Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jí nosím pouze v obchodě a občas v práci ( když je více lidí v prostoru ).. Roušky si šiji sama, zkoušela jsem několik tipů ale já jí prostě na puse nesnesu.. Dělá se mi zle, nemůžu dýchat, bolí mě hlava a to nemluvím o vyrážce co mám z ní
Já je poslouchat nehodlám.. Jsme ve,,svobodné,, zemi a nikdo mě nebude nutit, nosit hadr přes hubu
Pokud to ale zákazníkovi vadí, po jeho dobu přítomnosti mám roušku nasazenou.. Jinak mi každý může naprdět ![]()
Cítím se v ní hrozně, už tak po 10 min je mi mdlo, venku si jí stahuju z nosu, pokud kolem nejsou lidi ![]()
Rousku v podstate nenosim. Ale kdyz uz si to situace zada(navsteva obchodu), tak v ni dokazu vydrzet celkem v pohode. Mam usitou tenkou latkovou a ta mi problemy nedela.
Mam ji cca 8 hodin denně plus astma a anemii, ķtera se zhoršuje. V únoru jsem měla saturaci kyslíku 90%. Takže pochoďák v roušce je náročný.
Skvěle když si dám na sebe kšiltovku a roušku nikdo nepozná že mám nevyfoukaný vlasy a nejsem namalovaná.
![]()
Venku to normálně sundavam, jen když jde někdo s rouškou okolo tak si to dám jakože přes nos a zase dolů. Ale snažím se volit trasy, aby kolem moc lidí nechodilo. A v obchodě a mhd samozřejmě nosím, tu chvilku se to dá vydržet.
jinak v zimě mi to bylo jedno, to si i normálně kolikrát dávám šálu přes pusu, abych se zahřála, ale čím je tepleji, tím je to horší a tím víc mě to s..e ![]()
a taky mě štve, že slibovali rozvolňování opatření, když bude nakažených do 400, což mi přišlo rozumné a opatření jsem akceptovala ráda, protože kdyby to mělo naskakovat po tisících, asi by to bylo neudržitelné. Nicméně asi se jim pocit moci zalíbil, a ti kr…i chtějí prodloužit nouzový stav, i když jich máme denně jen pár desítek? To má jako znamenat co? Je to už akorát šaškárna a nic jiného. A že kvůli tomu chtějí měnit i ústavní zákony, aby mohli obejít existující zákony o krizovém řízení, podle kterých by se mělo v těchto situacích fungovat, tak to mě znepokojuje hodně.
Rouška je zlatá. Já v práci nosím ffp3 polomasku, štít, donedávna ještě atombordel, teď už jenom čepici a plášť
A když si po 8h tohle sundám a vezmu si jenom hadrovou roušku, tak si přijdu jako na čerstvém vzdoušku ![]()
Dýchá se mi celkem dobře, zvládnu i výšlap do kopce svižnou chůzí, ale když je chladno tak nevidím přes brýle (to jsou ty paradoxní situace, kdy brýlatý člověk musí sundat brýle, aby aspoň něco viděl
) a když je teplo, tak jsem pod rouškou úplně mokrá a to mě štve. Ale venku už ji mívám nasazenou fakt minimálně.
Jsme fakt chcípáci, nutně potřebujeme válku, když už i blbá rouška je problém.
Ahoj. Mam dotaz k momentalni situaci noseni rousek. Jak se v ni citite? Take se vam s ni na pusi dela blbe, nemuzete dychat, obzvlast kdyz mluvite? Ja jsem zdrsvotnik a tim je to horsi, mela bych byt zvykla, ale nejde to. V te jednorazove jeste jskzt tskz, ale v latkove site uz jsem se dvakrst malem poskladala, dokonce jednou v praci
Jsem precitlivela nebo to mate take?