Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mohl by mi tu někdo poradit? Strašně moc bych chtěla nabrat svaly.. Cvičení není vůbec žádný problém, ale co se týče stravy to už je o hodně horší. Nedokážu odolat sladkému a celkové nezdravé stravě. Například dneska jsem ráno cvičila asi 45 minut a pak jsem našla čokoládu, tak jsem si ji musela dát. Máte nějaké rady jak odolat a začít se stravovat normálně. Strava je 80% úspěchu takže
děkuji
Zacit praktikovat pravidlo 3N - Nekoupis - Nemas - Nesezeres ![]()
@TeSudička píše:
Zacit praktikovat pravidlo 3N - Nekoupis - Nemas - Nesezeres
Přesně.
Taky prostě domů nenakupuju sladké a prostě když není, tak nemlsám
Psůšvih je, když něco někdo donese, nebo mi muž chce udělat radost… Ale držím se, mám ještě 2 bonboniery, mersi a dvě velké Milky z vysvědčení
A nesežrala jsem to, naopak už dvoje pralinky šly jako dárek dál ![]()
Však si něco dej, ale NESEŽER to na posezení. Si to rozděl na víckrát ne? Ukojíš chutě a nepřibereš.
@Malineka tak třeba tohle u mě nefunguje. Dokud nechutnám, tak dobrý, ale jakmile ochutnám, byla bych schopná sníst klidně i víc než tabulku.
@Katka372 píše:
@Malineka tak třeba tohle u mě nefunguje. Dokud nechutnám, tak dobrý, ale jakmile ochutnám, byla bych schopná sníst klidně i víc než tabulku.
mám to úplně stejně. Dokud neochutnám, odolám. Když ale začnu, tak jedu dokud mi není blbě nebo nesežeru všechno ![]()
@Netopirek
to nikdy nepochopím. Tak si kousek ulom a pak zbytek schov. Kup si na to třeba takový ten malý časový trezor, který se ti prostě dřív neotevře. Přej si to k Vánocům.
Vůle jde trénovat.
No primárně potřebuješ jíst dostatečně a s nízkou glykemickou náloží, aby ti nelítal cukr a tělo tě instikntivě nevedlo k tomu aby si do sebe nacpala co nejvíc rychlé energie.
Píšeš že chceš svaly, takže není potřeba hubnout - tudíž musíš pokrýt svůj energetický příjem a to i se cvičením. Plus z toho by mělo být tak 80 bílkovin a 20 g vlákniny.
Když si tohle ohlídáš, tak zbytek je pak celkem šumák, jen tedy pokud nechceš po cvičení držet bodovou dietu - co vidím to zbodnu, tak před i po cvičení jez kontorlovaně - mrkni třeba sem
https://www.mojezdravi.cz/…pu-4677.html
před cvičením si dej banán, po cvičení třeba tvaroh s čokoládou, případně přidaným proteinem.
@TeSudička píše:
Zacit praktikovat pravidlo 3N - Nekoupis - Nemas - Nesezeres
Tohle pravidlo uprimne povazuju za spravny a ucinny. Akorat vetsinou zkrachuju na prvnim N
Nevim, proc se nezvladnu ovladnout…
Vůle jde cvičit, ale důležitá je síla motivace… ty asi víš, co mas jist, jen to nedokážeš dodržet… až najdeš tu správnou motivaci, přepne se ti to v hlavě a vůle bude silnejsi… najdi ten správný důvod, krátkodobý, dosažitelný cíl… až dosahnes prvního cíle, pujde to snaz… a s každým dalším úspěchem to bude lepší a lepsi