžké poznat, jestli jsem pro ní jiná než ostatní. K diskuzi oborových a profesních témat je otevřena (asi) studentům všem. Pozvala mě k diskuzi při kávě či vínu. Stále ale to vypadá spíše jako pracovní a odborná záležitost. Ani nevím, jestli má v současné době partnerku. Jinak pozvání jsem samozřejmě přijala a ze situace vyplynulo, že proběhne až po novém roce. Uvažuji o Vánočním pozvání na nějaký svařák. Nechci ale být příliš vtíravá. Kdybych alespoň věděla, kam ráda chodí, zašla bych tam, ale bohužel takovou informaci nemám.
Děkuji všem za Vaše rady a komentáře.
Jdi s ni na vino a proste ji sbal. Jdi na ni jak bys šla na chlapa. A to je prece jednoduche ne? Hlavne to nekomplikuj.
Nevím jak to mezi lesbama chodí, ale nemůže mít odstup nebo nějaký blok kvůli věkovému rozdílu? že i kdyby ses jí líbila tak by si na tebe přišla příliš stará?
@dada12 píše:
To je pravda, lesbička je příšerný výraz, používají ho hlavně starý lidi, aby to zjemnili. Ale zní to strašně.
Tak já mám kolem sebe několik takto zaměřených osob a je to přesně naopak - nesnáší slovo lesba, říkají si lesbičky… starý lidi používali lesbičanky ![]()
A myslím, že holky to mají přesně naopak - ony nechtějí být baleny „na férovku“ jako si to my můžeme dovolit na chlapy. Mají na ženách rády tu rafinovanost, tajemno, ženskost…takže si myslím, že víc zaboduješ smyslností - ženská na ženský registruje i věci, který my zkoušíme na chlapy a často je ani neevidují…jako třeba…hraní si s vlasy. Já když poslouchám storky mé kamarádky lesbičky, když básní o nějaké slečně, tak nestačím zírat, co považuje za svůdné a čeho si všímá…
![]()
Ja bych rekla, ze jestli te pozvala na to resit neco u vina, tak mozna taky zkousi, jak jsi na tom ty ne? Nebo ona vi, ze ty jsi taky na holky? Jak rikas, pozvala bych ji treba na nejaky vanocni svarak ![]()
Dobrý večer všem.
Zajímá mě, jestli jsou tady nějaké lesbičky, které by mi poradily s přístupem k jedné ženě. Je to moje bývalá učitelka. Fascinuje mě jako člověk, jako žena. Je striktně profesionální a dokud jsem byla její studentkou, vůbec jsem si nic nedovolila, protože vím že bych nepochodila z etických důvodů. Teď jsem školu dokončila a občas jí potkávám. Pak se ale z toho vždy měsíc dostávám. Je na své soukromí velice opatrná a tak o ní toho moc nevím.
Najednou jsem se ocitla v kůži, ve které je tradičně muž. A musím říct, že to není vůbec jednoduché oslovit ženu tak, aby to nebylo příliš troufalé. Někam ji pozvat. Mám obavu, že když budu příliš troufalá a ona odmítne, navždycky to pošramotí ten vztah, jaký teď je a bude mi trapné chodit na akce, které ona pořádá.
Jak zjistit u lesbičky, která svou orientaci evidentně před veřejností a svými studenty skrývá (nebo spíše vůbec svůj intimní život nezmiňuje), jestli má o mojí osobu zájem, jestli má zájem o milenecký vztah.
Tak nějak vím, že bych jí měla nějak kontaktovat. Máte-li někdo nějaký konkrétní nápad co napsat a jak šikovně naťuknout, sem s tím. Nechci to pokazit. Je skutečně výjimečná.
Všem moc děkuju! (omluvte anonymitu, je to pro mě citlivé)