Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
jo, takže matka si uplete s někým dítě, zatajuje dceři pravdu o svém biologickém původu, ale hajz-zl je ta zakladatelka, která by měla na tu paní brát ohledy, jo?
A jak to víš? Třeba jí všechno řekla a sestra třeba nemá zájem. A třeba to bylo úplně jinak. Za mě je nejslabší článek příběhu zakl. otec, když už.
@Lama Lama píše:
jo, takže matka si uplete s někým dítě, zatajuje dceři pravdu o svém biologickém původu, ale hajz-zl je ta zakladatelka, která by měla na tu paní brát ohledy, jo?
chápu, na vlastní rodinu se ohledy berou, ale proč je brát na někoho cizího, notabe vždyť ta sestra je jen poloviční a je úplně jedno, jestli jí a její rodině to ublíží nebo ne
![]()
@Lucy75 píše:
@stinga Úplně nejjistější a nejjednodušíí je obrátit se sem https://www.mvcr.cz/…-411838.aspx
vnitro tu sestru osloví, předá kontakt a ONA sama se svobodně rozhodne, zda se s tazatelkou chce či nechce sejít.A argument, že to sestře může rozbořit celý dosavadní život neberu, protože dětem se zásadně - i ze zákona - nemá o původu lhát (naše vědí o adopci už jako maličké od školky), takže bude jedině fér, když vyjde najevo pravda…
Zakladatelko, prostě využij ten formulář a uvidíš, pětistovka a ověření podpisu by mi za to rozhodně stála..
Adopce je něco jiného, tam je to ze zákona.
@Keyllah píše:
a nemyslíš, že by to mohlo být citlivé i pro tu sestru a její maminku?kdyby o tobě věděla a chtěla tě kontaktovat, už to udělá, tedy spíš o tobě neví a je otázkou, zda tuto pandořinu skříňku otevřít
může to být pro ni citlivé, nemusí o tom vůbec vědět atd. Těch možností je tolik a šance, že jim tímto ublížíš je dost velká
A co když o mě ví, ale nemůže mě najít stejně, jako já nemůžu najít ji?
kdybych jim rozbila rodinu, vyčítala bych si to po zbytek svého života, ale ono mi to prostě nedá spát. Je to moje sestra. Šance že ji nenajdu je dost veliká a možná, kdybych tu měla tu situaci, kde bych měla přímo její adresu a měla se rozhodnout kontaktovat jí a nebo to nechat být, třeba bych to nechala být. V tuhle chvíli nevím fakt nic a je to hrozné.
maminka mojí sestry byla taky vojanda co vím a myslím že moje máma říkala, že se dohodli, že v kontaktu vůbec nebudou, protože bydleli tehdy daleko od sebe (táta na Slovensku a ona v Praze) ![]()
@Lama Lama píše:
Je to vlastní sestra
Není, má jinou matku, je to nevlastní sestra
@Anonymní píše:
A co když o mě ví, ale nemůže mě najít stejně, jako já nemůžu najít ji?kdybych jim rozbila rodinu, vyčítala bych si to po zbytek svého života, ale ono mi to prostě nedá spát. Je to moje sestra. Šance že ji nenajdu je dost veliká a možná, kdybych tu měla tu situaci, kde bych měla přímo její adresu a měla se rozhodnout kontaktovat jí a nebo to nechat být, třeba bych to nechala být. V tuhle chvíli nevím fakt nic a je to hrozné.
maminka mojí sestry byla taky vojanda co vím a myslím že moje máma říkala, že se dohodli, že v kontaktu vůbec nebudou, protože bydleli tehdy daleko od sebe (táta na Slovensku a ona v Praze)
A co když ne?
@Anonymní píše:
A co když o mě ví, ale nemůže mě najít stejně, jako já nemůžu najít ji?kdybych jim rozbila rodinu, vyčítala bych si to po zbytek svého života, ale ono mi to prostě nedá spát. Je to moje sestra. Šance že ji nenajdu je dost veliká a možná, kdybych tu měla tu situaci, kde bych měla přímo její adresu a měla se rozhodnout kontaktovat jí a nebo to nechat být, třeba bych to nechala být. V tuhle chvíli nevím fakt nic a je to hrozné.
maminka mojí sestry byla taky vojanda co vím a myslím že moje máma říkala, že se dohodli, že v kontaktu vůbec nebudou, protože bydleli tehdy daleko od sebe (táta na Slovensku a ona v Praze)
Pokud by měla zájem, stačí se podívat do rodného listu kde je jméno jejího otce, a v pohodě dohledá i jeho současnou manželku-tvou mamku. Buď o tobě vůbec neví nebo nemá zájem.
