Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Žil s námi. Před mým narozením se přestěhoval s mamkou po svatbě na Slovensku kde žili (z jedné adresy na druhou), po mém narození do ČR, po jeho smrti jsme se pak přestěhovali jen s mamkou. V době kdy umřel jsme spolu bydleli. A do toho, kdy umřel vám přece nic není. Můj dotaz zněl jestli se dá sestra s tím co o ní vím najít.Takže nevidím jediný důvod proč bych měla psát kde jsme bydleli a nebo kdy umřel.
Ok. Takže stěžejní věc teď je zjistit, zda ona má tvého otce zapsaného v RL. Pokud ne, je celá tahle diskuze mimo a vůbec to nemusí být tvoje domnělá polorodá sestra. Takže skutečně jen přes to dědické řízení, pokud tě nechá máma nahlédnout do dokumentů.
@stinga píše:
ale nikde není napsáno, že zakladatelčiny rodiče byly v době jeho vojny manželé? nebo mi to uniklo?
Nebyli. Ale nechápu, co to má s tím společného? Já nepsala, že měl doma manželku, ale ženu ![]()
@unuděná píše:
A jak ty sakra víš, jak se to tehdy stalo? Vždyť jsi ani nebyla na světě!Její máma svedla vojáka, možná ani nevěděla, že má doma ženu, no anebo taky během té doby spala s dalšíma 5ti, tak se rozhodla, že dceři otce do RL nezapíše. Pokud vážně nemá otce napsaného v RL abys mohla tvrdit, že ho nemohla dohledat (a následně další sourozence), pak je tu nějaké řešení sourozenectví dost mimo. Pokud ho v RL má, platil alimenty atd., pak tě dohledat dávno mohla. Tedy minimálně mohla dohledat jeho, žejo.
Ale zakladatelka psala, že spolu její rodiče v té době ani nechodili a brali se až o tři roky později, takže doma žádnou ženu neměl…
@Lama Lama píše:
Vidím a připouštím. Jen ty evidentně nechceš vidět, že stejně tak jí může ubližovat to, že neví.
Takže to zkrátka vidím tak, že možné jsou obě varianty. A nevidím tedy nic nepřístojného na tom, že v takové situaci se zakladatelka zařídí podle svého vlatního „chci“. „ne jen jí“- už jsem vysvětlila, že to třeba připouštím, ale tam bych ohledy nebrala. Odhalení pravdy je fakt, který při kontrukci lži měla brát jak matka zakladatelky, tak matka sestry v úvahu.
jaké lži? vždyť to všechno jsou fabulace - možná ta sestra od začátku ví, kdo je její otec, matka třeba zůstala svobodná - vždyť to nikdo nevíme, jestli má svého biootce v RL a jestli ji vychovával jiný „otec“ - možná vše ví, jen samozřejmě neví, že její biootec se později oženil a měl další děti
@unuděná píše:
Nebyli. Ale nechápu, co to má s tím společného? Já nepsala, že měl doma manželku, ale ženu
no to možná měl
ale ne zakladatelčinu matku
@stinga píše:
no to možná mělale ne zakladatelčinu matku
Aha, tak to mi uniklo. Já měla za to, že spolu v té době už chodili. V tom případě by tam ale žádná zášť být neměla, není důvod, proč by jí máma neukázala ten notářský zápis z dědického řízení.
@Janli píše:
A nepřijde ti sobecký, aby jí matka tajila, že má sestru? Pokud si tatík pořídil dítě na vojně, tak nejspíš ani v té době nebyly s matkou zakladatelky manželé a i kdyby byli, tak měla možnost se svobodně rozhodnout zda s ním za těch okolností bude nebo ne. Takže dělat z toho po letech tragedii a být z toho na nervy, to fakt není normální.
Oroč by to mělo být od její matky sobecký? Sobecký to mělo když už být otci. Ten měl levobočka a před sestrou dělal, že neexistuje. Matka s ním nemá nic společnýho.
@Zeoli píše:
Oroč by to mělo být od její matky sobecký? Sobecký to mělo když už být otci. Ten měl levobočka a před sestrou dělal, že neexistuje. Matka s ním nemá nic společnýho.
Tak teď vyplývá na povrch, že to žádný levoboček nebyl, ale dítě normálně počaté v době, kdy spolu zakladatelky rodiče ještě vůbec nebyli. Čekám, co ještě vyleze za perličku.
@Zeoli píše:
tak zas nevím, proč by měl malému dítěti do 5 let vykládat, že někde má starší sestru?
Zakladatelky sestra není levoboček. Její máma určitě ví více, ale nechce nic říct.
@Lama Lama píše:
Je to vlastní sestra
No to není. Je to polorodý sourozenec. A v tom je tedy rozdíl a ještě větší rozdíl je hlavně to, že jsou pro sebe defacto dvě cizí ženy, které o sobě nic neví. Nevyrůstaly spolu, ani nevì, jak vypadá a ta starší ani neví, nejspíš, že zakladatelka existuje.
@unuděná píše:
Tak teď vyplývá na povrch, že to žádný levoboček nebyl, ale dítě normálně počaté v době, kdy spolu zakladatelky rodiče ještě vůbec nebyli. Čekám, co ještě vyleze za perličku.
@topazio píše:
Zakladatelky sestra není levoboček. Její máma určitě ví více, ale nechce nic říct.
Tak má k tomu asi důvod.
@stinga píše:
tak zas nevím, proč by měl malému dítěti do 5 let vykládat, že někde má starší sestru?
Do 5 let? Otec zemřel tak brzy? Omlouvam se, celou diskuzi jsem zatim nedocetla. Jsem nabyla dojmu, ze zemrel nekdy ted.
@Zeoli píše:
Tak má k tomu asi důvod.
To by mohlo být celkem zajímavé zjistit, jaký.. Nevidím nic špatného na tom říct dítěti, že jeho táta má ještě jedno dítě z doby, kdy jsme spolu ještě nebyli
Ono v tom asi bude ještě něco jiného…
My máme takovou divokou rodinu a polorodí sourozenci se nám vyskytují v několika variantách. Mají je oba moji rodiče, má je několik bratránků a sestřenic z obou stran a nejspíš mám i já. Zkušenosti jsou asi takový…
1. někteří sourozence vyhledali, setkání bylo příjemný a udržujou kontakty dál
2. někteří je nehledali a ani nemají potřebu
3. oba moji rodiče jsou 70+ a oba litují, že ty sourozence nenašli. Já po nich pátrám, aby o tom rodiče nevědeli, ale zatím marně.
4. já mám asi dalšího bráchu, ani táta neví jestli je jeho nebo ne, ale nikdo jsme neměli potřebu po něm pátrat a evidentně ani on po nás.
Negativní reakci na kontaktování nezažil nikdo.
Já ti jen můžu doporučit, jestli tě to táhne sestru najít, tak to udělej. Třeba by tě taky ráda našla, ale bojí se, že by ti nenarušila rodinu. Jestli má tvého tátu zapsaného v rodném listu, to bych neřešila. Zrovna v naší rodině tihle „levobočci“ neměli bio otce zapsaný prakticky nikdo a přesto o něm věděli.