Angína - nesnesitelná bolest

1724
5.2.20 10:14

Angína nesnesitelná bolest

Ahoj,
Jsem uz docela zoufala, v sobotu jsem lehla, bolest v krku, hlavy, usi, horecka 39,je to hnus :( dali mi amoxiklav, doufala jsem, ze bude lip, ale je to snad horsi, vcera jsem byla u dr, prej musim vydrzet, ale jak? Je mi fakt zle, teplota mi skace id 37,6_39 neustale, hejbat se nemuzu, nanejvis si uvarim s vypetim vsech sil caj a dojdu na tachod, moc hnusna, tmava, hlava tresti, zuby i usi bolej, no proste hotovo :,( mam sinupret na dutiny, orofar a ibalgim na bolest, ale prd s toho.
Ja už nevim, co delat, ????měl jste to nekdo podobny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
5.2.20 10:20

Na úlevu od bolesti je lepší než orofar tantum Verde je ve spreji nebo jako pastylky sprej mi přijde lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
5.2.20 10:23

Čaj nám při nemoci zabírá nejlépe lipovy květ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.2.20 10:24
@PetraMerry píše:
Ahoj,
Jsem uz docela zoufala, v sobotu jsem lehla, bolest v krku, hlavy, usi, horecka 39,je to hnus :( dali mi amoxiklav, doufala jsem, ze bude lip, ale je to snad horsi, vcera jsem byla u dr, prej musim vydrzet, ale jak? Je mi fakt zle, teplota mi skace id 37,6_39 neustale, hejbat se nemuzu, nanejvis si uvarim s vypetim vsech sil caj a dojdu na tachod, moc hnusna, tmava, hlava tresti, zuby i usi bolej, no proste hotovo :,( mam sinupret na dutiny, orofar a ibalgim na bolest, ale prd s toho.
Ja už nevim, co delat, ????měl jste to nekdo podobny?

Od kdy máš ta antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31402
5.2.20 10:30

Podle jakeho ukazatele Ti dali ATB? Mela jsi cepy na mandlich? Vysoke CRP? To me jen tak napada, ze nejhorsi bolest v krku jsem zazila pri virove angine. To jsem fakt lezla po zdi asi tyden. Ale videl Te lekar, tak snad urcil diagnozu dobre. Pri te virove jsem kloktala Corsodyl a salvej. Trochu to pomahalo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.2.20 10:33

@ivašot. Od nedele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.2.20 10:34

@Hobitka crp 92
Jinak šalvěj piju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.2.20 10:36

No antibiotikům začínají zabírat až třetí či čtvrtý den, takže potřebuješ vydržet, tlumit to paralenem - s ibalkginem je docela fajn ho střídat (a dodržovat přitom maximální možnou dávku)

kloktat slanou vodou, dělat si priessnitzovy obklady.

Když ti bude takhle zle i ve čtvrtek, tak se lékaři rozhodně vnuť na kontrolu, ale během dneška či zítřka by se to mělo začít lepši.

Jinak stejně potřebuješ ležet a pít čaj, nic jiného. A to i poté, co atb zaberou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.2.20 10:36
@PetraMerry píše:
@ivašot. Od nedele

Tak to bych čekala, že ve středu už musí být znatelné zlepšení. Dělali ti výtěr? Pokud ne, tak je možné, že je to virové, jak píše @Hobitka a nebo bakteriální, ale antibiotika nezabírají a bude to chtít jiné.
Jinak na bolení v krku se mi nejvíc osvědčilo tantum verde. A pití spíš studených nápojů než teplého čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
5.2.20 11:00

Na bolest v krku mi svého času pomohyl jen šalvějové bonbony (takové hranaté ve světle fialových papírcích, kupované v lékarně). Jazyk jsem od nich měla rozedřený skoro do krve, ale na krk mi to nesmírně ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.2.20 11:02

No ja si právě myslím, ze atb nezabiraji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
5.2.20 11:04

Ja na anginy trpěla a vždycky mi ATB zabírala až později :think: doporučuji Paralen grip, ten teplý nápoj, hodně pomáhá od te bolesti v krku, hlavy,… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
5.2.20 11:16

Na angínu nepít teplé čaje, ale naopak krk chladit. Mírnit bolest mi vždy pomohly vodové ovocné nanuky, případně rozmixované mražené ovoce bez semínek. A naprostý klidový režim, jak píšeš, jen na wc a zpět do postele a nejlépe spát. ATB zabírají se zpožděním, klidně až čtvrtý den.
A až zaberou ATB a uleví se ti, tak koukej zůstat ještě pár dní ležet a dál dodržovat klidový režim. Když vidím lidi kolem sebe, jak ve chvíli, kdy se jim uleví (zaberou ATB), se seberou jdou do práce, tak by je nakopala někam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.2.20 11:17
@PetraMerry píše:
No ja si právě myslím, ze atb nezabiraji…

Já mám poslední zkušenost s angínou u 15ti leté dcery. Ve středu večer veliká bolest v krku, čtvrtek ráno nemohla ani polknout, u doktorky udělán výtěr, ale zároveň rovnou nasazen penicilín na základě nálezu v krku. V pátek zlepšení a v sobotu už ji v krku nebolelo. Následně z výtěru potvrzen sptreptokok citlivý na penicilín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.2.20 11:21

Ja mela pred 3 lety anginu, kdy me nesnesitelne v krku bolelo cely tyden… dostala jsem penicilinova antibiotika (na 10 dni), uleva opravdu prisla az po tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí