Úbytek spermatu po vesektomii

Anonymní
6.2.20 09:02

Úbytek spermatu po vesektomii

Zdravím vás,
S manželem jsme se dohodli, že po dvou dětech již další nechceme. Ze všech možností jsme jako nejlepší vybrali manželovu vasektomii. Vše proběhlo bez problému, nyní má po zákroku. Ale problém je v tom, že při ejakulaci nemá téměř žádné sperma. Je tohle normální? Obávám se, aby to nějak nesouviselo s tím zákrokem. :?
Prosím o zachování anonymity, čtou to tady známí, kteří to neví.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
6.2.20 09:07

To je zvláštní..Kamarádčin muž ji podstoupil taky, ale na úbytek ejakulátu si nestěžovala…Spíš jim říkali, že spermie se vytrácí pomalu, že to nefunguje tak, že by muž byl sterilní hned po zákroku…Musí se to po pár měsících zkontrolovat laboratorně.
Až ji uvidím, poptám se jí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
6.2.20 09:33

Normální to není, kontaktovala bych lékaře, co zákrok prováděl. Muž je po vasektomii a žádný rozdíl nepozorujeme. A k neplodnosti bylo potřeba tuším dvacet ejakulací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.20 09:36
@Čičorečka píše:
Normální to není, kontaktovala bych lékaře, co zákrok prováděl. Muž je po vasektomii a žádný rozdíl nepozorujeme. A k neplodnosti bylo potřeba tuším dvacet ejakulací.

Já to nemyslela tak, že je neplodný - to je samozřejmé. Pouze to myslím tak, že „to“, co z něho vyteče, je mnohem méně, co před tím. Je to jenom taková voda.

• Citovat
  • Upravit
81500
6.2.20 09:40
@pe-terka píše:
To je zvláštní..Kamarádčin muž ji podstoupil taky, ale na úbytek ejakulátu si nestěžovala…Spíš jim říkali, že spermie se vytrácí pomalu, že to nefunguje tak, že by muž byl sterilní hned po zákroku…Musí se to po pár měsících zkontrolovat laboratorně.
Až ji uvidím, poptám se jí…

To přerušení je tam samo rovnou. Takže žádné nové se prostě ven nedostanou. Jen je to pro sich, protože mohou zůstat někde na cestě a je třeba je ejakulacema dostat ven, případně počkat, než chcípnou.
JInak mi přijde vcelku logické, že když ejakulát se skládá se sparmií a k timu nějaké ty sekrety, tak když nejsou spermie, bude toho méně. Ale otázka je, jak moc signifikantní ten menší objem je. Vůbec nemám tucha, jaký je to podíl. :lol: Ale ani já jsem nějakou výraznou změnu nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.2.20 10:09
@Lama Lama píše:
To přerušení je tam samo rovnou. Takže žádné nové se prostě ven nedostanou. Jen je to pro sich, protože mohou zůstat někde na cestě a je třeba je ejakulacema dostat ven, případně počkat, než chcípnou.
JInak mi přijde vcelku logické, že když ejakulát se skládá se sparmií a k timu nějaké ty sekrety, tak když nejsou spermie, bude toho méně. Ale otázka je, jak moc signifikantní ten menší objem je. Vůbec nemám tucha, jaký je to podíl. :lol: Ale ani já jsem nějakou výraznou změnu nepozorovala.

já vím, ona mi ten princip vysvětlovala…Množství ejakulátu jsme teda neřešily, jen mi vysvětlila, proč se ještě chrání jinak, když je zákrok čerstvě. Že v těch chámovodech zůstanou zbytky funkčních spermií a musí se ejakulacemi dostat pryč. A že za tři měsíce od zákroku jde chlap na kontrolu spermiogramu.
Ale je fakt, že množství ejakulátu mi přijde proměnlivé i u nesterilizovaného muže. Podle toho, jak často souloží nebo masturbuje…

Příspěvek upraven 06.02.20 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
6.2.20 10:15
@Anonymní píše:
Já to nemyslela tak, že je neplodný - to je samozřejmé. Pouze to myslím tak, že „to“, co z něho vyteče, je mnohem méně, co před tím. Je to jenom taková voda.

Ale muž není hned neplodný, ze začátku se má používat antikoncepce a až po několika týdnech/určitém počtu ejakulací je muž skutečně neplodný.
S množstvím neporadím, taky o tom uvažujeme, tak budu číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
6.2.20 18:39

Vasektomie by objem ejakulátu neměla ovlivňovat, neboť varlata/nadvarlata se na celkovém objemu podílejí jen vysoce menšinově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí