Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, měla bych dotaz… Jsem již 6měsíců po porodu, celou tu dobu si stěžuji svému gynekologovi na výtoky a krvácení po styku… Měla jsem moc testů…a vše v pořádku. Teď přišel gynekolog na to,že mě špatně sešili hráz a nechali mi tam kus kůže,která dělá všechny tyto problémy. Teď ve středu jdu na operační zákrok pod celkovou narkozou, a chtěla bych vědět…ve zprávě mám napsané „snesení granulací“ - holky, nevíte, co to přesně znamená??? Já mám z toho strach už týden
Musela jsem na jeho doporučení ze dne na den odstavit kojení, což mě bylo moc líto
![]()
eManzelkaAmama píše:
To sice nevím, ale držím palce ať už jsi bez problémů
děkuji ![]()
už jsem z toho všeho na nervy ![]()
ahoj, nemá to souvislost jakoby s granulomem? to je nějaký přebytek kůže, jako odstranění, my řešili pupík s mimčem tak podle toho bych to tak tipla
kojení je škoda ale jestli ti to opravdu působí problém a nešlo čekat.. půlroku je i tak hezká doba si myslím tak nesmutni
já měla ten přebytek taky, dr mi řekla že za svou praxi neviděla to co mi tam vytvořili špatným sešitím ale byla schopna mi to spravit v ordinaci, celé mi to přešila a bez uspání ale je fakt že mi to nezpůsobilo nějaké gyn problémy, dneska to nejde poznat.. tak at to máš brzo v pořádku
AngelinaBalerina píše:
ahoj, nemá to souvislost jakoby s granulomem? to je nějaký přebytek kůže, jako odstranění, my řešili pupík s mimčem tak podle toho bych to tak tiplakojení je škoda ale jestli ti to opravdu působí problém a nešlo čekat.. půlroku je i tak hezká doba si myslím tak nesmutni
já měla ten přebytek taky, dr mi řekla že za svou praxi neviděla to co mi tam vytvořili špatným sešitím ale byla schopna mi to spravit v ordinaci, celé mi to přešila a bez uspání ale je fakt že mi to nezpůsobilo nějaké gyn problémy, dneska to nejde poznat.. tak at to máš brzo v pořádku
Děkuji ![]()
Kojení jsem obrečela…bylo mi to líto. Mudr mi říkal,že výtoky mám furt z toho,že se mi tam dělá z toho zánět. Bála jsem se, že bych tam mohla chytnout nějakej větší zánět
. Přeci jenom jsem ještě mohla počkat s operací 2-3měsíce a kojit. Teď už je to jedno ![]()
Ahoj, já se domnívám, že granulace je vlastně hojení (buňky se množí= granulují) a snesení se něco jako sundání, seškrábnutí.
Držím palce,neboj se, měl by to být malý zákrok. ![]()
Hanulínek píše:
Ahoj, já se domnívám, že granulace je vlastně hojení (buňky se množí= granulují) a snesení se něco jako sundání, seškrábnutí.
Držím palce,neboj se, měl by to být malý zákrok.
Aha… já teda nechápu proč jdu pod celkovou narkozu - toho se bojim.
Mě totiž taky připadá, že je to jen malý zákrok - tak myslím,že je zbytečné celková narkoza
M+M+S píše:Hanulínek píše:Aha… já teda nechápu proč jdu pod celkovou narkozu - toho se bojim.
Držím palce,neboj se, měl by to být malý zákrok.![]()
![]()
Mě totiž taky připadá, že je to jen malý zákrok - tak myslím,že je zbytečné celková narkoza
já to popravdě taky nechápu.. a granulom říkám že je nějaký kožní výrustek, řešila jsem to, takže se zjevně jedná o odstranění přebytečné kůže
To se blbě posuzuje od počítače, ale třeba to zasahuje hloub a budou víc ,,rejpat", tak aby Tě to nebolelo- tahle místa jsou dost citlivá a třeba by ses mohla škubat. ![]()
Mimoch.- já měla 3t.po porodu taky celkovou narkozu kvůli lapar.žlučníku a po konzultaci s anesteziologem, jem vynechala kojení jen v den operace a pak jsme vesele pokračovali, tak se přiznám, že vůbec nechápu, proč jsi musela kojení ukončit. ![]()
Hanulínek píše:
To se blbě posuzuje od počítače, ale třeba to zasahuje hloub a budou víc ,,rejpat", tak aby Tě to nebolelo- tahle místa jsou dost citlivá a třeba by ses mohla škubat.
Mimoch.- já měla 3t.po porodu taky celkovou narkozu kvůli lapar.žlučníku a po konzultaci s anesteziologem, jem vynechala kojení jen v den operace a pak jsme vesele pokračovali, tak se přiznám, že vůbec nechápu, proč jsi musela kojení ukončit.
doporučil mi to mudr. -prej kvůli tomu,že chemie z toho oblbováku v tobě zůstane pár dní
Já chtěla kojit min. do 1roka, ale mě furt tvrdil,že se nejdůležitější je prvních 6měsíců kojení a pak to nemá význam
Ano, toto mi dělali také, jde o to, že se špatně zhojí rána a tkáň v jizvě vyhřezne (nic vážného, ale způsobuje to právě ty bolesti, výtoky a krvácení)- narkoza trvala přesně 10 minut, pak jsem dva dny maličkko špinila, dva týdny na to jsem šla na kontrolu a od tý doby mám svatý klid. Ale to kojení teda fakt nechápu, to je normálně nesmysl!!! Já byla taky půl roku od porodu a kojila,domluvila jsem se s anesteziologem a on mi dal do narkozy něco, abych pak mohla za tři hodiny od probuzení kojit. Po zákroku mě nechali dvě hodiny vyspat a šla jsem domů, kde jsem za chvíli normálně kojila!!!!!! Zkus se na to ještě pozeptat!!!!
No, ono je rozdíl 3.t. a 6.měs.
Já dodneška potkávám sestřičku, co se o mě starala po tom žlučníku a vždycky se směje- vy jste ta, co seděla už 3h.po operaci a odstříkávala mlíko. ![]()
Ale jestli Tě to potěší, tak jsem stejně nekojila dlouho- on ten stres a přísná dieta udělali své.
A ohledně těch fujtajblů co v Tobě zůstávají po narkoze- to potom chudáci miminka o císaři.
Upřímně si myslím, že to chce mít Tvůj doktor jednodušší, takže mu musíš vyjít vstříc Ty a ne on Tobě. Bohužel.
Ale i 6 měsíců kojení je bezva!!, takže se nestresuj, dělala jsi cos mohla!!
hlavně ať je průběh té operace co nejrychlejší a bezbolestný, ať jsi brzo FIT!! ![]()
M+M+S píše:
doporučil mi to mudr. -prej kvůli tomu,že chemie z toho oblbováku v tobě zůstane pár dníJá chtěla kojit min. do 1roka, ale mě furt tvrdil,že se nejdůležitější je prvních 6měsíců kojení a pak to nemá význam
Tohle prostě NENÍ pravda, zjišťovala jsem to veeelmi pečlivě z mnoha zdrojů!!!! A s tím kojením- to snad ani nebudu komentovat… Je mi z toho smutno!
Ps. I kdyby ty látky byly v těle několik dní, tak můžeš přeci odtříkávat a až by to bylo pryč (to ti řekne anesteziolog), zase budeš kojit vesele dál.
Kdyžtak mi napiš SZ. Povím ti podrobnosti.
TýnkaK píše:M+M+S píše:
doporučil mi to mudr. -prej kvůli tomu,že chemie z toho oblbováku v tobě zůstane pár dníJá chtěla kojit min. do 1roka, ale mě furt tvrdil,že se nejdůležitější je prvních 6měsíců kojení a pak to nemá význam
Ano, ano, souhlasím!!
Já byla taky s anesteziologem domluvená, že vzhledem k tomu, že laparoskopie trvá déle a tudíž i narkoza, mám jeden den odstříkávat a mléko vylít a dakší den už můžu vesele kojit.Tohle prostě NENÍ pravda, zjišťovala jsem to veeelmi pečlivě z mnoha zdrojů!!!! A s tím kojením- to snad ani nebudu komentovat… Je mi z toho smutno!
Ps. I kdyby ty látky byly v těle několik dní, tak můžeš přeci odtříkávat a až by to bylo pryč (to ti řekne anesteziolog), zase budeš kojit vesele dál.
Kdyžtak mi napiš SZ. Povím ti podrobnosti.