Jaký sport po mononukleóze?

Anonymní
6.2.20 17:44

jaky sport po mononukleoze?

Dobry den, chtěla byvh se zeptat, v květnu jsem prodelala mononukleozu, mela jsem velmi zvýšené jaterky, ale uz v srpnu jsem je mela uplne normalni, dietu jsem dodržovala. Pred tydnem, tedy po nějakých 10 mesicich, jsem sla behat-vytrvalostne, rozcvicila jsem se, mirne me bolely svaly na nohou, ale dnes jsem zkusila sprinty, behem chviličky mi naskocila bolest stehenního svalu, mohla jsem mirne doslapovat, ted uz je to lepsi, ale stale boli.. Pocitam s tim, ze asi 2 tydny budu muset byt v klidu. Nevite jak zacit, nekym sportem? Pred mononukleozou jsem chodila behat 4× do týdne, takze me to uz opravdu láká.. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9296
6.2.20 17:58

Co plavání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.2.20 18:02

Ahojky, prosim, muzu se zeptat, jak jsi prisla na to, ze mas mononukleozu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.2.20 18:19

Ležing. Aspoň rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
6.2.20 18:23

@PetraMerry Ahoj, tak například mně bylo špatně jen při pomyšlení na mastné, tučnější jídlo. Po několika dnech se mi na výletě motala hlava a já myslela, že omdlím. Pak horečky, bolest v krku. Šla jsem k doktorce, ta mi dala antibiotika na angínu… při další kontrole zjistila, že mám zvětšené uzliny, proto pro jistotu vzala krev na mononukleozu, která se potvrdila. Už i dost poškozená játra. Takže u mě hlavně nejvíc to jídlo, jen při pomyšlení nebo při pohledu na to mi bylo fakt zle. Jiní mají třeba projevy jako silná únava až únavový syndrom, bolest v krku, nateklé mandle, nemůžou polykat, zvětšené uzliny, játra apod. Často se to plete s tou angínou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.20 20:38

Muj syn mel narizeny odpocinek mesic po lecbe a pak postupne zacal delat vsechno. Jestli jsi jen po te dobe neztratila kondicku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.20 20:45

Opravdu pomaličku začínat. Po kouskách. A už nikdy si nesahat na dno. Naslouchat tělu a dát mu odpočinek, když potřebuje. Když se EB virus znovu aktivuje, je to průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25137
6.2.20 20:47

Nevím, jestli je rozumné, po 10 měsících, kdy jsi neběhala, zkoušet rovnou sprinty. Začala bych joggingem, klidně i delší trasu, ale zvolna a nejlépe měkký podklad. Ideálně les nebo polnačka. A postupně bych přidávala jak rychlost, tak km. Uvědom si jednu věc, mononukleóza postihuje také klouby, takže si tělo musí postupně navykat na zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.2.20 21:34

@Adelaide22 ja se omlouvám, ze se tak blbě pram, ale dnes mi prave taky delaly odbery, ptz. Me uz tyden nezabiraji atb na,, anginu,, tak uvidíme co bude ;) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
7.2.20 10:28

Já měla vyloučení z TV - tehdy jsem měla mono na střední celý rok.
Asi bych začala něčím zvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
7.2.20 11:16

A co se zeptat u lékaře? Nebo nějakého rehabilitačního, ti mají zkušenosti a vědí, jak nastartovat pohyb :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.20 16:49
@PetraMerry píše:
@Adelaide22 ja se omlouvám, ze se tak blbě pram, ale dnes mi prave taky delaly odbery, ptz. Me uz tyden nezabiraji atb na,, anginu,, tak uvidíme co bude ;) děkuji

No, mne bylo většinou po kazdem jídle blbě, ale ne nějak na zvracení, pripadalo mi to docela normální.. Poté se mi zacalo dělat zle více a prisla silna angina, zpočátku to byla opravdu angina, doktor předepsal atb, ale kdyz to nepomáhaly, odebral krev a zjistil to, ale rekla bych, ze to uplne nepoznas, ja byla sice unavená, ale přišlo mi to uplne normalni, nekdo ma ale jen „lehkou mono, staci pár dní dieta, odpocinek, je to v pohodě.. Ale nekdo s tim jde i do nemocnice, tak doufám, ze budes v pohodě.. a ze je to "jen“ angina.. Je to fakt strašná nemoc :mrgreen: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1724
7.2.20 17:09
@Anonymní píše:
No, mne bylo většinou po kazdem jídle blbě, ale ne nějak na zvracení, pripadalo mi to docela normální.. Poté se mi zacalo dělat zle více a prisla silna angina, zpočátku to byla opravdu angina, doktor předepsal atb, ale kdyz to nepomáhaly, odebral krev a zjistil to, ale rekla bych, ze to uplne nepoznas, ja byla sice unavená, ale přišlo mi to uplne normalni, nekdo ma ale jen „lehkou mono, staci pár dní dieta, odpocinek, je to v pohodě.. Ale nekdo s tim jde i do nemocnice, tak doufám, ze budes v pohodě.. a ze je to "jen“ angina.. Je to fakt strašná nemoc :mrgreen: :pocitac:

No asi te zklamu, ale dnes orl vyloucil anginu, mam zasekany dutiny😕ale u obvodaka krevni testy jeste nejsou cely, to az tak v pondělí, nicméně jaterky jsou katastrofální 😥 myslim, ze mono. Bude😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí