Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Jsem uz docela zoufala, v sobotu jsem lehla, bolest v krku, hlavy, usi, horecka 39,je to hnus
dali mi amoxiklav, doufala jsem, ze bude lip, ale je to snad horsi, vcera jsem byla u dr, prej musim vydrzet, ale jak? Je mi fakt zle, teplota mi skace id 37,6_39 neustale, hejbat se nemuzu, nanejvis si uvarim s vypetim vsech sil caj a dojdu na tachod, moc hnusna, tmava, hlava tresti, zuby i usi bolej, no proste hotovo
mam sinupret na dutiny, orofar a ibalgim na bolest, ale prd s toho.
Ja už nevim, co delat, ????měl jste to nekdo podobny?
Na úlevu od bolesti je lepší než orofar tantum Verde je ve spreji nebo jako pastylky sprej mi přijde lepší.
@PetraMerry píše:
Ahoj,
Jsem uz docela zoufala, v sobotu jsem lehla, bolest v krku, hlavy, usi, horecka 39,je to hnusdali mi amoxiklav, doufala jsem, ze bude lip, ale je to snad horsi, vcera jsem byla u dr, prej musim vydrzet, ale jak? Je mi fakt zle, teplota mi skace id 37,6_39 neustale, hejbat se nemuzu, nanejvis si uvarim s vypetim vsech sil caj a dojdu na tachod, moc hnusna, tmava, hlava tresti, zuby i usi bolej, no proste hotovo
mam sinupret na dutiny, orofar a ibalgim na bolest, ale prd s toho.
Ja už nevim, co delat, ????měl jste to nekdo podobny?
Od kdy máš ta antibiotika?
Podle jakeho ukazatele Ti dali ATB? Mela jsi cepy na mandlich? Vysoke CRP? To me jen tak napada, ze nejhorsi bolest v krku jsem zazila pri virove angine. To jsem fakt lezla po zdi asi tyden. Ale videl Te lekar, tak snad urcil diagnozu dobre. Pri te virove jsem kloktala Corsodyl a salvej. Trochu to pomahalo. ![]()
No antibiotikům začínají zabírat až třetí či čtvrtý den, takže potřebuješ vydržet, tlumit to paralenem - s ibalkginem je docela fajn ho střídat (a dodržovat přitom maximální možnou dávku)
kloktat slanou vodou, dělat si priessnitzovy obklady.
Když ti bude takhle zle i ve čtvrtek, tak se lékaři rozhodně vnuť na kontrolu, ale během dneška či zítřka by se to mělo začít lepši.
Jinak stejně potřebuješ ležet a pít čaj, nic jiného. A to i poté, co atb zaberou!
@PetraMerry píše:
@ivašot. Od nedele
Tak to bych čekala, že ve středu už musí být znatelné zlepšení. Dělali ti výtěr? Pokud ne, tak je možné, že je to virové, jak píše @Hobitka a nebo bakteriální, ale antibiotika nezabírají a bude to chtít jiné.
Jinak na bolení v krku se mi nejvíc osvědčilo tantum verde. A pití spíš studených nápojů než teplého čaje.
Na bolest v krku mi svého času pomohyl jen šalvějové bonbony (takové hranaté ve světle fialových papírcích, kupované v lékarně). Jazyk jsem od nich měla rozedřený skoro do krve, ale na krk mi to nesmírně ulevilo.
Ja na anginy trpěla a vždycky mi ATB zabírala až později
doporučuji Paralen grip, ten teplý nápoj, hodně pomáhá od te bolesti v krku, hlavy,… ![]()
Na angínu nepít teplé čaje, ale naopak krk chladit. Mírnit bolest mi vždy pomohly vodové ovocné nanuky, případně rozmixované mražené ovoce bez semínek. A naprostý klidový režim, jak píšeš, jen na wc a zpět do postele a nejlépe spát. ATB zabírají se zpožděním, klidně až čtvrtý den.
A až zaberou ATB a uleví se ti, tak koukej zůstat ještě pár dní ležet a dál dodržovat klidový režim. Když vidím lidi kolem sebe, jak ve chvíli, kdy se jim uleví (zaberou ATB), se seberou jdou do práce, tak by je nakopala někam ![]()
@PetraMerry píše:
No ja si právě myslím, ze atb nezabiraji…
Já mám poslední zkušenost s angínou u 15ti leté dcery. Ve středu večer veliká bolest v krku, čtvrtek ráno nemohla ani polknout, u doktorky udělán výtěr, ale zároveň rovnou nasazen penicilín na základě nálezu v krku. V pátek zlepšení a v sobotu už ji v krku nebolelo. Následně z výtěru potvrzen sptreptokok citlivý na penicilín.
Ja mela pred 3 lety anginu, kdy me nesnesitelne v krku bolelo cely tyden… dostala jsem penicilinova antibiotika (na 10 dni), uleva opravdu prisla az po tydnu…