Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kateřina a mám ho ráda. Každý mě oslovuje jinak, takže mi nevadí žádná varianta.
@Anonymní píše: Více
Nejraději bych úplně jiné jméno. Ať se představím jakkoliv, stejně všichni jedou Gábinu. Ani nevím, jaký tvar je hezký. Gabča - Babča, Gabka - žabka/babka, Gábi - žáby. To na mě volali na ZŠ: Gábi, Gábi, utekly ti žáby.
Ten prvotní odpor ke jménu u mě nastal, kdyz mi několik lidí nezávisle na sobě řeklo, co jim jméno Gábina evokuje. Poprvé to bylo ještě na prvním stupni a překvapivě to byli i dospělí.
Zatím se přejmenovat nechci, protože se nechci dotknout své mámy, ale třeba k tomu jednou dojdu.
Taky jsem Tereza, jméno se mi líbí i když na základce jsem nesnášela, jak si z něj kluci dělali básničku. ![]()
Tereza byla moje prvni laska ![]()
Ja jsem Prokop - a na zakladce z toho melo plno blbecku vanoce kazdej den.
Ja rikam kamaradce Gabi. Libi se mi to vic nez Gabina.
Ty tvoje tvary a rymy k nim mi připadají opravdu jako averze k tomu jmenu. Na vsechna jmena a tvary by šlo prece neco vymyslet. A velka vetsina zenskych jmen ma i tvar zakonceny na -ča jako ta tvoje Gabča.. ale chapu, ze posmivanky z detstvi si clovek pamatuje..
Libi se mi i tvar Gabika, ktery se pouziva ale spis na Slovensku. A taky Gabra, ten asi vetsine bude znít nehezky, ale mne pripada zajimavy. Necetli jste dětskou knizku Gabra a Málinka? ![]()
A kdo je trochu vnimavy, zepta se dotycneho, ktery ma delsi jmeno, jake osloveni se mu líbí (pokud zapomněl, jak se mu představil)
Umím si představit, že to muselo být náročné.
Můžu se zeptat, jestli jsi používal nějakou přezdívku, zdrobnělinu? Znám jen dospělého Prokopa a nejsme si tak blízcí, takže oslovují základním tvarem jména, ale často mě to zajímá, jak mu říkají.
Adéla….
Jako dítě jsem své jméno nesnášela, protože …..ještě nevečeřela. Ten film nesnáším ![]()
Teď naopak. Ale všichni mi říkají Aduš ![]()
Irena a nesnáším to jméno. Hrozně tvrdé, vůbec se ke mně nehodí. Při oslovení Ireno sebou vždycky trhnu. Radši bych byla třetí Martina nebo Petra. Rodiče neví, proč mi to jméno dali. Asi náhlé pomatení mysli. Přitom sestra má normální jméno. Naštěstí muž mi říká přezdívkou.
Spoluzaci na stredni mne obcas nazyvali Prokupkem
- protoze jsem uz meril 190 a vazil 95 kilo - ale jinak vzdycky jen a jen Prokop.
Petra
V mém věku je nás docela dost, ale jméno se mi líbí.
Kamarádky a rodina mi říkají Peti, Peťo, Peťko, Peťulko, Petruško, Petinko, Peťulinko…
A někdy Petruše ![]()
Irena