Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Ploskutáček píše: Více
No tak je samozřejmě ještě mnohem horší
To jsou vyloženě nadávky.
@Anonymní píše: Více
Mně to přijde jako blbost.
Jméno si nikdo nevybral, ale postava, vzhled a celkové vnímání samy sebe se do jisté míry ovlivnit dá.
Jsem stejná Vendula jako když jsem byla sebevědomá kočka ve 20 a stejná Vendula jsem i teď po x letech, 2 dětech a 30kg nadváze,… ![]()
Spíš mi to přijde jako celková nespokojenost sama se sebou, tak proč to nehodit na něco, co nemůžu ovlivnit místo toho být spokojená sama se sebou. ![]()
Příspěvek upraven 25.05.25 v 17:09
@Janča6 píše: Více
A to není to nejhorší: jednou mě jistá dotyčná oslovila z legrace jako Marťuláka.
Jsem cerstve (je mi 50) prejmenovana. maminka mi vybrala jmeno Vaclava. Jedna znama rika, ze to je jako mor a kurdeje dohromady
Cely zivot jsem odkladala prejmenovani na Vendulu, tak ted jsem si ho konecne doprala. Jsem prekvapena, jak se mi opravdu ulevilo.
Myslim, že ani u miss wolrd jarmily by jarmila nebylo úplně hezky jmeno.
Tak zrovna Helena je za mě krásné jméno. Vznesené. A je jedno, jestli je Trojská nebo z kravína.
Mam kamarádku Helenu a to jméno se mi líbí moc. Možná i proto, ze ona je krásná a vznesena.
Miriam i Kateřina jsou moc hezké.
Ale třeba ta Jarmila, Blažena, Jitka, Vendula… to je za mě jméno za trest. Naštěstí sto lidi, sto chutí…
Marťásku mi říkala velmi často moje nej kámoška, to bylo hezký. Taky manžel při tom oslovení stříhá ušima?
![]()
Noo, já si zase myslím, že krásná, opravdu krásná a navíc vzdělaná žena, může mít jméno jakékoliv, protože každé je přece jen něčím zvláštní a jde říct i v hezkém tvaru… ![]()
Ale horší podle mě je, když se někdo jmenuje třeba Samantha nebo Mercedes a bohužel jí do vínku moc té krásy ani inteligence, nebylo dáno. ![]()
@bigl píše: Více
Nooo, třeba zase alespoň Jitka má tu výhodu, když je ještě malá, že k ní na Mikuláše, čerti můžou být trochu víc shovívavější a brát v úvahu, že má zrovna svátek.
![]()
@bigl píše: Více
Pro mě za trest není.
Za trest by pro mě byla třeba Lucie, Kateřina, Eliška, Petra a podobná hodně dávaná. Manželovi dalo dost přemýšlení, jestli znal ještě jinou Vendulu než mě a já osobně znám 2. Jedna byla spolužačka a druhá kámoška kámošky. ![]()
Beru to tak, že je to do jisté míry originální jméno a nepotkám ho na každém kroku.
Například pro dceru a syna jsem měla od základky vysněná jména. Jenže jsou teď tak strašně populární, že už z principu bych je nedala a jedno z nich se mi strašně zprotivilo jeho četností. ![]()
Jak říkám, sto lidí, sto chutí.
A zrovna tebou jmenovaná Kateřina a Petra jsou poslední roky mezi malými dětmi velmi originální a neotřelé jména. Dávaly se hodně, ale posledních cca 20 let jsou spíš výjimečná a dost málo dávané. Takže taková Petruška nebo Kateřinka mají skoro jistotu, že budou jediné ve třídě i v ročníku.