Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych teda nějaký vesnický drby vůbec neřešila a tchýni neposlouchala.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky doufám, že mi zde někdo poradítě, případně ukážete jiný pohled na věc, protože já momentálně nevím jak dál. S manžel žijěme v rodinném domku s našimi dvěma dětmi 6 a 3 roky. Bohužel máme s manželem již půl roku nějaké neshody a teď se k tomu přidaly další problémy, ke kterým nevím, jak se postavit. Bydlíme na vesnici, jsme tu cca 8 let nově přistěhování do námi postaveného domu. Manžel je hodně společenský člověk a rád se tady s místními schází na zábavách a na různých akcích pořádaných obcí. Já jsem celkem introver a mám ráda klid nerada chodím do společnosty a navíc mám dvě malé děti. S manželem jsme prodělali menší krizy před 7mi lety, ale řekli jsme si, že to zvládneme a chceme spolu zůstat, takže jsme to ustáli a narodili se nám děti a vše bylo v pořádku, až do doby před půl rokem a od té doby se to s námi nějak táhne. Bohužel se před nějkou dobou dostali do rukou tchýně nějaké informace o tom, že je tady v obci manžela nikdo nemá rád, že jenom machruje a mě všude pomlouvá a špiní. Tchyně mi nechce číct co konkrétně ví, ale ví toho dost. Prej si to mám zjistit sama. Odeslala ty informace i švagrové a obě to teď ví a ani jedna mi nechce říct konkrétně o co jde. Když jsem uděřila na manžela co kde provádí nebo kde se o mě baví a jak, tak mi řekl, že si nic nepamatuje a že vůbec neví o čem je řeč a co by jeho mama mohla mít za informace prej nechápe a neví.
Já jsem z toho zoufalá, nevím co dál dělat. Nidko mi nechce nic říct nevím jestli mi byl nevěrný a ani co o mě vykládá. Jsem naštvaná na tchýni, že mi nechce nic říct. Přece kdo jinej už by mě měl informovat o věcech, které se týkají mě a manžela.švagrová mi jen napsala, že netušila, že jsme na tom tak moc zle…
Manžel mi řekl, ať je neposlouchám, že si libujou v rozesírání cizích vztahů, že nejsme první ani poslední..Tchýně mi volala a tvrdí mi, že její syn mi lže a že má dost materiálu na to, aby ho dostala z domu a já tu mohla bydlet s našima dětma. Dům je psany na manžela i hypotéka a manželé jsme rok, takže tohle se jí nepovede i kdyby mi nevěrný byl. Já opravdu nevím co dál..dělají ze mě jen pitomce. Udajně mi nechtějí ubližovat, ale toto je daleko horší. prosím poraďte co byste v téhle situaci dělaly vy? Děkuji
Bože, tohle je přesně důvod, proč bych nikdy nechtěla bydlet na vesnici, tyhle klepy babek a hospodská drbárna
Přijde mi hodně zvláštní, že by tchýně chtěla vyštvat vlastního syna z jeho baráku, abys tam mohla bydlet ty
Já bych spíš tipla, že se někde nalil a pak vykládal o vašich problémech a krizi lidem okolo, to se roznese raz dva. Tchýni radši příště popros o hlídání a jdi někam s ním. Ono to prospěje všem ![]()
Neřešila bych, pokud má jenom nějaké vesnické drby, nepodložené a ještě nechce být konkrétní, tak bych ji poslala někam… Snad musíš vědět jestli se dá věřit spíš manželovi nebo tchyni. Možná se fakt jenom nudí a stoura do cizích vztahu, aby si připadala důležitá.
@unuděná píše:
Bože, tohle je přesně důvod, proč bych nikdy nechtěla bydlet na vesnici, tyhle klepy babek a hospodská drbárnaPřijde mi hodně zvláštní, že by tchýně chtěla vyštvat vlastního syna z jeho baráku, abys tam mohla bydlet ty
Já bych spíš tipla, že se někde nalil a pak vykládal o vašich problémech a krizi lidem okolo, to se roznese raz dva. Tchýni radši příště popros o hlídání a jdi někam s ním. Ono to prospěje všem
No já z toho taky nebyla nadšená, když jsme se sem nastěhovala. Jsem z města a tohle je pro mě utrpení. Tchýně je dlouhodobě na syna naštvaná. Manželovi rodiče se rozbedli a nesnáší se a ona pořád tvrdí, že je syn celej otec.
Jako bych mu ještě neříkala nikam nelez a nikomu nic nevykládej. Tak byla u ná hrůza a slíbil, že už nikam chodit nebude, ale opravdu si připadám jako pitomec.. ![]()
No tyjo
Oboum bych řekla že budˇvyklopěj co vědí, pokud tedy něco vědí a nebo atˇlaskavě neotravujou, co to jakoje že ti vypisujou takovýhle věci? Ty nevíš o co jde, a máš z toho akorát nervy na pochodu.
@Anonymní píše:
No já z toho taky nebyla nadšená, když jsme se sem nastěhovala. Jsem z města a tohle je pro mě utrpení. Tchýně je dlouhodobě na syna naštvaná. Manželovi rodiče se rozbedli a nesnáší se a ona pořád tvrdí, že je syn celej otec.Jako bych mu ještě neříkala nikam nelez a nikomu nic nevykládej. Tak byla u ná hrůza a slíbil, že už nikam chodit nebude, ale opravdu si připadám jako pitomec..
Hele, já z pozice velmi společenského člověka můžu říct, že kdyby mi manžel zakazoval chodit na nějaké akce, tak udělám tóčo spíš já jemu
Fakt by to chtělo, aby ses s ním občas někde ukázala, nejlépe i s dětmi, máte-li akce typu dnešní pálení čarodějnic nebo nějaké karnevaly atd. Pro člověka z města, co se přestěhuje na vesnici, je to životně důležité. Pokud teda nejsi úplnej pařez, aby ti drby všude kolem nevadily, což ale zjevně nejsi. Jinak tchýně je teda pěkný kvítko, já bych s ní udělala rychlej proces.
A teda pokud má tvůj manžel všech pět pohromadě, tak by tě těžko podvedl s nějakou vesnickou čuchtlí, to by mu přece muselo být jasné, že to hned ví úplně všichni ![]()
@Anonymní píše:
No já z toho taky nebyla nadšená, když jsme se sem nastěhovala. Jsem z města a tohle je pro mě utrpení. Tchýně je dlouhodobě na syna naštvaná. Manželovi rodiče se rozbedli a nesnáší se a ona pořád tvrdí, že je syn celej otec.Jako bych mu ještě neříkala nikam nelez a nikomu nic nevykládej. Tak byla u ná hrůza a slíbil, že už nikam chodit nebude, ale opravdu si připadám jako pitomec..
A to budete zalezlý v baráku? Právě naopak, vyrazte večer na čarodky, ukažte všem okolo že jste rodina a na drby se vykašli ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná @arinecka Na čarodějkách jsme už byli. Tady jsme je měli v sobotu a jsou z toho jenom další drby. Všichni tu na mě koukají jakoby soucitně. Takže jsme měli opět blbej víkend, já se prostě točím v kruhu a útočím na něj, ať kápne božskou jsem z toho na mrtvici.
Tak v podstatě máš jen dvě možnosti: buď se přes to přenes a neřeš je nebo jdi do protiútoku a udeř na tchýni nebo na někoho známého v okolí.
Takže tchyně má nějaký problém s tebou a tvým manželem - už to je divné, když je to její syn, a má na tebe a pro tebe jakýsi údajný písemný materiál, který ti nechce dát, ale rozesílá jej jiným lidem, a ti pak na tebe podle tvého pocitu soucitně koukají, což ti způsobuje nervový zmatek.
Takže bych to nakonec shrnula do jednoduchého závěru, že tvá tchyně je magor, pokusila bych se věřit manželovi a v zájmu vlastního zdraví i vztahu ho už dál nevyslýchat, po tchyni už žádné další informace nevyžadovat (nesloužila náhodou u STB?) a věnovat se tomu, co tě normálně baví.
@Demi píše:
Takže tchyně má nějaký problém s tebou a tvým manželem - už to je divné, když je to její syn, a má na tebe a pro tebe jakýsi údajný písemný materiál, který ti nechce dát, ale rozesílá jej jiným lidem, a ti pak na tebe podle tvého pocitu soucitně koukají, což ti způsobuje nervový zmatek.
Takže bych to nakonec shrnula do jednoduchého závěru, že tvá tchyně je magor, pokusila bych se věřit manželovi a v zájmu vlastního zdraví i vztahu ho už dál nevyslýchat, po tchyni už žádné další informace nevyžadovat (nesloužila náhodou u STB?) a věnovat se tomu, co tě normálně baví.
Když to takhle napíšeš, zní to divně,
já už jsem 6 let skoro na rodičovský a v poslední době mě dokáže vykolejit kde co a tohle mě drtí slušně. Každopádně kašlu na to, ať si myslí kdo chce co chce. Ještě, že se za pár měsíců vracím do práce…:roll:
Víš jak, na každém šprochu… tak nelžeme si do kapsy, asi někde něco vyvedl, to je jasné. Měj trpělivost, pokud to ví celá vesnice, o čemž pochybuji, dozvíš se i ty, nějaká dobrá duše ti to určitě nahlásí. Já osobně bych v této situaci nic neřešila, tchýni i se švagrovou bych požádala ať mě již tímto tématem neobtěžují, a prostě bych počkala až budu vědět. Pak teprve bych řešila. Chce to pevné nervy, ovšem. Nepochybuji, že se vše dozvíš.
Tchyni a švagrové bych jasně řekla ať vyklopí co ví nebo ať s tím přestanou. To je chování jak na základní škole.
Manželovi bych nezakazovala nikam chodit. Naopak běž s ním a domluvte se, že budete více cukrovat ať vidí, že jste v pohodě.
Mohlo z něj vyklouznout, že to teď moc neklape, že si třeba něco udělala špatně. A vesnické drbny historku 3× otočí a je z toho, že si nadáváte a ty ho biješ (příklad). A neboj na vesnici je pořád koho propírat. Najdou si jiný objekt.
@Anonymní píše:
@unuděná @arinecka Na čarodějkách jsme už byli. Tady jsme je měli v sobotu a jsou z toho jenom další drby. Všichni tu na mě koukají jakoby soucitně. Takže jsme měli opět blbej víkend, já se prostě točím v kruhu a útočím na něj, ať kápne božskou jsem z toho na mrtvici.
Jaký drby? Něco se k tobě doneslo? Hele, tak asi fakt uhoď na manžela, budˇse opravdu něco děje, nebo si vycukaná z tchyně a švagrový a vidíš i to co není ![]()