Ztracená sestra

Anonymní
11.10.21 07:52

Ztracená sestra

Dobrý den, měla bych dotaz. Před pár lety jsem se dozvěděla, že mám nevlastní sestru z tátovi strany. Táta si během jeho doby na vojně udělal dítě s jinou ženou a jediné co o ní vím je jméno, cca rok narození a pravděpodobné místo narození. Vše tohle mi řekla moje máma a dalo mi to dost úsilí protože je pochopitelné že o tom mluvit nechtěla. Tváří se, že nic víc neví a víc mi prostě neřekne. Nevím jestli tuší jméno té ženy nebo něco víc o mé sestře, každopádně od ní to nezjistím. Je tu nějaký způsob, jak jí najít? Chtěla bych to aspoň zkusit i když by o to třeba ona nestála. Taky netuším, jestli vůbec ví, kdo je její pravý otec. :( už opravdu nevím, na koho se obrátit. A ještě bych chtěla dodat, že táty se bohužel zeptat nemůžu, protože mi zemřel :srdce: a taky nejsem ještě plnoletá, takže mám omezené možnosti. Všem děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
11.10.21 08:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla bych dotaz. Před pár lety jsem se dozvěděla, že mám nevlastní sestru z tátovi strany. Táta si během jeho doby na vojně udělal dítě s jinou ženou a jediné co o ní vím je jméno, cca rok narození a pravděpodobné místo narození. Vše tohle mi řekla moje máma a dalo mi to dost úsilí protože je pochopitelné že o tom mluvit nechtěla. Tváří se, že nic víc neví a víc mi prostě neřekne. Nevím jestli tuší jméno té ženy nebo něco víc o mé sestře, každopádně od ní to nezjistím. Je tu nějaký způsob, jak jí najít? Chtěla bych to aspoň zkusit i když by o to třeba ona nestála. Taky netuším, jestli vůbec ví, kdo je její pravý otec. :( už opravdu nevím, na koho se obrátit. A ještě bych chtěla dodat, že táty se bohužel zeptat nemůžu, protože mi zemřel :srdce: a taky nejsem ještě plnoletá, takže mám omezené možnosti. Všem děkuji za odpověď :kytka:

A proč jí chceš hledat? Vždyť je to pro tebe defacto cizí člověk :think: Uvědom si, jak se musí cítit tvoje máma, když se najednou začneš vyptávat na dávnou milenku jejího manžela a na to, co z té nevěry vzešlo :? Já bych do toho nešťourala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.10.21 08:01

1. projít papíry po tátovi, někde tam budou záznamy o alimentech, sestra bude taky uvedená v papírech k dědictví po tátovi.
2. sociální sítě + google
3. jestli ti už bylo 15, tak můžeš zkusit kontakt přes Ministerstvo Vnitra

https://www.mvcr.cz/…-411838.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
11.10.21 08:02

A vis kde byl otec na vojne? mozna bch zkusila kontaktovat tu vojenskou zakladnu, popsat situaci, zeptat se jestli bys nemohla poslat dopisy vojakum z jeho jednotky - do dopisu uvest tvuj mail - tam Ti snad matka neleze. Mno a v tom dopise pokud by to slo proste poprosit chlapy se kteryma tata slouzil jestli si nepamatuji na jmeno te divky se kterou tenkrat byl, pripadne nejaky dalsi imfo hledne treba narozeni sestry apod.
Mozna by to vedeli i primo na ty zakladne - dohledat nejaky info z otcovych zaznamu??
Plus jestli s tou zenou chodili v tom meste tak pak je mozny, pokud v ty dobe tam byla porodnice, ze matka segry rodila tam tak mozna i tam se zkusit nejak odpichnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.10.21 08:03

Tvou maminku to očividně trápí a ty se ji stejně budeš vyptávat. Pokud by tvoje sestra (jestli vůbec ví o tobě) chtěla aby ses s ní bavila tak očekáváš co? Váš tatínek je po smrti…

Já sama za sebe bych nechtěla a ani nehledala někoho takového, proč taky.

Proč vytahovat starou minulost, která je zakopána někde hluboko v zemi a tvý rodiče se na ní snažili zapomenout? Jak jsi vůbec zjistila prvotně že máš sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
11.10.21 08:03
@unuděná píše:
A proč jí chceš hledat? Vždyť je to pro tebe defacto cizí člověk :think: Uvědom si, jak se musí cítit tvoje máma, když se najednou začneš vyptávat na dávnou milenku jejího manžela a na to, co z té nevěry vzešlo :? Já bych do toho nešťourala.

ja klidne jo… je to jeji sestra a maj holky pravo vedet jedna o druhy a treba i byt spolu v kontaktu… ja zakladatelku celkem dost chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 08:06
@Leenvecka píše:
ja klidne jo… je to jeji sestra a maj holky pravo vedet jedna o druhy a treba i byt spolu v kontaktu… ja zakladatelku celkem dost chapu.

Tohle „mám právo“ je sice super, ale jen do té míry, kdy tím neubližuje někomu dalšímu. Mě to přijde sobecké, sama napsala, že máma o tom mluvit nechtěla a dalo jí dost práce to z ní vytáhnout. Neumím si představit, že bych vlastní mámu takhle trápila minulostí :think: Navíc kdyby ta holka měla zájem seznámit se se zakladatelkou, bývala by to měla mnohem snazší a mohla to dávno udělat… Nejspíš má tátu v RL, žejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
11.10.21 08:09

@unuděná ja bych se nedivila, kdyby ta segra vubec netusila, ze nekde ma segru… at se mezi rodici a pripadnou tatovou holkou z vojny stalo cokoliv tak nikdo z nich nema pravo brat segre segru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 08:18
@Leenvecka píše:
@unuděná ja bych se nedivila, kdyby ta segra vubec netusila, ze nekde ma segru… at se mezi rodici a pripadnou tatovou holkou z vojny stalo cokoliv tak nikdo z nich nema pravo brat segre segru…

Já nemyslím, že v tomto případě někdo bere ségře ségru. Jak můžeš někomu brát něco, o čem ani neví, že to má? Zajímalo by mě, jak na to zakladatelka vůbec přišla. Máma měla radši mlčet úplně podle mě. Já bych tedy o záletu mého táty kdysi před lety absolutně vědět nechtěla, natož abych se chtěla seznámit s výsledkem jeho podrazu na mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.10.21 08:19
@unuděná píše:
Tohle „mám právo“ je sice super, ale jen do té míry, kdy tím neubližuje někomu dalšímu. Mě to přijde sobecké, sama napsala, že máma o tom mluvit nechtěla a dalo jí dost práce to z ní vytáhnout. Neumím si představit, že bych vlastní mámu takhle trápila minulostí :think: Navíc kdyby ta holka měla zájem seznámit se se zakladatelkou, bývala by to měla mnohem snazší a mohla to dávno udělat… Nejspíš má tátu v RL, žejo.

he, to si nemyslím.
Zakladadatelka za to nemůže. :nevim:
Měla by respektovat, že o tom nechce mluvit máma. Ale proč by nemohla pátrat jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
11.10.21 08:22

Zakladatelku chápu…
Já našla po 30 letech 3 nevlastní sestry.
Ta nejlepší sestra mi bohužel loni zemřela při tragédii v Bohumíně a na jejím pohřbu jsem poznala i bratra kterého jsem nemohla najít.
Za ten rok s bratrem máme překrásný vztah :srdce:
Ne vždy to dopadne podle představ ale myslím že každý má právo poznat sourozence byť nevlastního :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 08:22
@Lama Lama píše:
he, to si nemyslím.
Zakladadatelka za to nemůže. :nevim:
Měla by respektovat, že o tom nechce mluvit máma. Ale proč by nemohla pátrat jinak?

No otázka spíš zní, proč by měla?
Co si od toho slibuje? Asi bych to chápala v případě nějakého dědického řízení, ale vážně si někdo myslí, že ty dvě spolu mají mít sesterský vztah? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 08:23

Ok, holky, vidím, že někomu tohle přijde velmi důležité, já to tak nemám a to mám asi 5 nevlastních strejdů a tet a kdoví, kam se to větví dál (jeden obecní kanec v rodině no). Tak se raději nebudu do diskuze dál angažovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24814
11.10.21 08:25

A já zakladatelku chápu.. krev není voda..
třeba by opravdu získala sestru - mohou se časem stýkat jejich děti apod..

zkusit by se to zřejmě dalo přes to Ministerstvo vnitra.. matrika ti asi nic neřekne.. nějaký tátův kámoš z vojny není?? Tyhle příběhy bývají v Poště pro tebe, ale tam bych se ukazovat osobně nešla..
pokud ho měla zapsaného v rodném listu, dalo by se na tátu kouknout v evidenci obyvatel - je tam oddíl děti a dostane se tam každý policajt - ale je to neoprávněná lustrace, tak záleží, zda někoho znáš tak dobře, že by to pro tebe udělal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.10.21 08:25

A na co jí potřebuješ najít? Tyhle výlevy fakt nechápu :roll: co když ona vůbec netuší, že rodina ve které žije není její vlastní, to tam nakráčíš a zničíš jí její jistotu? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová