Ztracená sestra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
11.10.21 09:42
@Liberalissima píše:
Není, má jinou matku, je to nevlastní sestra

Nemáš pravdu.

"Rozlišují se:
sourozenci, kteří mají společného alespoň jednoho biologického rodiče, ti se dále dělí na

• plnorodé, kteří mají společné oba biologické rodiče; a
  • polorodé, kteří mají společného jen jednoho biologického rodiče;
  • sourozenci nevlastní — ti nemají společného ani jednoho biologického rodiče, ale matka jednoho dítěte si vzala otce jiného dítěte.

Pozn.: Jako nevlastní jsou často nesprávně označováni i polorodí sourozenci."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 09:42
@safina píše:
To přece nemůžeš myslet vážně. Zakladatelka má sestru a chce jí najít a těžko se jí může někdo divit. Je dobré mít v životě víc lidí, rodinu. Je nesmysl jí obviňovat, že trápí mámu.
Její máma se měla/mohla s tímto faktem vyrovnat už dávno a nemůže za to zakladatelka, že jí její manžel způsobil bolest. Na vojnu se snad nechodí už dobrých 20 let… Můj ex byl jedináček a měl 3 nevlastní sourozence a stýkají se v dospělosti často a jsou rádi, že se mají.
Radila bych určitě přes notáře, co vyřizoval dědictví, musí tam být údaje o dalším dědici.

Myslím to vážně. Já mám asi 5 tet a strýců a všichni mají děti. Nikdo z nich mě nikdy nekontaktoval a ani já nemám důvod se s nimi spojovat. Rodinu a hezké vztahy dělá daleko víc, než kousek společného DNA. Fakt nemám důvod stýkat se s nějakým omylem mého dědy :nevim: Ale chápu, že každý to může mít jinak. Nezbývá, než doufat, že tímhle nenapáchá víc škody, než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
11.10.21 09:43
@unuděná píše:
Pokud by měla zájem, stačí se podívat do rodného listu kde je jméno jejího otce, a v pohodě dohledá i jeho současnou manželku-tvou mamku. Buď o tobě vůbec neví nebo nemá zájem.

Tak ale ona mít svého otce v rodném listě vůbec nemusí, pokud ho matka nenechala zapsat (manželé nebyli, ne?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.10.21 09:44
@Lama Lama píše:
No tak pokud ví, tak se přece žádná tragedie nekoná, ne? Přes to ministerstvo jí kontaktuje, ona kontakt odmítne a je hotovo. Zakladatelka píše, že to bude respektovat.

A pokud neví? :think: pokud otec zemřel a sestra se tam neobjevila, tak je dost pravděpodobné, že ho neměla v RL a to klidně může být i tím, že tam má někoho jiného a bere ho jako otce a on ji jako dceru. Nikdo z nás neví, jak to tam je, ale taková novinka může být taková bomba, která zničí vše okolo a doplatit na to můžou ti, co za nic nemohou. A zakladatelka sestru stejně získat nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 09:45
@alenka84 píše:
Tak ale ona mít svého otce v rodném listě vůbec nemusí, pokud ho matka nenechala zapsat (manželé nebyli, ne?).

Nojo, tak v tom případě by zakladatelka neměla jediný důkaz, že by to byla její polorodá sestra a její pátrání je o to nesmyslnější :mavam: Nebo jí ještě dotáhne na testy DNA, aby se potvrdila shoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
11.10.21 09:46
@Anonymní píše:
A co když o mě ví, ale nemůže mě najít stejně, jako já nemůžu najít ji? :( kdybych jim rozbila rodinu, vyčítala bych si to po zbytek svého života, ale ono mi to prostě nedá spát. Je to moje sestra. Šance že ji nenajdu je dost veliká a možná, kdybych tu měla tu situaci, kde bych měla přímo její adresu a měla se rozhodnout kontaktovat jí a nebo to nechat být, třeba bych to nechala být. V tuhle chvíli nevím fakt nic a je to hrozné. :( maminka mojí sestry byla taky vojanda co vím a myslím že moje máma říkala, že se dohodli, že v kontaktu vůbec nebudou, protože bydleli tehdy daleko od sebe (táta na Slovensku a ona v Praze) :(

I kdybyste jim tím zjištěním rozbila rodinu, tak byste ji nerozbila vy, ale jejich vzájemná neuprimnost. Proste s následky svých činu musí každý počítat, zvlášť když jde o plozeni děti, případne zatajovani otcovství atd. Vy nic zlého neděláte. Tady ty názory, ze by člověk měl mít strach hledat pravdu a radši pomáhat vše zakryvat, aby nahodou nekomu nezhatili plány vše ututlat, jsou dost strašidelné. Proste každý se musí srovnat s realitou, byt ne třeba ne vždy příjemnou, pokud někdo preferuje žít ve lži, nemůže ale chtit po ostatních, aby mu v tom pomáhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.10.21 09:47
@alenka84 píše:
Tak ale ona mít svého otce v rodném listě vůbec nemusí, pokud ho matka nenechala zapsat (manželé nebyli, ne?).

pak jí ale asi těžko dohledá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.10.21 09:50
@Urubamba píše:
I kdybyste jim tím zjištěním rozbila rodinu, tak byste ji nerozbila vy, ale jejich vzájemná neuprimnost. Proste s následky svých činu musí každý počítat, zvlášť když jde o plozeni děti, případne zatajovani otcovství atd. Vy nic zlého neděláte. Tady ty názory, ze by člověk měl mít strach hledat pravdu a radši pomáhat vše zakryvat, aby nahodou nekomu nezhatili plány vše ututlat, jsou dost strašidelné. Proste každý se musí srovnat s realitou, byt ne třeba ne vždy příjemnou, pokud někdo preferuje žít ve lži, nemůže ale chtit po ostatních, aby mu v tom pomáhali.
:potlesk:
Přesně!
Ještě bych chápala, kdyby zakladatelka chtě hlásat pravdu a dělala to jen s tím účelem otevírat lidem oči.
Ale vyčítat někomu, že v rámci svého vlastního zájmu někomu boří jeho lživé konstrukce a má na to brát ohled a pokud nebude, je nemorální? To jako fakt?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.21 09:50

Zakladatelka

@Keyllah píše:
A co když ví, a najít nechce? nebo naopak je s tím, jak to je spokojená a neví, že má jiného otce :think: těch variant je tolik a je mezi nimi i ta, že jí to může hodně ublížit :think:
A ty máš otcovo příjmení? bydlíte nebo jeho rodina stále bydlí tam, kde bydlela? podle toho by tě mohla najít, kdyby chtěla :think:
Dědické řízení po otci proběhlo? Byla tam uvedena jako dědic? :think:

Já otcovo příjmení mám. Přestěhovali jsme se 2× takže nebydlíme tam, kde bydlel on nebo jeho rodina. Proběhlo ale vzhledem k tomu, že mi bylo 5 když umřel, tak o tom vůbec nevím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
11.10.21 09:51
@unuděná píše:
Tohle „mám právo“ je sice super, ale jen do té míry, kdy tím neubližuje někomu dalšímu. Mě to přijde sobecké, sama napsala, že máma o tom mluvit nechtěla a dalo jí dost práce to z ní vytáhnout. Neumím si představit, že bych vlastní mámu takhle trápila minulostí :think: Navíc kdyby ta holka měla zájem seznámit se se zakladatelkou, bývala by to měla mnohem snazší a mohla to dávno udělat… Nejspíš má tátu v RL, žejo.

Tohle se stalo tchýni. Celý život žila s tím, že je jedináček, přitom má sestru, o které se dozvěděla někdy v 50. Mně tohle od jejích rodičů přijde mega hnusný, zatajit sourozence. mi ona jim není vděčná. Nikomu tím zakladatelka rozhodně neubližuje, matka se sama rozhodla žít s někým, kdo má někde upíchlé dítě, pořídila tomu dítěti dobrovolně sourozence a teď úmyslně tuto informaci zatajuje, fuj. S tím musela přece počítat, že se její dítě jednoho dne zeptá.

• Citovat
  • Upravit
19388
11.10.21 09:51
@Liberalissima píše:
To mi přijde jako dost nešťastný postoj, takové to „já mám právo, protože kus DNA a je mi jedno, komu a jak tím ublížím“ :think:

Btw není tohleto „já mám právo“ přesně to, co zdejší osazenstvo tak rádo kritizuje na mladých? A najednou když jde o tak zásadní věc, která může někomu kompletně narušit život, tak je to cajk? 8o

Jinak na místě té sestry bych zájem neměla a asi by mě štval ten „entitlement“, že si někdo cizí myslí, že mu dlužím místo ve svém životě jen kvůli biologii :nevim: Nechtěla bych být otravovaná, ani pokud bych o ní věděla.

Ja to prostě vidím jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.10.21 09:53
@Anonymní píše:
Já otcovo příjmení mám. Přestěhovali jsme se 2× takže nebydlíme tam, kde bydlel on nebo jeho rodina. Proběhlo ale vzhledem k tomu, že mi bylo 5 když umřel, tak o tom vůbec nevím. :nevim:

A tohle píšeš až na 6. straně?? Takže otec s vámi nežil a už je to 12 let, co zemřel?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.10.21 09:54
@Keyllah píše:
A pokud neví? :think: pokud otec zemřel a sestra se tam neobjevila, tak je dost pravděpodobné, že ho neměla v RL a to klidně může být i tím, že tam má někoho jiného a bere ho jako otce a on ji jako dceru. Nikdo z nás neví, jak to tam je, ale taková novinka může být taková bomba, která zničí vše okolo a doplatit na to můžou ti, co za nic nemohou. A zakladatelka sestru stejně získat nemusí…

Nemusí, ale může.
Pokud ho tam nemá, takstejnak sestru nedohledá.
Pokud ano, tak kdo je zodpovědný za celé todle divadlo? Matka sestry se vyspí se zakladatelky otcem, vznikne z toho sestra. Za to může zakladatelka? Otec se na sestru vyse.re… za to může zakladatelka? Matka zapíše jiného otce a lže dceři o biologickém původu- za to může zakladatelka? A když to pak ona v rámci svého pátrání o vlasní sestře „práskne“, tak být za následky tohodle všeho zodpověná ona, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
11.10.21 09:55
@Anonymní píše:
Já otcovo příjmení mám. Přestěhovali jsme se 2× takže nebydlíme tam, kde bydlel on nebo jeho rodina. Proběhlo ale vzhledem k tomu, že mi bylo 5 když umřel, tak o tom vůbec nevím. :nevim:

takže zemřel tak dávno?? :think: určitě muselo proběhnout dědické řízení a papíry k němu maminka dostala a tam by sestra byla uvedená. ty papíry doma nedohledáš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
11.10.21 09:55

Přidávám se ke skupině, která by nepátrala. Akorát to ublíží mámě. Ta sestra má někde svůj život, o svém pravém tátovi a nevlastních sourozencich buď vůbec neví nebo ví, ale nestojí o ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová