Jak se jmenuješ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
24.5.25 11:00
@Anonymní píše: Více

Tak přidávám bodík Lenkám. :lol:
Já jsem narozená v šedesátých létech, mých vrstevnic s tímto jménem bylo málo. Ale o pár let mladší holky už se tak jmenovaly častěji.
Jméno mám po tetě a dost dlouho se mi nelíbilo, jednak to samozřejmě souviselo s takovými těmi výkřiky „Lenka, plenka, podkolenka…“ a za druhé mi vadilo, že je to jakoby odvozenina z Heleny, Aleny, Magdaleny.
Později už jsem si zvykla a jsem se svým jménem v míru. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
24.5.25 11:04
@nikitice píše: Více

Syn dostal dvě křestní jména (v zahraničí, kde žijeme, se to běžně dělá), jedno jsem vybrala já a druhé manžel, s tím, že kdyby se mu jedno nelíbilo, může v budoucnosti používat to druhé. Mně se to druhé ale vůbec nelíbí, ještě nikdy jsem ho nepoužila. Všichni mu říkají jen tím prvním a s tím druhým jsou jen zmatky, nikdy nevím, jestli ho musím do všech možných formulářů taky uvádět a je to pak moc dlouhé, už bych to takhle znova neudělala. Kdyby chtěl syn nějaké jiné jméno, tak ať si ho pak vybere sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
24.5.25 11:14
@Zuz186 píše: Více

Syn si druhé vybral skoro v 18 letech. Miluji jeho jméno a pro mě bude furt Tobík, Tobiáš :srdce: Jemu se líbí jako od nás a celkově i ve škole se mu líbilo. Jen říkal, že není pro dospělého, že si nedokáže představit, že mu budou v padesáti říkát „Tobiáši“. Přijde mu to dětské. Druhé jméno je také hezké, pro něj mužnější :mrgreen:. To nechci uvádět, protože by si ho mohl už někdo vygooglit. Používá obě, když se někam zapisuje. Jinak jsem jeho jméno neuvedla u zájezdu nebo pojíštění do ciziny a pak se to opravovalo. Musí být všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
24.5.25 11:15
@Pamina píše: Více

Z emimina znám variantu Lenka, plenka, podprsenka. Podkolenka je ještě v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 11:17
@Lorre píše: Více

Přemýšlela jsem o tom. Jenže rodiče jsou neomylní, pro ně bych zůstala Irena. A to papírování s tím… mám důležité certifikáty, částečně i ze zahraničí, tohle měnit by bylo šílené. Známí mi říkají Irčo, to je v pohodě. Při představování mi teda Irena nejde pořádně pusu, ale co už. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 11:29

Jana

• Citovat
  • Upravit
964
24.5.25 11:32
@nikitice píše: Více

Manžel má taky jména dvě, to druhé nikdy nepoužíval a ani ho všude neuvádí, ale to je asi jen jeho lajdáctví.. Jinak tu máme známého Tobiase, je to už kus chlapa, ale všichni mu pořád říkají Tobi, to mi přijde taky trochu úsměvné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
24.5.25 11:36
@Catalina123 píše: Více

Moje babička měla v práci kolegyni ze Slovenska a vždycky " Katarina", nevím jestli to fakt tak slováci mají, každopádně mě se to moc líbí, Kateřina je fajn, ale Katarina taky moc dobrý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
24.5.25 11:45
@Zuz186 píše: Více

Právě. Můj manžel má vyšší pozici ve firmě právě syn říkal, že už vidí, jak tátu někde uvedou „teď přijde pan Tobiáš“ :mrgreen: a „Tobi“ je to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
24.5.25 11:49
@krecik.dzungarsky píše: Více

To mi připomnělo televizní reklamu na Vodafone, kde přijde borec do tetovacího salónu, a má na ruce vytetovaný jméno svý holky, s kterou už není. Jmenovala se Lenka, nová je Alena. Tak tam tatér hodí před to jen A a vyřešeno. Čili pokud uvažujete o tetování jména své přítelkyně, musí to být jen Lenka a Alena s tím, že to musí být pouze v tomto pořadí a změna je možná pouze jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 11:54

Byla by zajímavá diskuze - kolik vám je? Zajímalo by mě to, protože mám pocit že tu diskutuji hlavně starší ročníky :)

• Citovat
  • Upravit
11464
24.5.25 12:01

Hele, vsadím se o flašku, že věkový průměr Emimi je 27,5. Mně teda bylo letos v lednu 42.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
24.5.25 12:15
@Ploskutáček píše: Více

Za rok 50 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 12:15
@Ploskutáček píše: Více

Mně bude v červnu 42 :), a také mám představu, že jsou tu výrazně mladší ročníky.

• Citovat
  • Upravit
6217
24.5.25 12:17

Jo ten věk je tu tak různý. Pak jsou diskuze, kde se ženské hádají, jedna druhé nevěří třeba příjmy a neřeší to, že se baví dvacítky s padesátkama. Ve dvaceti náš rozpočet byl také jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí