Předvolání k výslechu telefonicky?

159
28.9.16 18:10

předvolání k vyslechu telefonicky???

Ahoj nevím jestli se tady s tím někdo z maminek setkal a proto se ptám? Může policie předvolat k vyslechu telefonem? Včera večer telefon ze skrytého čísla kde se mě představil v telefonu policista, že si mě musí pozvat na vyslech. První na co jsem se ptal bylo o co se jedná, on že to bliže upřesní až přijdu, ale že jde o nějaký přestupek na internetu… Nechápu a jsem z toho docela vyklepanej. a už vůbec se mě nezdá to jestli může policie někoho oslovit telefonicky a předvolat si ho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7204
28.9.16 18:12

Ano, často předvolávají i pomocí SMS, docela sranda. :mrgreen: Normálně jdi na tu služebnu kam tě zvou a uvidíš, po telefonu opravdu nesmí říct o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 18:13

Vždy to musí být i písemně. Takže dokud ti nepřijde poštou nebo do datové schránky oficiální předvolání, tak tam nechoď a nic neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
28.9.16 18:21

Ano, dělají to tak a určitě tam běž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
28.9.16 18:23

@clovicek841 Ano, běžně to dělají, je to totiž rychlejší a taky levnější. Navíc flexibilnější, můžeš se rovnou s policajtem domluvit na termínu, který ti vyhovuje. V dopise by ti akorát poručili nějaký termín. Když nepřijdeš, tak ti holt budou muset poslat dopis.

@novomamča Tak mu ten dopis pošlou, pěkně mu v něm vysvětlí, proč se musí dostavit a co mu hrozí, když nepřijde atd. Všechno to bude dražší (poštovné, čas policajta), ale hlavně že bude byrokracii učiněno zadost. Nevím k čemu jsou takové obstrukce jako dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
28.9.16 18:23

Ano, delaji to tak… pokud te pozval na sluzebnu, sla bych tam, pokud jinam, tak bych si pockala na dopis… pokud jsi se prestupku dopustil, mas pocit, ze se to lip vyresi, kdyz se tomu budes vyhybat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 18:26

@Jade84 Pokud to nedorazí písemně, nemusíš se obtěžovat nikam chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
28.9.16 18:27

@novomamča Ano, já tomu rozumím, že nemusíš, ale nechápu proč by to někdo dělal, když ten policajt má páky na to, aby tě tam dostal. Jenom holt to posílání přiblblých dopisů bude stát daňové poplatníky prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.9.16 18:32

@novomamča To si zrovna moc nepomůže, jenom oddálí problém a bude nervozní, o co se vlastně jedná. Stejně se tomu nakonec nevyhne… a ještě může působit, že se vyhýbá předvolání.

Taky mě tak jednou pozvali k výslechu jako svědka jedné události. A ani mě nenapadlo, že bych tuhle výzvu policie (byť po telefonu) ignorovala.
Ta telefonická domluva má logiku - oficiální písemné předvolání věc zdržuje, k tomu náklady na poštovné… přeci všichni v soukromém i profesním životě častěji řešíme záležitosti telefonicky než písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
28.9.16 18:36

Ano dělají to. I když bys správně měl mít i ofiko dopis. Pro příště zkus potvrzení na email ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.16 18:40
@clovicek841 píše:
Ahoj nevím jestli se tady s tím někdo z maminek setkal a proto se ptám? Může policie předvolat k vyslechu telefonem? Včera večer telefon ze skrytého čísla kde se mě představil v telefonu policista, že si mě musí pozvat na vyslech. První na co jsem se ptal bylo o co se jedná, on že to bliže upřesní až přijdu, ale že jde o nějaký přestupek na internetu… Nechápu a jsem z toho docela vyklepanej. a už vůbec se mě nezdá to jestli může policie někoho oslovit telefonicky a předvolat si ho??

Ano může a i to dělají 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 18:43

@Jade84 @renduli @Ellusa
Jako jo, máte pravdu, to Vám neberu :D Já to vidím z druhé strany… přece nebudu poslouchat někoho, kdo si hraje na něco více, jak cvičenej pejsek. Nebudu jim to tak moc zlehčovat. V práci také musím vyřizovat haldy papírů (třetina právě od nich), tak proč oni by neměli?! Jen ať něco dělaj.
„Oddálením problému nervózní“? - Získáš čas si vše promyslet, poradit se, atd. Není důvod být nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.9.16 18:43

@Whiskin tak já doufám, že žádné příště nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.9.16 18:45

Díky za reakce. Já se tam stávím. i když o ničem nevím. Pry jde o moji IP adresu a přestupek proti občanskému soužití. tak i kdyby bylo hodně zle tak za ten se alespon k soudu nechodí. teda doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
28.9.16 18:46
@novomamča píše:
@Jade84 Pokud to nedorazí písemně, nemusíš se obtěžovat nikam chodit.

Tak samozřejmě, že nemusíš…a to dokonce ani za předpokladu, že máš písemné předvolání…nikdo, tě tam násilím nedotáhne, ale musíš počítat s tím, že si za toto troufám si říct „dětinské“ rozhodnutí, poneseš všechny následky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová