Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, ženy, podělte se o zkušenost s tím, jak se cítíte během ovulace? Mně je posledních pár měsíců při ovulaci zle. Točí se mi hlava, jsem unavená
Před porodem jsem ani nevěděla, že ovuluju a teď začalo tohle.
Máte někdo taky podobné nebo i jiné pocity? ![]()
ahojky,já zas mám bolesti v podbříšku motá se mi hlava a mám návaly tepla,ale stále nevím zda ovulace znamená že je vajíčko připravené na oplodnění nebo ta bolest znamená že se uvolnuje a teprv poplave dolu na oplodnění.nevíš jak to je? ![]()
No, mě se ta hlava taky motá a šíííleně. Myslím, že ovulace znamená, že se vajíčku uvolňuje z vaječníku.
snážíme se o mimčo a chci vychytat plodné dny
.také mám bolestivou ovulku,tak jsem nevěděla zda když bolí tak je to ono nebo až když bolest ustupuje.když jsem brala HA tak mě ovu nebolela.
Já tedy beru atk, tak nevím zda to je ovulka
ale já zas takové problémy nemám. Mě přibližně v polovině cyklu pobolívá v pravý nebo levý podbřišek - takové trochu ostřejší píchání.. (většinou teda v pravo). - Tak doufám, že je to ta ovulace a ne slepák ![]()
(Ale prý při braní HA ovulace neprobíhá, tak já vlastně ani nevím
ale mám nějakou nízkohormonální..
)
taky poznám ovulaci.. cítím takovou tupou bolest v břiše bolí mě vaječníky.. a mám takový hutný výtok a je ho hodně.. je to nepříjemné… občas se přidá bolest hlavy…
a je fakt, že dřív jsem nevěděla o ovulaci..a po dětech je to znát..
![]()
Já se přiznám, že vůbec netuším kdy ji mám.Prostě nic nepoznám ![]()
Týja píše:
No, mě se ta hlava taky motá a šíííleně. Myslím, že ovulace znamená, že se vajíčku uvolňuje z vaječníku.
vajicko sa neuvolnuje z vajecniku, ale z folikulu, vo vajecniku dochadza k oplodneniu. ![]()
Bibi11 píše:
ahojky,já zas mám bolesti v podbříšku motá se mi hlava a mám návaly tepla,ale stále nevím zda ovulace znamená že je vajíčko připravené na oplodnění nebo ta bolest znamená že se uvolnuje a teprv poplave dolu na oplodnění.nevíš jak to je?
Bibi - vlastně obojí, ovulace trvá pár hodin a vajíčko je oplodnění schopné snad 24 hodin - abych nekecala. Takže jakmile cítíš ovu, jděte do toho ![]()
Bibi11 píše:
ahojky,já zas mám bolesti v podbříšku motá se mi hlava a mám návaly tepla,ale stále nevím zda ovulace znamená že je vajíčko připravené na oplodnění nebo ta bolest znamená že se uvolnuje a teprv poplave dolu na oplodnění.nevíš jak to je?
boliet moze prasknutie folikulu a nasledne vyplavenie vajicka. ale niekoho to boli praveze niekolko dni po ovulacii, kedy sa vstrebava uvolnena tekutina z folikulu. a vajicko je pripravene na oplodnenie de facto okamzite po uvolneni z folikulu. len jeho oplodnenia schopnost je pomerne kratka (do 12 hodin) a spermiam trva dost dlho kym k nemu doplavaju (niektore zdroje uvadzaju az 20 hodin), takze mat styk vtedy, ked pocitis tu bolest, je asi neskoro ![]()
Bibi11 píše:
snážíme se o mimčo a chci vychytat plodné dny.také mám bolestivou ovulku,tak jsem nevěděla zda když bolí tak je to ono nebo až když bolest ustupuje.když jsem brala HA tak mě ovu nebolela.
pri brani antikoncepcie k ovulacii vacsinou nedochadza, preto si ju nemohla ani citit ![]()
soldi píše:Týja píše:vajicko sa neuvolnuje z vajecniku, ale z folikulu, vo vajecniku dochadza k oplodneniu.
Vajíčko se uvolní z folikulu ve vaječníku a „spadne“ do vejcovodu, kde dochází k oplodnění ![]()
Pipet píše:soldi píše:Vajíčko se uvolní z folikulu ve vaječníku a „spadne“ do vejcovodu, kde dochází k oplodněníTýja píše:vajicko sa neuvolnuje z vajecniku, ale z folikulu, vo vajecniku dochadza k oplodneniu.
nikam nespadne, vajcovod je pohyblivy, nakloni sa k vajecniku a vajicko ako keby vcucne. a ano, sorry, napisala som vajecnik, myslela som vajcovod ![]()
soldi píše:Pipet píše:nikam nespadne, vajcovod je pohyblivy, nakloni sa k vajecniku a vajicko ako keby vcucne. a ano, sorry, napisala som vajecnik, myslela som vajcovodsoldi píše:Vajíčko se uvolní z folikulu ve vaječníku a „spadne“ do vejcovodu, kde dochází k oplodněníTýja píše:vajicko sa neuvolnuje z vajecniku, ale z folikulu, vo vajecniku dochadza k oplodneniu.
No hlavně že se neoplodňuje v játrech nebo tak ![]()
Jinak k tématu - nepoznala nikdy, protože jsem ji skoro nikdy neměla
, teď beru HA, takže taky nic.