Jak se k tomuto problému postavit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
29.9.16 18:36

Jak se k tomuto problému postavit

Ahoj přijali jsme do firmy zaměstnance, na výpomoc plně vytíženému kolegovi. Zaměstnanci bylo vysvětleno, co se po něm bude chtít a navržena odměna za odvedenou práci, kterou odsouhlasil.

Jakmile ale práce začala být zadávána, zaměstnanec se přiznal že tento typ práce nikdy nevykonával. Zaměstnanec, který výpomoc potřeboval se nabídl že nového kolegu zaučí. Nový kolega se při zaučování tvářil, že má vše na háku a rozumí, hrál hry na mobilu a chatoval přes icq a FB i v přítomnosti ostatních zaměstnanců. Zaměstnanec, který nováčka školil mu přestal práci zadávat a dělal si ji sám. Nováček si postěžoval u kolegů. Ti si vzali školitele stranou a důrazně mu domlouvali.

Nováček byl přeložen na jiné místo, kde tvrdil že je to práce, kterou 10 roků vykonával a dobře ji zná. I přesto se kolegyně s kterou se teď o práci dělí neustále vyptává i když ona má plné ruce práce a nestíhá. Smsky po mobilu i chatování i nadále pokračují. Jelikož je zaměstnaný nováček známým ředitele ten s tím nic nedělá. Kolegové, které vedení na toto upozorňují jsou ti nejhorší. Jak by jste se zachovali vy v této situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5672
29.9.16 18:39

A u vás manažeři nemají pravomoc vyhodit nového zaměstnance ve zkušební době, to o všem rozhoduje ředitel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.9.16 18:40
@Adinal píše:
A u vás manažeři nemají pravomoc vyhodit nového zaměstnance ve zkušební době, to o všem rozhoduje ředitel?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
29.9.16 18:44
@Alisa30 píše:
ano

v tom případě ho nechte, at je na internetu/mobilu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
29.9.16 18:44

Jsou měřitelné výsledky jeho práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
29.9.16 18:45

Já bych mu zadala úkol, který by měl umět splnit (protože řekl, že to umí a 10 let dělal), pokud by nesplnil včas, tak prostě nahlásit řediteli. A úkoly mu zadávat, tak, aby neměl čas se na telefon ani podívat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.9.16 18:46
@Whiskin píše:
Jsou měřitelné výsledky jeho práce?

jak co těžko říct. Většina je kontrolována původními zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
29.9.16 18:51
@Alisa30 píše:
ano

V tom případě musí mít jeho nadřízený v ruce jasné argumenty, proč ho tam nechce a předložit je řediteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
29.9.16 18:52

@Alisa30 Máte nějaký firemní systém, který práci měří? Basecamp, Trello, Toggle…? Nebo tahle- když nic nedělá a není za něm vidět žádný výsledek, tak toho si snad všimne i ředitel, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
29.9.16 19:19

Ta kolegyně jsi ty nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
29.9.16 19:32

Ale takhle to chodi, kor jestli je známej ředitele, tak se moc nadrit nemusí a dávej si bacha at neni nasazenej na vás na zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.9.16 19:51

Já bych ho v tom nechala vymáchat. Není určen charakter práce. Vykonával 10 let? Tvrdí to, atk at´maká. Budto vy budete kolektiv, nebo to vás položí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 11:34

Ahoj maminky doufám, že mi zde někdo poradítě, případně ukážete jiný pohled na věc, protože já momentálně nevím jak dál. S manžel žijěme v rodinném domku s našimi dvěma dětmi 6 a 3 roky. Bohužel máme s manželem již půl roku nějaké neshody a teď se k tomu přidaly další problémy, ke kterým nevím, jak se postavit. Bydlíme na vesnici, jsme tu cca 8 let nově přistěhování do námi postaveného domu. Manžel je hodně společenský člověk a rád se tady s místními schází na zábavách a na různých akcích pořádaných obcí. Já jsem celkem introver a mám ráda klid nerada chodím do společnosty a navíc mám dvě malé děti. S manželem jsme prodělali menší krizy před 7mi lety, ale řekli jsme si, že to zvládneme a chceme spolu zůstat, takže jsme to ustáli a narodili se nám děti a vše bylo v pořádku, až do doby před půl rokem a od té doby se to s námi nějak táhne. Bohužel se před nějkou dobou dostali do rukou tchýně nějaké informace o tom, že je tady v obci manžela nikdo nemá rád, že jenom machruje a mě všude pomlouvá a špiní. Tchyně mi nechce číct co konkrétně ví, ale ví toho dost. Prej si to mám zjistit sama. Odeslala ty informace i švagrové a obě to teď ví a ani jedna mi nechce říct konkrétně o co jde. Když jsem uděřila na manžela co kde provádí nebo kde se o mě baví a jak, tak mi řekl, že si nic nepamatuje a že vůbec neví o čem je řeč a co by jeho mama mohla mít za informace prej nechápe a neví.
Já jsem z toho zoufalá, nevím co dál dělat. Nidko mi nechce nic říct nevím jestli mi byl nevěrný a ani co o mě vykládá. Jsem naštvaná na tchýni, že mi nechce nic říct. Přece kdo jinej už by mě měl informovat o věcech, které se týkají mě a manžela. :( švagrová mi jen napsala, že netušila, že jsme na tom tak moc zle… :zed: Manžel mi řekl, ať je neposlouchám, že si libujou v rozesírání cizích vztahů, že nejsme první ani poslední..Tchýně mi volala a tvrdí mi, že její syn mi lže a že má dost materiálu na to, aby ho dostala z domu a já tu mohla bydlet s našima dětma. Dům je psany na manžela i hypotéka a manželé jsme rok, takže tohle se jí nepovede i kdyby mi nevěrný byl. Já opravdu nevím co dál..dělají ze mě jen pitomce. Udajně mi nechtějí ubližovat, ale toto je daleko horší. prosím poraďte co byste v téhle situaci dělaly vy? Děkuji :zed:

• Citovat
  • Upravit
1487
30.4.19 11:37

Dokud by mi tchýně laskavě přesně nesdělila, o co konkrétně jde, vybodla bych se na to. Nějaký „jedna pani povídala“ bych nebrala vůbec vážně. ;) A oprav si ty hrubky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
30.4.19 11:38

Já bych teda nějaký vesnický drby vůbec neřešila a tchýni neposlouchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová