Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
Tak si založ vlastní diskuzi a neplevel to tady. ![]()
@Jemako píše: Více
Bude. Už jsem průběžně vyhlásila, ale Lenky asi vyhrají ![]()
Tak zapocitej ještě jednu
Že já se nenechala přejmenovat, jak jsem o tom kdysi přemýšlela ![]()
Já jsem taky docela stará, Vendula, co to jméno nesnáší, nakročeno k pětačtyřiceti. Možná by to jméno nebylo tak strašný, kdyby základní tvar byl třeba Vendy. Ale to - ula je strašný, prostě jak nějaká Andula, Maruna, Baruna a já nevím co za příšernost.
@Ploskutáček píše: Více
Mně se jména, která mají i mužský tvar, taky nelíbí
. Až na tu Dominiku ![]()
Já měla Vendulku pro dceru, nakonec syn. Doteď jsem žádnou živou nepotkala.
@1010 píše: Více
Tak to má dítě štěstí
Fakt to není hezký jméno a zní pitomě. Vendulka je sice roztomilá, ale není to varianta pro starou bábu jako jsem já (nesnáším, když se dospělým říká zdrobnělinou typu Anička, Maruška, Hanička, Helenka, Alenka, Libuška, Tonička…, takže Vendulka nepřipadá do úvahy mezi dospělými). Šla by Vendy, ale to zase nepoužijete ve formálním styku, takže zbývá upatlaná Vendula. No nic, už jsem se s tím naučila žít, přejmenování je moc náročné, se mi nechce, ale ráda to nemám. Jako mladá jsem záviděla Zuzkám, Terezám, Lindám, Luciím, Veronikám, Monikám… ale mohlo by být i hůř - mohla jsem být ta Bohuslava, Jiřina nebo něco podobně šílenýho.
Jana - své jméno mám ráda, zní mi hezky. Mám ráda i všechny tvary - Jani, Jano, Jančo, Janičko… jediný tvar, co se mi od mládí nelíbil, byl Janino, říkala mi tak ve zlém má neoblíbená učitelka na praxi na střední, úplně mi tenhle tvar zprotivila. Teď už je to lepší, někdy mi tak naopak v dobrém z legrace řekne kolegyně, a díky tomu už mi ten tvar nepřijde tak protivný.
Jednou mi kamarádka říkala, že někdo (už nevím kdo) pojmenoval svého syna Lucián a svou dceru Filipa - jakože naopak, haha… to bych se asi fakt nechala přejmenovat hned v 18.
@Lorre píše: Více
@Kelsey1 píše: Více
Jojo, to je možné. Možná se to v showbyznyse lépe snese.