Jak se jmenuješ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2780
24.5.25 15:15
@Anonymní píše: Více

Já jako Ludmila to mám stejně. Líída úplně nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 15:24

Tady Lenka první strany. Je mi pětačtyřicet a na tom jménu se mi líbí, že zní dobře už v základní podobě, takže lidi nemají potřebu z toho vytvářet nesmysly. Zdrobňuje jenom muž, odjakživa, s tím jsem v pohodě a líbí se mi to, ale sranda je, že o mně tak mluví i v práci a když potkám jeho kolegy, jsem pro ně Lenička :mrgreen: Tvar Leninka mi přijde strašlivý, jak mladá od Lenina.

Jo a někdo se ptal, jestli se dneska rodí i malé Zuzanky, tak jednu mám doma. Pravda, pro to jméno jsem se rozhodla, když mi byly tři a naši jeli do porodnice, tak mi to odkývali a místo toho přivezli kluka. Tak jsem si tu Zuzanku o pár desetiletí později musela porodit sama a miluju to jméno stejně jako kdysi. I starší dítě má takovou klasiku obvyklou spíš v naší generaci, dneska je dost unikát, na dost velkém gymplu jedna jediná z celé školy. Přitom unevirzální, mezinárodní jméno. Některá jména přervávají v módě desetiletí, ba i staletí, některá už z módy vyšla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 15:30

Markéta a včera mi bylo 32… Jméno mi úplně nevadí, ale přijde mi v základním tvaru trochu hrubé.

• Citovat
  • Upravit
11455
24.5.25 15:38

Můžu ti říkat Maggie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 15:44

Podle tvé další odpovědi (pokud se kytky anonymům ponechávají), tak jsme stejně staré, 40 mi bylo letos. A máš pravdu, že na škole nás vždy bylo víc Lucií i moje nej kamarádka je Lucie. A taky neznám žádnou malou Lucii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 15:46
@Ploskutáček píše: Více
Šlechtický rod, bohužel, nejsme :mrgreen: Jméno je počeštěné německé, prapředek pocházel ze Sudet.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 15:56

Ano, ano. Jsem Lucie, bude mi 40 v září a moje nejlepší kamarádka je taky Lucie😄.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 16:19

Jana, 40. Nejlepsi kamaradky Jana, Lenka, Petra;)

• Citovat
  • Upravit
30465
24.5.25 17:36
@Černá Madonna píše: Více

Taky zrovna z meho nejasam, nelíbí se mi, ale říkám si, že by mohlo být hůř… mohl jsem být třeba Ignác nebo Bořivoj :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30465
24.5.25 17:37

Lucie je jedno z mála pěkných ceskych jmen. Moc se mi jich nelíbí. Zvlastne ne ty které mají i mužský tvar tj. Jana, Petra atp… vždy mi to evokuje chlapa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11455
24.5.25 17:42
@Lorre píše: Více

To máš zvláštní vnímání, stačí přidat A a máš ženu:

PetrA
JanA
MichaelA
DominikA
StanislavA