Předvolání k výslechu telefonicky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
28.9.16 19:16
@novomamča píše:
Jelikož s Nimi jednám, ve většině případů, za firmu, tak musím hájit vše v dobro naší firmy. A ono když si obhajuješ něco, o čem víš, že se to obhájit nedá, musíš být nepříjemná. Jinak by z toho byl průser.

To je pravda, ale pak se to chce zamyslet nad tím, kde je jádro problému… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 19:17
@Kotatko03 píše:
To je pravda, ale pak se to chce zamyslet nad tím, kde je jádro problému… ;)

Přenáším si to i do osobního života, vím, ale asi to nechci měnit, moje blbost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 19:20
@Ellusa píše:
@novomamča a lehce paranoidní s divnými přáteli… navíc si snad můžeš vzít telefon a pro ověření zavolat zpět, případně si zavolat přes centrálu :roll:

Nemám důvod ztrácet svůj / pracovní čas tím, že budu volat někam zpět a zjišťovat co je to vůbec zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4202
28.9.16 19:22
@novomamča píše:
Jelikož s Nimi jednám, ve většině případů, za firmu, tak musím hájit vše v dobro naší firmy. A ono když si obhajuješ něco, o čem víš, že se to obhájit nedá, musíš být nepříjemná. Jinak by z toho byl průser.

No jo no, když vám šlápnou na kuří oko, tak to bolí, chápu… :mrgreen:
To je dobře, že dělají svoji práci… teď ještě aby to vždycky dotáhli do spravedlivého konce. A nenechali obhajovat neobhajitelné. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 19:22
@Ellusa píše:
tady se snad ale nebavíme o tobě, ale o zakladateli :roll:

Tak to ber, jako radu pro něj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.9.16 19:28

@novomamča to já jsem přemyšlel, že bych se na to vykašlal. Ale zvědavost a nervozita bude silnější tak tam půjdu. Zarazilo mě i to když policista řekl, že jestli se mě nechce těch 20Km jezdit, tak že přijede k nám domů -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 19:28
@renduli píše:
No jo no, když vám šlápnou na kuří oko, tak to bolí, chápu… :mrgreen:
To je dobře, že dělají svoji práci… teď ještě aby to vždycky dotáhli do spravedlivého konce. A nenechali obhajovat neobhajitelné. :mrgreen:

O to mi jde, jsou neschopní lidé a jen se povyšují. Sorry, ale když dokážu já, která nemám vystudovaná práva, obhájit věci v dobro nás, o kterých vím, že policie má naprostou pravdu, tak je nejspíš někde něco špatně. Oni to pak smetou ze stolu a konec řešení. A takovýchto lidí, kteří si dokáží obhájit vše je více. Kde se asi stala chyba?! Někdy je to tak jednoduché, že jim stačí strčit nějakou tu papírovku do kapsi nebo se nechat pozvat na romantickou večeři. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
28.9.16 19:30

@clovicek841
Jasný, chápu, také jsem ze začátku vždy byla zvědavá. Pak dej určitě vědět, s čím otravovali! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.9.16 20:48

@Ellusa díky v pátek budu chytřejší. Já jsem taky vyhledal, že za přestupek proti občanskému soužití hrozí max pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
29.9.16 08:18
@novomamča píše:
Vždy to musí být i písemně. Takže dokud ti nepřijde poštou nebo do datové schránky oficiální předvolání, tak tam nechoď a nic neřeš.

Proč radíš hlouposti, když o tom nic nevíš? Pokud byl předvolaný řádně poučen a na tvou radu by se nedostavil, vystavuje se nebezpečí uložení pořádkové pokuty. Telefonické předvolání je stejné jako písemné. Je výhodnější pro předvolaného, lze se domluvit na čase dle potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
29.9.16 08:29

@kopretina 12
Nic o tom nevím? Denně se s tímto setkávám, tedy i vím, že dokud to není písemně, nemusí se nikam dostavit a nic mu nehrozí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.9.16 08:58
@novomamča píše:
Přenáším si to i do osobního života, vím, ale asi to nechci měnit,moje blbost. :mrgreen:
:palec: 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
29.9.16 09:46
@novomamča píše:
@kopretina 12
Nic o tom nevím? Denně se s tímto setkávám, tedy i vím, že dokud to není písemně, nemusí se nikam dostavit a nic mu nehrozí!

součástí telefonického předvolání by mělo být i ústní poučení o následcích nedostavení se (předvedení, pořádková pokuta až do výše 50.000,–Kč). Až si pro tebe přijde policista do práce, možná pochopíš, není to až tak neobvyklé. Mmch, nechtěla bych pracovat ve firmě, která se pohybuje na/za hranou zákona. To soudím podle toho, jak píšeš, že musíš s Policií neustále spolupracovat a firmu obhajovat. A zmiňovat se o tom, že stačí policistovi dát úplatek a on to „smete ze stolu“ - no, abys třeba v tomto případě nemusela vysvětlovat, jak jsi to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.9.16 18:31

@kopretina 12 no já jsem mohl na tu policii jid i dneska a měl jsem čas tak jsem zašel. A je to tak, že telefonické předvolání opravdu nemá vůbec žádnou váhu, protože ten policista nikdy nemůže vědět zda mluvi s tou dotyčnou osobou a ta osoba zase s policistou. a když někdo nepřijde na telefonickou vyzvu posilá se pisemnál. a když se někdo nedostaví na pisemnou tak pak jde do patračky a policie ho předvede a je za to pak pokuta. to dnes řekl mě i ten policista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.9.16 18:38

@Ellusa @novomamča Tak moc děkuji za cené rady. Já jsem to nevydržel a mohl jsem jid na tu policii už dnes. Tak jsem tam tedy byl. A už vím o co se jedná. :) Jde o to že jednomu dotyčnému člověku kterého já ani neznám někdo na jeho adresu objednal na internetu asi 40 různych věci jako baliky noviny atd… On vše vratil tak že pry žádná finanční škoda nevznikla. Ale vše oznamil policii tak to vyhodnotila jako přestupek proti občanskému soužití SCHVÁLNOST a začala to vyšetřovat. a při zjištování zjistili, že to je zadané z mojí IP adresy. Já však nic takové neudělal a ani toho dotyčného neznám. Stejnou IP adresu využivá ještě 5 lidi tak si ode mě zapsali jmena těch lidi a jejich telefonní čísla, a že prý vše půjde na přestupkovou komisi na magistrat… a tím je to pro policii uzavřené. co s tím bude dál ta komise dělat netuším, ale divím, se že tohle někdo vůbec vyšetřoval a je vidět, že policie asi nemá co na práci. Jsem moc rád, že to bylo jen toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová