Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
Ano, tak v takovém případě je to samozřejmě víc než pochopitelné a přejmenování bude zcela určitě tím nejvhodnějším řešením…
Asi to bude i to „nejmenší“ co může člověk udělat, aby se alespoň takto, cítil o trochu lépe.
@Anonymní píše: VíceŠárka i Sára se mi moc líbí.. je to pěkné jméno a vůbec ne časté, což je super
dcera teď jde na sš a ve třídě je její jméno jen Ona (jupííí, přitom normální, české) zato Ela/Ella 3× a Adéla 2×, pak taky dvě Sofie..
Ty Ely, Emy a Sofi jsou prostě dnešní mor, nedala bych to ani omylem, to jsou pak klidně tři ve třídě…
@Černá Madonna píše: Více
no, chápu tvůj názor, ale jak tu přesně psala výše paní - dostat jméno Václava, tak sorry jako, to letím na matriku už v 18.. stejně jako Mercedes, Lolita, Esmeralda, Arabela a podobné skvosty, které někdy matky dítěte napadnou, chudáci děcka.. ale tak Mercedes Laciová a Ronaldo Červeňák, to je klasika, no…
@Janča6 píše: Více
Ja to beru tak, že když je to jméno hodně dávaný a ještě napříč generacema, tak se lidem líbí a to je fajn
a je menší šance, že se tomu dítěti nebude líbit. Celkem nedávno tu byla diskuse malý Medy, holčička snad ještě ve školce a chtěla se jmenovat jinak.. Za mě to není ošklivý jméno, ale není úplně běžný a každej tu originalitu taky ustát nemusí a byla by radši 150. Ema.. Mám pocit, že zrovna tak se ta holčička chtěla jmenovat.
@Ploskutáček píše: Více
Možná je chyba, že to v reálu nepoužíváš… Spousta žen, i když to některé veřejně nepřiznají, miluje romantické básníky a díky těmto veršům by ti hromadně padaly k nohám…
![]()
Ano, přesně na tuto diskuzi si vzpomínám.
Mně se upřímně Ema nelíbí. A nelíbila se mi ani dávno před tím boomem. Ale jak píšeš, je menší pravděpodobnost, že se nebude líbit dítěti, než je to u Medy.
Příspěvek upraven 26.05.25 v 14:24
@Lucy75 píše: Více
Ještě jednou - Václava je Vendula. Je to stejné jméno, jen jiná forma. Václavám se tedy zcela správně říká Vendulo.
To je úplně na pytel, když se jméno ve jménu tradice MUSÍ dědit. V manželově rodině Karel, není to špatné jméno, ale když se tak pojmenovává každý v té linii, je to na palici - takže když ještě k tomu žili ve vícegeneračních bydlení a tchyně nebyla schopná si obhájit svou původní volbu, tak co už?! (Takže se v baráku sešli 3 Karlové - a pak po nás ještě chtěli, aby se náš kluk jmenoval Karel a tuuuze se jim nelíbilo, když jsem odmítla a řekla na rovinu, že by to bylo jako u blbců. A navíc, narodila se nám holka
a Karla se nejmenuje…vybrali jsme úplně jiné a to zas komentovali, aby se prý to jméno hodilo k příjmení (ne není to žádná Jeanin, Ares, Amira, Aziza, ani žádná Blažena, Božena, Ondrejka…).
@mahebka píše: Více
No, taky manžel jmenuje po otci otec po dědovi.. A asi i deda po svým otci
a tchyně taky nemohla skousnout, že nedám po otci.. Přitom ji to přeci může být jedno, z jejich rodiny to dedicny není..
No a náma vybraný jméno si ji nelíbilo, kvůli zkrácenine, co se ji nelíbí, my ji nepoužíváme, říkala mu tak je moje babička a mladší syn tak bráchovi říká, ani nevím, jak k tomu došlo. Možná to bylo jednodušší, když byl malej, tak ho tak oslovuje dal a tchyne mu tak taky někdy říká, což nechápu
a u druhýho samozřejmě taky mela připomínku
přitom maj hezky, normální jména ![]()
@bse.pedro píše: Více
To dost pochybuju, ale díky za tip. Očekávám tři druhy reakcí:
@Lucy75 píše: Více
ano, tata byl Vaclav, coz se mi moc libi (tata pry na mem jmene netrval, ale moc tomu neverim)
Vaclava se mi fakt krute nelibi
maminka to zduvodnuje tim, ze babicka Vaclava zni mnohem lip nez babicka Vendula
Takze jsem jako miminko dostala jmeno, aby mi sluselo, az budu babicka ![]()
vydrzela jsem to s Vaclavou tak dlouho asi proto, ze jsem nechtela zarmoutit maminku a taky jsem byla vychovana v tom, ze rodicum se neodmlouva