Jak se jmenuješ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14726
25.5.25 15:54
@Ploskutáček píše: Více

No tak je samozřejmě ještě mnohem horší :lol: To jsou vyloženě nadávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 15:56
@Anonymní píše: Více

Mně to přijde jako blbost. :nevim: Jméno si nikdo nevybral, ale postava, vzhled a celkové vnímání samy sebe se do jisté míry ovlivnit dá.
Jsem stejná Vendula jako když jsem byla sebevědomá kočka ve 20 a stejná Vendula jsem i teď po x letech, 2 dětech a 30kg nadváze,… :)
Spíš mi to přijde jako celková nespokojenost sama se sebou, tak proč to nehodit na něco, co nemůžu ovlivnit místo toho být spokojená sama se sebou. ;)

Příspěvek upraven 25.05.25 v 17:09

• Citovat
  • Upravit
11652
25.5.25 15:58
@Janča6 píše: Více

A to není to nejhorší: jednou mě jistá dotyčná oslovila z legrace jako Marťuláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 16:58

Jsem cerstve (je mi 50) prejmenovana. maminka mi vybrala jmeno Vaclava. Jedna znama rika, ze to je jako mor a kurdeje dohromady :lol: Cely zivot jsem odkladala prejmenovani na Vendulu, tak ted jsem si ho konecne doprala. Jsem prekvapena, jak se mi opravdu ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.25 17:14

Myslim, že ani u miss wolrd jarmily by jarmila nebylo úplně hezky jmeno.

• Citovat
  • Upravit
18149
25.5.25 17:29

Tak zrovna Helena je za mě krásné jméno. Vznesené. A je jedno, jestli je Trojská nebo z kravína.
Mam kamarádku Helenu a to jméno se mi líbí moc. Možná i proto, ze ona je krásná a vznesena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
25.5.25 17:31

Miriam i Kateřina jsou moc hezké.
Ale třeba ta Jarmila, Blažena, Jitka, Vendula… to je za mě jméno za trest. Naštěstí sto lidi, sto chutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 17:46
@Ploskutáček píše: Více

Manžela někdy oslovuji Marti nebo Marťásku :lol:

• Citovat
  • Upravit
11652
25.5.25 17:49

Marťásku mi říkala velmi často moje nej kámoška, to bylo hezký. Taky manžel při tom oslovení stříhá ušima? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16131
25.5.25 18:01

Noo, já si zase myslím, že krásná, opravdu krásná a navíc vzdělaná žena, může mít jméno jakékoliv, protože každé je přece jen něčím zvláštní a jde říct i v hezkém tvaru… :think:
Ale horší podle mě je, když se někdo jmenuje třeba Samantha nebo Mercedes a bohužel jí do vínku moc té krásy ani inteligence, nebylo dáno. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16131
25.5.25 18:45
@bigl píše: Více

Nooo, třeba zase alespoň Jitka má tu výhodu, když je ještě malá, že k ní na Mikuláše, čerti můžou být trochu víc shovívavější a brát v úvahu, že má zrovna svátek. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 19:08
@bigl píše: Více

Pro mě za trest není. :palec: Za trest by pro mě byla třeba Lucie, Kateřina, Eliška, Petra a podobná hodně dávaná. Manželovi dalo dost přemýšlení, jestli znal ještě jinou Vendulu než mě a já osobně znám 2. Jedna byla spolužačka a druhá kámoška kámošky. :)
Beru to tak, že je to do jisté míry originální jméno a nepotkám ho na každém kroku.
Například pro dceru a syna jsem měla od základky vysněná jména. Jenže jsou teď tak strašně populární, že už z principu bych je nedala a jedno z nich se mi strašně zprotivilo jeho četností. :?

• Citovat
  • Upravit
18149
25.5.25 19:19

Jak říkám, sto lidí, sto chutí.
A zrovna tebou jmenovaná Kateřina a Petra jsou poslední roky mezi malými dětmi velmi originální a neotřelé jména. Dávaly se hodně, ale posledních cca 20 let jsou spíš výjimečná a dost málo dávané. Takže taková Petruška nebo Kateřinka mají skoro jistotu, že budou jediné ve třídě i v ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
25.5.25 19:29

Víte, co mě překvapuje? už tu někdo napsal, že je Eliška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.25 19:30

Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat