Jak se naučit o sebe pečovat?

27
17.2.26 13:16

Jak se naucit o sebe pečovat

Zdravím,
Jak se naučit o sebe pečovat? Nikdy jsem o sebe nepecovala moje mamka taky ne, takže jsem neměla kde to pochytit. Mamka byla ten typ matky co ji vadí líčení, holeni atd. Takže holit jsem se musela tajně aby nebyly doma kecy.
Teď je mi skoro 33. A už nějakou dobu přemýšlím jak a co změnit.
Nejsem hezká, nikdy jsem nebyla. Už se ani nefotím ani s dětmi. Fotkám se vyhýbám, ale zase děti by chteli fotky i s maminkou.
Jsem ten typ co nosí pořád jenom kalhoty a triko, tenisky, nebo žabky.
Kamarádky nemám, takže mi nemá kdo pomoct. Občas se nalicim, ale neumím to pořádně.
Jak a čím začít, jak se to naučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2189
17.2.26 14:01

Ahoj, nevím jestli jsem zrovna já povolaná, ale zkusím.
To líčení - základy mi dal kurz líčení pořádaný Oriflame. Ted nechci delat reklamu, sama tu kosmetiku už nepoužívám, ale treba jít na jakýkoliv kurz a zjistit, jaké stíny ti pasují (já zjistila, že dymové líčení já vůbec ne, spíš světlé) jaký pudr a naučit se nanášet, nejprv jen jemně, mín je v tomto případě víc. V časopisu žena a život taký bývají dobré rady. A že nejsi hezká? Každá žena je hezká, když se upraví.
A oblečení? To já taky, ale i když nosíš jen sportovní oblečení, tak asi pozoruješ, jaké barva ti jde a jaká ne. No tak v té barvě kup šaty, neno ze začátku sukni a halenku. Nech si poradit, zkoušej, jsou obchody, že prodavačky tam slouží jako módní poradkyně, a když vidí, že žena se prohrabuje ve věcech, které ale vůbec nejdou k ní, tak ji usměrní a pomůžou. A taky boty, nemusíš hned štekle alá 20 cm opatek, ale treba elegantní univerzální černé lodičky (pasuje snad ke všemu) a opatek 5 cm? Na začátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11399
17.2.26 14:10

Dej sem fotku obličeje a my ti řekneme, co zvýraznit. Bez toho se neodpíchneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34792
17.2.26 14:17
@Teriruru píše: Více

Začni v první řadě s tím, že se budeš mít ráda. Řeči o tom že nejsi hezká jsou opravdu zbytečné. Každá žena je pěkná, některá více, některá méně. Správně zvolený střih vlasů + případná barva, melír atd, udělá hodně. Je mi jasný že se ti nebude chtít, ale kdybys dala fotku, tak by se radilo mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
17.2.26 14:21

Začni denní skincare rutinou!:)

Nemusí toho být moc, naopak si myslím, že minimalističtější rutina je pro pleť lepší.

Pro inspiraci:

Ráno
1. Mycí pěna Lobey
2. Sérum s vitaminem C Geek & Gorgeous
3. SPF krém Beauty of Joseon (tohle je nejdůležitější!)

Večer
1. Odlíčení arganovým olejem
2. Mycí pěna Lobey
3. Sérum s vitaminem B Geek & Gorgeous
4. Hydratační krém Geek & Gorgeous

Vše prodává DM a není to drahé, séra můžeš klidně vynechat:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.26 14:22

Já zase neumím na obličej napatlaty těch xy čehosi s make-upem. :roll: nechápu to, byť jsem se toho snažila sehnat spoustu. Nejde mi to. Vždycky je to až moc vidět. Ještě jsem nedokázala najít takovou kosmetiku, která by mi jo sedla nebo mě bavila na sebe patlat. Nějak v žádném krému, tóniku nebo minerální vodě nevidím efekt.
V kadeřnictví jsem nebyla roky. Vždycky mi přijde, že se ti nějak nepovedlo a mám tendenci si to předělat.
Dívala jsem se na různé kosmetické i kadeřnicka videa a vlastně vůbec nechápu o čem mluví. Vůbec jin nerozumím. Takže přijít třeba na kosmetiku tak jim všechno odkyvu protože nerozumím termínům a pak budu mít zase pocit, že nepochopili nebo já že nepochopila.