@unuděná píše:
Já nemyslím, že v tomto případě někdo bere ségře ségru. Jak můžeš někomu brát něco, o čem ani neví, že to má? Zajímalo by mě, jak na to zakladatelka vůbec přišla. Máma měla radši mlčet úplně podle mě. Já bych tedy o záletu mého táty kdysi před lety absolutně vědět nechtěla, natož abych se chtěla seznámit s výsledkem jeho podrazu na mámě.
To přece nemůžeš myslet vážně. Zakladatelka má sestru a chce jí najít a těžko se jí může někdo divit. Je dobré mít v životě víc lidí, rodinu. Je nesmysl jí obviňovat, že trápí mámu.
Její máma se měla/mohla s tímto faktem vyrovnat už dávno a nemůže za to zakladatelka, že jí její manžel způsobil bolest. Na vojnu se snad nechodí už dobrých 20 let… Můj ex byl jedináček a měl 3 nevlastní sourozence a stýkají se v dospělosti často a jsou rádi, že se mají.
Radila bych určitě přes notáře, co vyřizoval dědictví, musí tam být údaje o dalším dědici.
@terien píše:
I kdyby, tak by měla brát ohledy i na ní a její rodinu. Hlavně že má strach, aby to mamince a babičce neublížilo, ale co sestry maminka, nad tím se nepozastavila ani jednou. Navíc budiž tatínkovi země lehká, ale co to tedy bylo za otce, když má děti, které se vzájemně neznajípohnojil co mohl, tak už bych to nechala spát.
Ohledy na sestry maminku? To jako fakt? Jako teoreticky - ona lže svému dítěti o jejím biologickém původu a zakladatelka má na ní brát ohledy? To, že měla dítě je její zodpovědnost, to, že se to v našem fiktivním příběhu rozhodla utajit, je také její rozhodnutí. S tím, že se to může provalit je nad slunce jasný, s tím do toho musela jít. Jen naprosto přirozený důsledek jejího chování.
Takže jediný relevantní člověk, na kterého má smysl brát ohledy, je ta sestra. No a tam se neshodneme na tom, že ty si myslíš, že to vědět nechce, já si myslím, že chce.
@Anonymní píše:
A co když ví, a najít nechce? nebo naopak je s tím, jak to je spokojená a neví, že má jiného otce
těch variant je tolik a je mezi nimi i ta, že jí to může hodně ublížit ![]()
A ty máš otcovo příjmení? bydlíte nebo jeho rodina stále bydlí tam, kde bydlela? podle toho by tě mohla najít, kdyby chtěla ![]()
Dědické řízení po otci proběhlo? Byla tam uvedena jako dědic? ![]()
@Lama Lama píše:
co po dvaceti letech? Brát ohledy? Ne.
Po dvaceti letech je sobectví bourat komusi cizímu rodinu protože JÁ chci.
@Liberalissima píše:
Není, má jinou matku, je to nevlastní sestra
Nemáš pravdu. ![]()
@Liberalissima píše:
Po dvaceti letech je sobectví bourat komusi cizímu rodinu protože JÁ chci.
Ale jaképak bourání?
@Lama Lama píše:
Ohledy na sestry maminku? To jako fakt? Jako teoreticky - ona lže svému dítěti o jejím biologickém původu a zakladatelka má na ní brát ohledy? To, že měla dítě je její zodpovědnost, to, že se to v našem fiktivním příběhu rozhodla utajit, je také její rozhodnutí. S tím, že se to může provalit je nad slunce jasný, s tím do toho musela jít. Jen naprosto přirozený důsledek jejího chování.Takže jediný relevantní člověk, na kterého má smysl brát ohledy, je ta sestra. No a tam se neshodneme na tom, že ty si myslíš, že to vědět nechce, já si myslím, že chce.
Vždyť tohle je spekulace, může to být celé úplně jinak a té rodině to opravdu může ublížit. Takže ano, měla by brát ohledy na všechny.
@Keyllah píše:
A co když ví, a najít nechce? nebo naopak je s tím, jak to je spokojená a neví, že má jiného otcetěch variant je tolik a je mezi nimi i ta, že jí to může hodně ublížit
A ty máš otcovo příjmení? bydlíte nebo jeho rodina stále bydlí tam, kde bydlela? podle toho by tě mohla najít, kdyby chtěla
Dědické řízení po otci proběhlo? Byla tam uvedena jako dědic?
No tak pokud ví, tak se přece žádná tragedie nekoná, ne? Přes to ministerstvo jí kontaktuje, ona kontakt odmítne a je hotovo. Zakladatelka píše, že to bude respektovat.