Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No asi bych šel k lékaři a nezkoušel žádné babské léčiva a homeopatika apod.
@Cenarius my samozřejmě byli u lékaře, jen čekáme na výsledky výtěrů a zajímají nás jiné zkušenosti
Čistě sympatomatická terapie (rehydratace, probiotika, prepatáry proti průjmu), ATB jen v přísně indikovaných případech.
@Anonymní píše:
@Cenarius my samozřejmě byli u lékaře, jen čekáme na výsledky výtěrů a zajímají nás jiné zkušenosti
Jakože si u lékaře naordinujete jinou léčbu než vám doporučí?
Dieta a nějaké léky proti průjmu, třeba smecta je dobrá. Já na průjem doporučuji tento domácí roztok: 1 lžička soli, 8 lžiček cukru, šťáva ze 2 pomerančů či podobného ovoce (obsahuje draslík), litr převařené vody, vychladit a popíjet.
Ono to je různé, moje dcera to měla 4 měsíce a od švagrové syn necelé 2 měsíce. Jist hodně silná probiotika, kyselé a mléčné. Jinak co nejméně sladké. ![]()
Nejmenší dcera měla v sobě podobnou bakterií, týden měla průjem a bolení bříška, horecky takže smecta, probiotika, nurofen, když to odeznělo, pokračovalo se v probiotika ho, za měsíc znova průjem a zvracení, mezím dvoje testy, zase smecta..až asi po 4mesicich brání probiotika ta bakterie konečně zmizela. Nesměla do kolektivu, ale ani já, manžel nebo starší dcera nic, takže záhada, kde k tomu vůbec přišla..
Jedla jsem plavenou kridu a atb…ale ja mela brutus prubeh, horecka 41…
Dieta, zavodňovat, probiotika, pokud to udrží. Nějakou minerálku po lžičkách (dětem se doporučuje Kulíšek). Mimo probiotika pak dávat smectu nebo něco podobnýho, mě se nejvíc osvědčil Enterol.
Zdravím, jak dlouho a čím jste léčili salmonelózu? Dcera 19 let