• Citovat
  • Upravit
3467
17.2.26 15:28
@Anonymní píše: Více

Ten negativní přístup si zakaž. Žádné nejde, neumím, nebaví, nezvládnu.. A denní péče se neukáže za týden ani za měsíc. Já před docela dlouhou dobou dostala prvně intenzivní péči od Placenty, to je česká značka, ne levná, nějaké sérum, denní a noční krém, gel, mléko.. No a od té doby si to kupuji sama, během roku a půl se mi rozzářila pleť a k tomu denně užívám kolagen s vit. C, vrásky samozřejmě jsou, během cyklu i sem tam pupínek, ale ta péče mě začala i bavit. Do té doby jsem sem tam používala krém proti vráskám, mýdlo na odlíčení.. Jinak se líčím pouze řasy a pomáda/rtěnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13845
17.2.26 20:15
@arinecka píše: Více

Přesně tak, tohle je základ. Pokud se nebudeš mít ráda, nebudeš chtít o sebe pečovat. Nikdo není ošklivý, je to jen v tvé hlavě. A zvlášť, pokud jsi to poslouchala doma odmalička. Takže tohle je potřeba změnit v první řadě. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
18.2.26 07:10
@Suzume-chan píše: Více

Hlavně to ne, takhle si chemicky i mechanicky rozdrbeš zachovalý obličej. Stačí barevné šaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
18.2.26 07:20

Podle me zalezi dost na tom, co si pod pojmem pecovat o sebe predstavujes - nekdo oboci jak hokejky a umele nehty, nekdo jogovy vikend na horach :nevim: Osobne jsem spis ve skupine jogovy vikend, kdybych si mela vybrat. A na sportovnim oblekani nevidim nic spatneho. Jakmile clovek neni spokojeny uvnitr, muze litat po kadernicich, kosmetickach a plastikach a stejne spokojenosti nedosahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
18.2.26 07:34
@AnastazieB píše: Více

Ano, také mě jako první napadlo mít se ráda. Já se třeba moc nelíčím, jen na společenské akce (zdravotní důvody), ale čistím si pleť, používám sérum, krém, pudr. Ke kadeřnici chodím jednou za 3 měsíce, mám to jako relax. Mám ráda pohodlné oblečení, miluji sukně, šaty, nosím je i v zimě s barevnými punčochami. Jen si najdi, co ti sedí. Klidně to můžou být kalhoty. Teprve teď začínám pravidelně chodit na kosmetiku, ještě chci začít s pravidelnou pedikúrou. Najít si čas na sebe. Investovat do sebe, nejen do dětí. A chci se vrátit k běhu, teď na to nemám čas, dodělávám si při práci VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14802
18.2.26 07:41

Tak ja si pod peci o sebe představuji různé věci, ne jen líčení. Sport, zdravá strava, zdravý životní styl s dostatkem spánku, ano a i péče o vzhled (vlasy, líčení). A kdyz si odmyslíme to líčení, tak o sebe pečuješ? Ja se taky lícit neumím, ale kromě dvou dnu před menstruaci jim docela zdrave a cvicim a neponocuju, tak snad dobry. Ale matlat se kosmetikou, to me opravdu nebavi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2189
18.2.26 07:48
@Anonymní píše: Více

Nebo zajdi na kožní, tam mi poradili, že nutne musím mít pletovou vodu a je to pravda. Musís zjistit, jaký typ pleti máš a od toho se odpíchnout. nemusíš se líčit, to ani já nedělám, jen když někam jdu, nebo mám chut se trochu zkrášlit, ale čištění pleti, to se oplatí vědět. Na dotek bude taková jemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
18.2.26 08:59

Budu citovat moji kolegyni „.. není hezká, jen je upravená.“ A to si myslím, že postačí nám všem. A nemusíme mít předpoklady jako Heidi Klum

Když o sebe člověk dbá, cítí se líp. Jaké je tvé BMI, držení těla? Cvičíš, hýbeš se? Kdy si byla u zubaře, máš někde díru, odníplou plombu, jak často chodíš na dentálku? Zbavuješ se ochlupení na obličeji, nebo to neřešíš? Dneska je přehršel manikérek/ pedikérek, co umí krásné nehty, přirozené/francii a nejsou to hnusné plastové lopaty. Máš oblečení, které oblíkáš s chutí a víš že ti sluší / chválí ostatní? Dopřeješ si parfém? Zajdi si na čištění pleti anech si poradit. Zdobíš ráda své tělo šperkama? Víš, že exfoliační toner užasně nahradí driclor?
U pleti je jedno jak drahý make up máš, pokud nemáš hydratovanou pleť, bude i Dior vypadat za chvíli cakey. Neboj se toho, pečuj o své tělo - je to jediný domov, který máš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
18.2.26 09:51

@Semtex nepecuji právě
Dělám jen zakladní hygienu a tím to končí. Snažím se trochu doma cvičit ale moc me to nebaví. Těším se az bude jaro že vyrazím s dětmi na kolo a budu je učit na inline. Chtěla jsem ted v zimě na ledni brusle ale měla jsem zraněnou nohu tak to nevyšlo ještě i ted není úplně ok. Ale už začínám konečně celkem normálně fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová